Tre kjappe før Aston Villa

Liverpool.no-redaksjonen om Norwich-kampen, James Milner på midten og Danny Ings.

Lørdag ettermiddag kommer Aston Villa på Anfield-besøk, og Liverpool er ute etter sin første ligaseier på nesten seks uker.

Hva er det mest positive å ta med seg fra Norwich-kampen?

Torbjørn Flatin:
Først og fremst Danny Ings. Måten han tok tak i det på som innbytter i 2.omgang skapte fornyet entusiasme både i laget og på tribunen. Moreno og Sakho var også bra og bekreftet at de må spille, mens Emre Can trives bedre i en treer bak en på den sentrale midtbanen. Jeg synes også det var en bra vilje, anført av Ings, til å prøve å vinne helt til sluttsignalet lød, slik at det i hvert fall ble en viss beleiring av straffefeltet til Norwich mot slutten av kampen, foran The Kop. Det høres ut som en selvfølge i en slik type kamp, men har ikke vært det.

Arve Vassbotten:
– Alberto Moreno og Danny Ings skapte en ny fart i laget, som vi har manglet i de siste kampene. Moreno viste at han kan være en stor trussel offensivt, og gikk på veldig mange bra løp. Han og Ings viser også fightervilje som jeg bare synes Milner har kunnet matche i de siste kampene. 

Einar Kvande:
Jeg synes Sakho, Moreno og Ings var positive mot Norwich. Sakho var etter min mening Liverpools beste, og vil nå trolig få mye spilletid fremover etter Dejan Lovrens skade mot Carlisle. Ellers var det selvsagt positivt at vi skapte såpass mange målsjanser. Nå gjelder det å skape like mye mot Aston Villa, og ikke minst klare å omsette sjansene i tellende resultat. Det var der det skortet mot Norwich.

Arild Skjæveland:
– Laget skapte vertfall greitt med sjansar, og vil seia det var meir positivt framover mot Norwich enn i heimekampen mot Bournemouth – sjølv om det der vart tre poeng. Ein skulle gjerne tatt med seg det, men eg føler ein litt tok eit steg tilbake igjen med Carlisle-kampen. Greitt nok at det blir hevda det var 46-47 skot, men kor mange store målsjansar blei skapt? Nei, om ein skal ta fram noko positivt frå Norwich-kampen, så må det vera at forsvaret såg ut til å fungera betre, og der får Mamadou Sakho få skryt sjølv om eg ikkje er hans største fan. Målet til Norwich kom etter ein Simon Mignolet-glipp, men elles fungerte dei bak bra. Eg såg det bli skrive at om ein byta målvaktene til Manchester United og Liverpool forrige runde ville det vore Liverpool som tok tre poeng, og Manchester United som vart sendt heim frå Southampton med tap. Etter å ha sett høgdepunkta er eg redd det fort kan stemme. Kanskje er ikkje vegen til Adam Bogdan fram til førstemålvakt så alt for lang. Men jau - tilbake til det positive; forsvaret.

Tor Sandø:
– At vi ihvertfall får poeng. Og at Ings og Moreno spilte en god kamp. Skuffende at det ikke blir tre poeng på eget gress, men 1-1 er da ihvertfall noe å ta med seg.

Marius Rabben:
– Kort fortalt: Målsjanser, Danny Ings, Alberto Moreno og Mamadou Sakho. Liverpool skapte mer mot Norwich enn de gjorde mot Manchester United og West Ham til sammen, og de tok sitt første poeng i september. Det var naturligvis forventet med tanke på motstanderen, men likevel bedre enn ingenting – så vidt. Igjen var Sakho solid bakerst, Moreno viste at han bør spille fast, og målscorer Ings presenterte seg ordentlig med en etterlengtet vilje og råskap helt fremme.

Hvordan synes du James Milner har fungert på den sentrale midtbanen?

