Toppscorer møter Liverpool

Jabo Ibehre har scoret ti mål på ti kamper i liga og cup denne sesongen, for Carlisle. Ingen er bedre i engelsk fotball denne sesongen, og på onsdag møter han Liverpool.

Den svære spissen Jabo Ibehre vokste opp rett ved stadion til Arsenal, men har tilbrakt en karriere som såkalt «journeyman» med å score mål for klubber i lavere divisjoner som Orient, Walsall, MK Dons, Southend, Stockport, Colchester, Oldham og Barnsley.

I sommer kom han til Carlisle gratis, og har scoret åtte mål på åtte ligakamper i tillegg til to mål på to kamper i Capital One Cup. Det er mest i engelsk fotball.

32-åringen har på rekordtid blitt en kulthelt i Carlisle, som nå kaller ham «The Islington Assassin», morderen fra Islington. De har også laget et stort flagg.

- Faren er at jeg nå begynner å treffe flagget heller enn målet, fleiper Ibhere om det.

- Jeg kom til Leyton Orient da jeg var 13 år. Ved omtrent 15 begynte jeg å utvikle meg og å bli omtalt. Spurs var ute etter meg men min trener, Chris Ramsey, overbeviste meg om å bli.

- Det angrer jeg ikke, jeg kom inn på førstelaget til Orient og lærte mitt yrke på den harde måten. Jeg fikk min debut da jeg var 17 og ble involvert med England sammen med spillere som Jermain Defoe og Jay Bothroyd.

Carlisle ligger på på 10. plass i League 2 med 13 poeng på åtte kamper, og med friske 17-17 i målforskjell, som kan antyde mange mål når de reiser til Anfield på onsdag for å spille 3.runde i Capital One Cup.