Tradisjonelt målrike oppgjør

I kveld kommer Newcastle til Anfield for det som har blitt en Premier League-klassiker. Når lagene møtes blir det stort sett mange mål.

Liverpool har scoret 84 mål mot Newcastle i Premier League. Det er mer enn mot noen andre lag. Det har blitt scoret 130 mål i disse oppgjørene lagene mellom, og kun Liverpools kamper mot Tottenham overgår det (134). Det har ikke endt målløst mellom lagene siden februar 1974. Siden den gang har det vært 59 kamper i ligaen med scoring.

 

Liverpool er ubeseiret hjemme mot Newcastle på de siste 19 oppgjørene, og har vunnet 16 av dem. Det har blitt seier i åtte av de siste ni. Det gjør «the Magpies» til den motstanderen rødtrøyene har hatt best tak på i kamper på Anfield i Premier League-æraen.

 

Den eneste gangen Newcastle har vunnet på Anfield i Premier League var 16. april 1994, da scoringer fra Rob Lee og Andy Cole sikret en 2-0 seier. Det er også eneste gangen de har holdt nullen på 33 ligaoppgjør.

 

4-3 kampen fra april 1996 ble stemt frem som tiårets beste Premier League-kamp. Se video:

Kampen fra mars 1997 var ikke så verst den heller.

 

Tidligere denne sesongen endte det med 1-0 tap, da Ayoze Perez scoret kampens eneste mål i det 73. spilleminutt på St. James’ Park.  

 

Liverpools største seier over Newcastle på Anfield kom i 1967, da de helrøde vant 6-0. Det største tapet mot de hvit og sortstripede på denne banen kom i 1907, da gjestene vant 5-1. 

 

Ligastatistikk på Anfield: 52 Liverpool-seire, 11 Newcastle-seire og 15 uavgjorte.

Ligastatistikk totalt: 75 Liverpool-seire, 43 Newcastle-seire og 39 uavgjorte.

 

 

Statistikk fra Liverpoolfc.com.