Ti år siden en av de største kveldene på Anfield

Det er i dag nøyaktig ti år siden en av de største kveldene på Anfield noensinne. Aldri har vel lydnivået vært høyere på Anfield enn under Champions League-semifinalen mot Chelsea i 2005.

Dette er en kamp som for alltid vil huskes med glede av alle Liverpools supportere, og også av spillerne som spilte den kvelden. Ikke minst Luis Garcia, som ble matchvinner med det som Jose Mourinho den dag i dag hevder var et «spøkelsesmål».

Den første kampen i London hadde endt uavgjort, men Chelsea var likevel regnet som marginale favoritter foran kampen. De hadde blitt ligamestere uken før.

Anfield-publikummet enset at laget deres trengte ekstra hjelp. Mange hevder at lydnivået under eurocupkampen mot St Etienne i 1977 er det høyeste som noen gang har vært inne på Anfield, mens andre hevder at denne semifinalen mot Chelsea har "rekorden".

Avgjørelsen falt etter bare fire minutters spill. Steven Gerrard spilte frem Milan Baros, som slo ballen forbi Petr Cech. Ballen hadde ikke nok fart til å trille over linja, men Luis Garcia var på plass og sørget for at ballen gikk over streken – eller gjorde den det? De lærde strides fortsatt.

Uansett, målet ble godkjent, og Liverpool var klare for finalen i Champions League på Atatürk Stadium i Istanbul.

Alle vet hvordan det gikk.