To Liverpool-kjøp på listen over Europas dyreste

Premier League-klubbene dominerer stort på oversikten over sommerkjøpene, etter å ha brukt over 1 milliard euro på nye spillere.

Premier League dominerer igjen antall euro brukt på sommerhandelen i Europa med rekordsummen 1,1 milliarder, noe som er 14 prosent over fjoråret, ifølge rapporten Soccerex Transfer Review 2016 fra Prime Time Sport. 

Serie A hadde nær halvparten av utgiftene av Premier League, med 579 millioner euro, men der hadde summen som ble brukt til gjengjeld økt med 92 prosent fra året før.

I Premier League står Manchester City, Manchester United, Liverpool og Chelsea for 45,7 prosent av kjøpene.  

Benteke og Firmino på topplisten

Liverpool har to spillere inne på lista over de dyreste kjøpene i overgangsvinduet med Christian Benteke og Roberto Firmino på henholdsvis 5. plass og 7. plass.

Aller dyrest var Kevin De Bruyne som ble kjøpt for 76 millioner euro av Manchester City, Angel Di Maria for 63 millioner euro til PSG, tidligere Liverpool-spiller Raheem Sterling på 60 millioner euro til Man City, Anthony Martial til Man Utd for 50 millioner euro, Bentke for 47 millioner euro, Nicolas Otamendi for 45 millioner euro til City og Firmino for 41 millioner.

Premier League-lag satt ved en av sidene av bordet i 9 av de 10 dyreste overgangene i Europa!

Liverpool er på 6. plass på hvor mye penger som er brukt blant klubbene i de fem største ligaene med sine 112 millioner euro. 

Manchester City troner øverst med 200 millioner euro, foran Manchester United med 140, samme sum har Atletico Madrid, mens Juventus har 125 millioner euro, og PSG 116.

85 millioner på salg

Og også på sommersalget er Premier League i toppen med 573 millioner euro, som er 2 prosent opp fra i fjor. Andre ligaer har imidlertid hatt en enorm økning i salget med 78 prosent i Serie A og hele 244 prosent i Bundesliga.

På oversikten over hvor mye klubbene bruker netto, er Premier League dominerende med 596 millioner euro i utgifter, som står i sterk kontrast til La Ligas 122 millioner, Serie As 95 millioner og ikke minst Bundesliga som kom 77 millioner euro på plussiden.

Liverpool havner på 7. plass når det gjelder spillersalg, etter å ha fått inn 84 millioner euro. Monaco er klubben som har fått inn mest penger med 160 millioner euro, foran Atletico Madrid med 116 millioner, Porto med 110 og Manchester United med 102 millioner.

Blant overgangsvinduet mest aktive klubber på kjøp og salg finner man Liverpool også på 6. plass, bak begge Manchester-lagene, og med Ateltico Madrid på topp.

LES OGSÅ: 9 av 20 kjøp spiller ikke for Liverpool nå