Torbjørn Flatin:
Den beste kampen til Milner har vært borte mot Arsenal og jeg tror ikke det er tilfeldig. Han er en boks til boks spiller som er vel så god til å ødelegge for motstanderen som å skape noe for sitt eget lag. Det er noe av problemet til Liverpool, at det er for mange slike midtbanespillere og for lite fart, teknikk og kreativitet. For meg bør det ikke være mer enn to slike på banen samtidig, men Rodgers har ofte benyttet tre. Jeg sa da James Milner ble hentet at han kom til å bli en nyttig spiller som manageren ville ha som en potet som han kunne sette inn i flere posisjoner, og selv om Milner skal ha kommet mye fordi han fikk «lovnad» om å spille sentralt tror jeg fortsatt det kan ende opp slik.

Arve Vassbotten:
– Jeg har vært veldig fan av arbeidsinnsatsen hans fra starten, og måten han hele tiden forstyrrer motstanderne på. Dessverre har han vist i de siste kampene at han har mye å gå på i avgjørende situasjoner offensivt. Det blir for mange dårlige avleveringer. Det er synd for han kommer ofte i gode posisjoner, så håper han får orden på pasningsfoten. Milner er en mann som kan anklages for å mangle kreativitet, men på frispark og cornere blir han litt vel kreativ etter min smak endel ganger. 

Einar Kvande:
Jeg må innrømme at James Milner har skuffet meg så langt. Han hadde en god preseason, men har dabbet mer og mer av, og var en av lagets svakeste spillere mot Norwich etter min mening. Vi savner virkelig Jordan Henderson i maskinrommet.

Arild Skjæveland:
– Det har fungert dårleg. Eg veit han skal ha blitt lova ei sentral midtbanerolle og alt det der, men med kvalitetane han har er han langt betre i andre rollar, både for seg sjølv og for laget. Han ser ut til å vera litt begrensa teknisk, og det gir ein del enkle balltap. Det var frykteleg leit med Jordan Henderson sin nye skade. Saknar han sårt i laget no.

Tor Sandø:
– Begynte kampen svært dårlig, men spilte seg bra opp etterhvert. Spesielt var avleveringene hans svake i den dårlige perioden. Milner er en klassespiller da og alle har vel lov til å ha en dårlig dag på jobben.

Marius Rabben:
– Han var god under sesongoppkjøringen, mot Stoke og borte mot Arsenal, men ellers har det dessverre vært tynt. Umiddelbart kan en trekke fraværet av Jordan Henderson inn i bildet, selv om det kanskje blir en like tynn unnskyldning for hvorfor Milner ikke har imponert den siste måneden. Han løper alltid mest på banen, men med ballen virker han ikke trygg eller god, noe som blir veldig tydelig når han er like mye involvert som mot Norwich. Det er vanskelig å sette fingeren på nøyaktig hva som er galt, men for øyeblikket er han ikke god nok til å være fast på midtbanen.

Bør Danny Ings få starte mot Aston Villa? 

Torbjørn Flatin:
Definitivt. Danny Ings er en av de første som bør settes ned på lagoppstillingen pr i dag.

Arve Vassbotten:
– Uten tvil!

Einar Kvande:
Synes Danny er selvskreven nå som Christian Benteke er ute, og ikke minst etter at han har scoret i begge de to siste kampene – mot Norwich og Bournemouth. Han virker å være i god form, og er en type som jager ball og presser motstanderne hele tiden. En mann som er som skapt for det intense presset som Brendan Rodgers var kjent for tidligere.

Arild Skjæveland:
– Ja, definitivt. Han var veldig bra i innhoppet mot Norwich, og ein av få som ikkje treng ha vonde minner frå Carlisle-kampen. Han er tydelegvis i form, og jobbar hardt på kvar einaste ball. Han har gjort seg fortent til ein startplass, og er vel per i dag den spissen Liverpool har som vil kunne takle det å spele einsleg spiss aller best.

Tor Sandø:
Ja, helt klart.

Marius Rabben:
– Ja, ingen i klubben er mer målfarlig for tiden. Og den energien og viljen han viste mot Norwich, bør helt klart belønnes. Forhåpentligvis får han fortsette i spissrollen, ikke som en slags venstrekant.