Teixeira scoret to mål for Brighton

João Carlos Teixeira var svært sentral da Brighton vant sin første kamp på én måned i ettermiddag. Andre Wisdom og Sebastián Coates ble sittende på benken. Luis Alberto ikke i troppen.

Allerede i det niende minutt markerte João Carlos Teixeira seg i Championship-kampen mot Birmingham. Portugiseren skar inn fra venstre og sendte Brighton i ledelsen på hjemmebane. Gjestene utliknet fem minutter senere, og det var likt i målprotokollen til pause, men i andre omgang skrudde Teixeira og lagkameratene opp tempoet.

Først ga Iñigo Calderón vertene ledelsen, så økte den utlånte Liverpool-spilleren til 3–1 på en retur i det 58. minutt. 22-åringen viste seg også frem med flere gode pasninger, vendinger og skuddforsøk i sin 19. kamp fra start på nest høyeste nivå denne sesongen. Birmingham reduserte kvarteret før slutt, men kom ikke nærmere poeng. Fem minutter før slutt ble også Calderón tomålsscorer. En ny redusering sørget for at Brighton etter hvert vant 4–3.

I Premier League møttes lagene til Sebastián Coates og Andre Wisdom, Sunderland og West Bromwich, hverandre, men de to leiesoldatene satt på benken gjennom hele oppgjøret i nordøst. Oppgjøret på Stadium of Light endte målløst.

Luis Alberto var verken på banen eller benken da hans Málaga sjokkerte Barcelona og Luis Suárez ved å vinne på mektige Camp Nou. Juanmi ble matchvinner med en tidlig scoring etter feil i Barça-forsvaret. Det meldes om at det var en skade som holdt Luis Alberto ute i dag, men det er foreløpig ikke bekreftet.