Totti: – Gerrard er en komplett fotballspiller

I likhet med Steven Gerrard har Francesco Totti tilbrakt hele sin profesjonelle karriere i én fotballklubb. Det italienske angrepsikonet forteller at han er en stor beundrer av Liverpool-kapteinen.

– Jeg vil plassere ham blant de tre beste, ikke bare i England, men i hele verden. For han er en komplett spiller, en som har utgjort en forskjell helt siden han var ung. Og det er noe han fortsatt gjør. I bunn og grunn er han en spiller jeg liker å se på. Liverpool-fansen bør være stolte over å ha hatt ham som kaptein.

Det fortalte Totti til Romas nettsider i forkant av gårsdagens avskjedskamp på Anfield, der Gerrard tegnet seg for sin 709. opptreden. Supportere fra mange lag og en rekke stjernespillere verden over har brukt helga til å hylle 34-åringen i sosiale medier.

– Kan gjøre alt

På spørsmål om han hadde likt å spille i samme ellever som den tidligere England-kapteinen, svarer Totti at det trolig er noe samtlige spillere på øverste nivå ønsker.

Saken fortsetter under bildet.

LOKALE HELTER: De to klubblegendene møttes under sesongoppkjøringen i USA i 2012.

– Han er en ypperlig spiller; han er en matchvinner, så jeg tror han er en spiller som enhver klubb i hele verden vil ha. Gerrard er en komplett spiller fordi han kan spille i alle posisjoner og gjøre hva som helst med fotballen når som helst, fortsetter italieneren.

Les også: Skal trene med Liverpool i vinter

Totti og Gerrard har – tros den lange fartstiden dem imellom – bare møtt hverandre i to offisielle kamper tidligere. Begge var med da Liverpool både spilte uavgjort og slo Roma i gruppespillet av Champions League i 2001/2002-sesongen, men Totti har fulgt scouseren nøye på TV-skjermen.

– Han er en spiller som scorer mål, som bygger opp spillet. Han er en sensasjonell spiller. Jeg tror folk over hele verden vet at Gerrard er en Liverpool-legende. Han har tilbrakt mange år og kjempet i samme klubb. Han bør respekteres og takkes for alt han har oppnådd, legger 38-åringen til.