Tre kjappe før Chelsea

Liverpool.no-redaksjonen diskuterer Firmino, Coutinho og borteprogram foran Chelsea-kampen.

Roberto Firmino spilte en god kamp mot Bournemouth. Bør han få fortsette i den rollen mot Chelsea, selv om det kan gå utover Philippe Coutinho?

 

Torbjørn Flatin:

– Det er et vanskelig spørsmål, ikke minst siden Philippe Coutinho virker å være helt ute av form. Det vil også avhenge av hvilke spillere som er tilgjengelig, hvis for eksempel Divock Origi er den eneste som er skadefri av spissene ville jeg hatt Firmino lenger framme og med Coutinho bak ham. I utgangspunktet må Klopp finne plass til begge to, og i mine øyne er Coutinho mer avhengig av å spille i midten for å fungere enn Roberto Firmino er det.

 

Arild Skjæveland:

– Ja, eg meiner det. Philippe Coutinho har slitt med formen den siste månaden, og har ikkje fått det heilt til å stemme under Jürgen Klopp. Han skyt mykje, men treff ingenting, og det ser ut til at han slit litt med sjølvtilliten. Han har kanskje godt av ein liten pause, og Roberto Firmino la inn ein god søknad til startplass. Med tanke på form, og det trudde eg aldri eg skulle seia for ein månad sidan, trur eg sjølv Adam Lallana bør vera framfor Coutinho i køen nett no.

 

Arve Vassbotten:

– Jeg er glad det er Klopp og ikke jeg som skal ta den beslutningen. Vi vet alle hva Coutinho kan få til med et øyeblikks magi, men samtidig har de øyeblikkene blitt sjeldnere og sjeldnere. Denne sesongen har han dessverre vært for forutsigbar og lite magisk. Firmino har heller ikke imponert så langt, men kanskje er formen i anmarsj nå. At han også er en spiller som ikke er så «avslørt» av de andre lagene gjør at han kan få sjansen.

 

Einar Kvande:

– Definitivt. Philippe Coutinho er en av mine største favoritter i denne Liverpool-troppen, men han har hatt en formsvikt de siste kampene. Landsmannen Firmino viste gryende form mot Bournemouth, og fortjener absolutt å starte på 'brua'.

 

Marius Rabben

– Ja, jeg mener Firmino bør få fortsette. Helt klart. Hvem det blir på bekostning av, er vanskeligere å si. Selv om Coutinho ikke har vært i storform denne høsten, ville jeg heller vurdert å sette ut Milner, selv i en slik kamp. Jeg vil gjerne se Firmino og Coutinho sammen. Men jeg tror ikke det skjer ennå.

 

Lars Frøsland:

–  Slik jeg ser det kan Klopp fortsette med to i 10er-rollen bak Benteke. Coutinho og Firmino vil gi laget tempo og kreativitet. Foreløpig har det ikke fungert optimalt med Coutinho og Lallana, og da er det engelskmannen som må vike. Det er egentlig litt ufortjent, men Coutinhos potensial må satses på – til tross for at Lallana har prestert greit.

 

Tor Sandø:

– Ja, det mener jeg absolutt. Coutinho har vist i flere kamper nå at han sliter med formen. Firmno spilte bra onsdag og fortjener absolutt en ny sjanse. 

 

 

Det er krise i Chelsea, som ligger på 15. plass i Premier League som regjerende mester etter 11 kamper. Hva tenker du om Liverpools sjanser?

 

Torbjørn Flatin:

– Chelsea vil være som et skadet dyr, som en vil anta kommer til å kjempe for sin manager men som også er sårbare. Det lukter en tett kamp og få mål.

 

Arild Skjæveland: 

– Sjansane auka vertfall betrakteleg då Klopp fortalte at Christian Benteke kom til å bli klar. Eg skal ikkje vera ufin med Divock Origi. Han jobbar godt og gjer ein del bra innimellom, men han er enno ung - og det var ein voldsom forskjell på Liverpool offensivt då Benteke kom inn mot Southampton. Forsvaret til Chelsea har rett og slett ikkje fungert denne sesongen, og eg vil seia ein har ein god sjanse til å få med seg noko her. Det sagt - så har eg ein litt ekkel følelse. Det er ikkje første gong ein møter Chelsea der det virkar som at ting ikkje stemmer, så løfter dei seg og leverer i akkurat denne kampen.

 

Arve Vassbotten:

– Sjansen til å slå Chelsea har vel aldri vært større i hvis man ser på formen deres, men en Jose Mourinho som kjemper for tilværelsen gjør dette selvsagt totalt uforutsigbart. På tippekupongen hadde jeg ikke følt meg sikker på å treffe om jeg hadde helgardert denne kampen engang! 

 

Einar Kvande:

– Chelsea på Stamford Bridge ledet av Jose Mourinho er alltid en vanskelig oppgave, uansett tabellplassering. Jeg tror det blir uhyre viktig for Liverpool å gjøre det første målet i denne kampen, skal det bli med poeng hjem til Merseyside. Klarer de røde å score først, vil forhåpentligvis frustrasjonen begynne å bre seg både blant hjemmelagets supportere og spillere.

 

Marius Rabben: 

– Det har vært en veldig merkelig sesong for Chelsea, for spillerne er de samme som vant ligaen i mai, men den kollektive formsvikten og marginene imot har knust selvtilliten deres, så Liverpool har virkelig sjansen hvis de går for det. Jeg tror nøkkelen er å utnytte mellomrommet, gjerne med Firmino, og nekte en spiller som Fàbregas tid med ballen. Samtidig skal det nevnes at Chelsea har like mange poeng som Liverpool hvis de vinner i morgen, så det er ikke akkurat noen katastrofe – ennå.

