Teixeira trives med nedrykksspøkelset

João Carlos Teixeira (22) nyter erfaringen på utlån hos Championship-bunnlaget Brighton.

– Jeg har alltid spilt på vinnerlag, så dette er en annen type utfordring. Vi må kjempe for å overleve. Det er en ny erfaring for meg, men det er bra å oppleve det, sier Teixeira til den engelske avisen The Guardian.

Les også: Viktig sommer for Teixeira

Portugiseren ble utleid til Championship-klubben Brighton i fjor sommer, men sørkystlaget har hatt en vanskelig sesong på nivå to. Teixeira & Co. befinner seg på 19.-plass med 45 poeng på 41 kamper, og tidligere Liverpool-kaptein Sami Hyypiä (41) forlot trenerstolen i fjor høst.

Sammenlignes med Deco

Nå er Chris Hughton (56) trener for Brighton. Teixeira fryktet at hans dager i klubben var talte da Hyypiä dro, men han har vært selvskreven på laget siden trenerbyttet. 22-åringen står også oppført med ti målpoeng – seks mål og fire målgivende – på 33 kamper for Championship-laget. Det er best i klubben.

– Formasjonen er forandret, men begge trenerne har bedt meg om å gjøre de samme oppgavene: Spille i rommet bak spissen, lete etter rom, assistere, spille pasninger, komme inn i boksen og score mål. Det er det jeg liker å gjøre, og jeg har alltid hatt tillit til mine egne ferdigheter, sier Teixeira til The Guardian.

Les også: Vurderer ny sesong i Brighton

Playmakeren har blitt sammenlignet med sin landsmann og tidligere Porto- og Barcelona-stjerne Deco (37) i løpet av sin tid i Brighton. Sammenligningen er enkel å forstå: Teixeira er tobeint, har godt blikk for spillet, et velutviklet fotballhode og et følsomt touch. Nå håper han på en fremtid i Liverpool.

Saken fortsetter under videovinduet.

– Jeg dro til Brighton for å bli mer moden og skaffe meg erfaring. Forhåpentligvis spiller jeg for Liverpool neste sesong. Det er drømmen, sier midtbanespilleren, som debuterte for rødtrøyene i fjor.

Debuterte i Premier League

Teixeira fikk nemlig snaut ti minutter som innbytter i bortekampen mot Fulham i Premier League forrige sesong. Stillingen var 2-2 da portugiseren entret banen, men Liverpool-kaptein Steven Gerrard (34) fikset tre poeng med sin straffescoring på overtid. Teixeira var involvert i angrepet som førte til straffesparket.

Les også: Fornøyd med overgangen

– Det var første gang jeg fikk være med i kamptroppen, så jeg var veldig spent. Jeg spilte pasningen til Daniel, som fikk straffesparket som ga oss seieren. Det var Premier League-debuten min og vi vant kampen, så jeg var veldig glad. Jeg nøt det så mye jeg kunne, avslutter 22-åringen overfor The Guardian.

João Carlos Teixeira kom til Liverpool fra portugisiske Sporting i 2012, etter at han hadde herjet med rødtrøyene i en NextGenSeries-kamp på Anfield. Tidligere har han vært utleid til Brentford.