Tre kjappe før Bournemouth-kampen

Liverpool.no-redaksjonen svarer på positive sider, bekymringer og lagendringer før neste kamp.

Tre kjappe spørsmål foran sesongens første hjemmekamp.

Hva var mest positivt i forrige kamp?

Torbjørn Flatin:
Forsvarsspillet og arbeidsmoralen. Midtstopperne var solide, vi hadde to backer som i nokså stor grad har sine styrker defensivt, og Henderson og Milner vil ikke gi ro til noen midtbaner hos motstanderen. Og så må en nevne at vi hadde matchvinneren i Coutinho.

Einar Kvande:
1) Tre poeng. 2) Skuddet til Philippe Coutinho 3) Dejan Lovren 4) Forsvarsspillet generelt – inkludert solide debuter av Clyne og Gomez 5) At vi holdt buret rent. 6) Arbeidskapasiteten til James Milner. I den rekkefølgen.

Arild Skjæveland:
At det såg ut til at ein hadde tilsynelatande god kontroll bakover. Stoke hadde vel berre ein god sjanse utanom dødball, då Charlie Adam burde ha truffe mål, og det var gledeleg sjå at Dejan Lovren fungerte. Lovande at Emre Can kom inn og ga laget balanse. Sjølv har eg vore skeptisk til han i den rolla, men signala er at han skal satsast på der denne sesongen. Spent på korleis det vil fungere mot eit endå betre lag.

Marius Rabben:
Det mest positive mot Stoke var forsvaret. Nathaniel Clyne hadde enorm debut, og Dejan Lovren starter nok igjen etter at mange ga ham bestemannsprisen. Martin Skrtel spilte som vanlig solid, mens Joe Gomez, som nok ikke kunne fått en mer slitsom motstander i debuten, viste en del bra i Stoke – og han er fortsatt 18 (!) år.

Arve Vassbotten:
At vi klarte å holde nullen mot Stoke, og at vi har spillere som kan hente fram det avgjørende i kamper som står i stampe. En krigersk James Milner på midtbanen gir en ekstra dimensjon defensivt. Han lar aldri en motstander ha ballen i fred. De gangene han ikke vant duellene, forstyrret han ofte nok til at det ble feilpasninger ut av det.

Hva bekymrer deg? 

Torbjørn Flatin:
Angrepsspillet satt ikke og det virket ikke som om laget visste hvordan de skulle mest mulig ut av Christian Benteke. Selv om jeg personlig liker 4-2-3-1 ble Henderson og Milner veldig dype og Lallana og Ibe for brede på kantene til at de var i stand til å gi Benteke støtte. Det ble mye bedre da Rodgers byttet om til 4-3-3 ved å sette inn Can og Firmino, da greide man å legge inn presset høyere, men det er mye å jobbe med for å få flyt framover og kunne utnytte troppen best mulig.

Einar Kvande:
Manglende offensiv samhandling, og at det ikke virker som vi vet hvordan vi skal bruke Christian Benteke ennå. Det gjelder både Bentekes medspillere og manageren.

Arild Skjæveland:
Vart litt bekymra over kor lite hjelp Christian Benteke fekk. Det blei spelt langt mot belgiaren, men etter det såg det ikkje ut til å vera noko plan om løp rundt han. Han vart veldig isolert og aleine. Vart og litt bekymra over Adam Lallana. Eg er ikkje i ferd med å gi han opp, men eg kan trygt seia eg forventa langt meir frå han.

Marius Rabben:
Under kampen var det tydelig at midtbanen og kantene slet med å involvere Christian Benteke, som følgelig ble veldig isolert på topp. Jeg vil ikke kalle det en spesielt stor bekymring, for Stoke gjorde en prisverdig innsats ved å stoppe blant andre Jordon Ibe, men linken mellom Benteke og de andre må bli tettere.

Arve Vassbotten:
Manglende variasjon i angrepsspillet. Alt kan ikke baseres på å mate Benteke med baller. I hvert fall ikke når innleggene enten er upresise,  eller at han ender opp alene uten alternativer når pasningene endelig treffer. Det virket også som man nølte litt for mye med å sette fart på kontringer. Tøft å satse på Joe Gomez, som spilte seg bedre utover i kampen. Men må si det er litt bekymringsfult at en 18-åring, som naturlig nok vil variere i prestasjoner, er det beste alternativer på venstrebacken. 

Hvilke endringer ville du gjort på laget? 

Torbjørn Flatin:
Jeg ville startet med det laget som avsluttet mot Stoke, med 4-3-3 og Can bak Henderson/Milner og hvor Coutinho og Firmino flankerer Benteke. Mitt ankepunkt mot dette har vært at det vil kreve at de tre sentrale midtbanespillere også må kunne bidra offensivt i et slikt oppsett og at Can/Henderson/Milner kan bli litt «traurig» for en topp fire klubb. Samtidig trives Philippe Coutinho best sentralt, men hvis han kan vandre og komme inn i banen som mot Stoke så er det greit, he-he.

Einar Kvande:
I utgangspunktet er jeg villig til å gi de som startet mot Stoke en ny sjanse. Om det skal gjøres endringer ser jeg for meg to alternativer. Alternativ 1) Firmino starter i stedet for en av Lallana eller Ibe. 2) Can inn på den sentrale midtbanen, slik at vår midtbane blir seende ut som den gjorde den siste halvtimen mot Stoke. Alternativ 1 og 2 kan selvsagt også kombineres – noe som i så fall betyr at både Lallana og Ibe ryker ut av laget.

Arild Skjæveland:
Det er kanskje ikkje her ein har størst behov for noko anker på midtbanen, så eg trur ikkje eg ville gjort alt for mange endringar. Kunne gjerne tenkt meg å sjå Lazar Markovic i hans foretrukne rolle før han blir heilt gitt opp og sendt ut, men det er kanskje ikkje så sannsynleg. Om Roberto Firmino er eit stykke unna ville eg gjerne sett Danny Ings der. Benteke må få meir hjelp.

Marius Rabben:
Jeg håper Emre Can får spille – med Adam Lallana som en slags joker på benken. Personlig er også Mamadou Sakho en jeg vil se fast på laget, men det er lite poeng i å endre på det som fungerte bakover på Britannia. 

Arve Vassbotten:
Ut med Lallana - inn med Can. Mye løsnet da man gikk fra 4-2-3-1 til 4-3-3 og Can tok kontroll på defensiv midtbane. Selv om Coutinho trives best i midten, ser jeg han gjerne på kanten fra start i neste kamp. Firmino er kanskje ikke helt matchfit ennå, men håper han får vist seg fram i flere minutter neste kamp.