 

Lars Frøsland: 

– Det er nok ikke den verste tiden å møte Chelsea på, men samtidig frykter jeg at Mourinho mobiliserer intenst: han ønsker at dette skal være kampen som snur Chelseas sesong. Liverpool har brukbare sjanser til å få med seg poeng. 1-1?

 

Tor Sandø:

– De bør være gode. Dette er kanskje en kamp som kanskje lukter et uavgjort resultat. Årets versjon av Chelsea har absolutt ikke vært urovekkende sett med motstandernes øyne, så her er det bare å gi gass, uansett om det er bortekamp. At de ligger rundt oss på tabellen og at dette kan være begeret som fylles i forhold til Mourinhos skjebne, bør bare være enda mer opptenningsved i Liverpool-garderoben før kampen. Spiller vi Klopp-fotball, får gjort mer kreative ting med ballen i den siste tredjedelen av banen og produserer sjanser, så kan vi stikke av med hele poengpotten i London lørdag.

 

 

Mange rev seg i håret da de så Liverpools terminliste og at laget skulle ha alle sine antatt tøffeste bortekamper i første halvdel av sesongen. Nå gjenstår to - Chelsea og Manchester City. Hva tenker du om hvordan laget har gjort det i disse så langt?

 

Torbjørn Flatin:

– Isolert sett har Liverpool levert gode prestasjoner borte mot Arsenal og Tottenham, og brukbart mot Everton i tre uavgjorte kamper. Det var skuffende på Old Trafford. I utgangspunktet ville en anta at Chelsea og Manchester City ville bli de to verste kampene, selv om tidspunktet å møte Chelsea på kan være gunstig. Hvis de røde skulle stå igjen etter disse seks bortekampene uten seier er det uansett for svakt.

 

Arild Skjæveland:

– Eg var ein av dei som rista på hovudet då eg såg ein skulle ha Arsenal, Manchester United, Everton, Tottenham, Chelsea og Manchester City borte så tidleg. Eg var gjerne litt pessimistisk, men tenkte at ein med så mange tøffe bortekampar fort kunne vore heilt hekta av kampen om topp fire. No har ein klart få med seg poengdeling frå tre av fire så langt. Skulle ein klare det i dei to neste og kan eg ikkje seia meg anna enn nøgd. Vera ferdig med sine antatt verste kampar allereie før jul - og likevel ikkje vera heilt hekta av, bør kunne gi eit godt utgangspunkt for andre halvdel av sesongen.

 

Arve Vassbotten:

– Seier mot Stoke, poeng mot Arsenal, Everton og Spurs er godkjent. Skår i gleden med Man Utd-kampen selvsagt, men føler mye avhenger av kampene mot Chelsea og Man City. Vi bør få med oss tre poeng i en av de kampene, for å være ordentlig fornøyd. Men hovedproblemet i serien så langt, er nok heller de svake resultatene på Anfield spesielt mot West Ham, men selvsagt også at vi ikke karrer med oss alle poengene mot Norwich og Southampton, to kamper vi ledet.

 

Einar Kvande:

– Poeng borte mot Arsenal, Tottenham og Everton hadde jeg nok takket ja til på forhånd. Det vi leverte på Old Trafford var noe av det svakeste jeg har sett av et Liverpool-lag på den arenaen, og en kamp som skuffet meg veldig. Unngår vi tap i de to bortekampene mot Chelsea og City må jeg likevel si meg fornøyd med 'totalen' fra disse seks vanskelige bortekampene.

 

Marius Rabben:

– Jeg sitter igjen med litt blandede følelser, både på godt og vondt. I Stoke spilte ikke laget bra, men vant. Og det var surt å ikke score i Arsenal-kampen, hvor Coutinho hadde to (!) stolpetreff, men det utviklet seg til å være et godt uavgjortresultat – tross alt. Mot Manchester United var det bare en enorm skuffelse – her kunne de fått mer ut av det mot et svakt hjemmelaget – mens mot Everton var 1–1 helt greit. Tottenham-kampen var Klopps debut, så det var vel litt begrenset for hva man kunne håpe, men spillet bra overraskende bra, spesielt uten ballen, og ett poeng er absolutt godkjent. Liverpool kunne nok fått mer fra alle kampene, men kun ett tap er bra. Litt irriterende at det samtidig ikke har vært noen seire mot de store.

 

Lars Frøsland: 

– Det er faktisk de kampene jeg har blitt mest imponert over Liverpool. Arsenal på Emirates var en strålende prestasjon av Liverpool. Bortemøtene mot Everton og Spurs var også brukbare forestillinger. Tapet mot Manchester United var riktignok lite imponerende – egentlig helt elendig. Tar man med den tøffe bortekampen borte mot Stoke, synes jeg Liverpool har klart seg greit på fremmed gress.

 

Tor Sandø:

– Omtrent som ventet, kanskje. Laget spilte bra borte mot Arsenal og opplevde et surt tap i Manchester. Med skiftet av manager er det nesten en ny sesong nå, men forhåpentligvis kan spillerne heve seg såpass at de kan ha vinnersjanser både på Stamford Bridge og Etihad. Dette har jo vært poengdelingens høstsesong så langt. Nå fikk vi avgjort kampen mot Bournemouth til vår fordel og trenger noe liknende i de fire neste; Chelsea og Rubin Kazan borte, Crystal Palace hjemme og Manchester City borte. Rett og slett for å få sesongen på rett kjøl.