Taylor dømmer derbyet

Premier League har plukket ut Anthony Taylor til å lede lokaloppgjøret mellom Everton og Liverpool kommende helg. Phil Dowd dømmer kampen mot Tottenham neste uke.

Liverpool vant alle fire ligakampene med Taylor som dommer under forrige sesong. 36-åringen har ledet rødtrøyene i totalt fjorten Premier League-kamper, og laget står med kun to tap – borte mot Sunderland i 2012 og hjemme mot Chelsea i november – så langt.

Taylor, med Premier League-erfaring siden 2010, dømte Liverpool sist på «Boxing Day» i desember. Da vant Brendan Rodgers’ lag så vidt over Burnley på bortebane.

I forrige sesong ga Taylor de røde to straffespark mot West Ham i hovedstaden, der Steven Gerrard ble matchvinner etter å ha omsatt begge i scoringer. For et drøyt år siden fikk Liverpool også straffespark – mot Stoke på Britannia – men Taylor erkjente i ettertid at det var en feil avgjørelse, ifølge Daily Mail.

Til Liverpools bortemøte med Everton lørdag kveld får Taylor med seg Gary Beswick og Darren Cann som assistentdommere, mens Michael Oliver er satt opp som fjerdedommer.

Dowd dømmer Spurs-kampen

I den påfølgende runden, bare tre dager etter Merseyside-derbyet, tar Liverpool imot Tottenham på Anfield. Premier League melder at Phil Dowd skal dømme kampen, med Scott Ledger og Dave Bryan som assister.

Alle tre var også involverte da de to klubbene møttes i London på tampen av august i fjor. I det oppgjøret, som Liverpool komfortabelt vant 3–0, fikk Joe Allen straffespark av Dowd like etter pausen. Om åtte dager dømmer 52-åringen en kamp mellom Rodgers’ mannskap og de liljehvite for tredje gang på rad. I mars i fjor vant rødtrøyene med fire mål.

Liverpool har ikke tapt med Dowd som kampleder siden Southampton vant 3–1 på St. Mary’s for snaut to år siden. Etter det har laget vunnet fem oppgjør og spilt uavgjort én gang. Kampen mot Tottenham spilles tirsdag 10. februar klokka 21.00.