Tre kjappe før ligastarten

Liverpool.no-redaksjonen svarer på tre kjappe spørsmål foran ligastarten mot Stoke City på søndag.

På søndag er det ligastart, og de helrøde skal slå tilbake etter en skuffende 2014/15-sesong. Redaksjonen og ansatte i supporterklubben svarer på tre kjappe spørsmål.

 

Hva tenker du om det Liverpool har foretatt seg på overgangsmarkedet i sommer?

 

Einar Kvande: Totalt sett er jeg egentlig positivt overrasket, og da spesielt når det gjelder offensive tilvekster som Firmino og Benteke. Clyne vil også utvilsomt bli en forsterkning, og Gomez har overrasket positivt i treningskampene.

 

I tillegg tror jeg at Milner og Ings vil bli nyttige spillere. Men jeg skulle gjerne hatt en defensiv midtbanespiller av typen Javier Mascherano i troppen. Det tror jeg ville tatt bort mye av presset på forsvarsrekka, og skapt bedre balanse i laget. Vi virker litt «fremtunge» med den troppen vi har i dag.

 

Torbjørn Flatin: I et transfervindu er det vesentlig at de spillerne som blir kjøpt er bedre enn de som blir solgt/forsvinner. Det synes jeg Liverpool har greid i dette vinduet, med Clyne/Johnson, Milner/Gerrard, Firmino/Sterling, Bogdan/Jones og ikke minst at Benteke/Ings/Origi (som riktignok ble kjøpt i fjor og så lånt ut) vil gi mer angrepskraft.

 

Fortsatt kunne jeg ønsket meg en midtbaneanker som er råere defensivt enn de alternativene vi har, og det er også noe tynt på backene selv om unge Joe Gomez kan være et aldri så lite kupp, men totalt gir jeg Rodgers & Co en god firer på terningen i sommerens vindu.

 

Tore Hansen: Overgangsvinduet startet på mange måter på verst mulig måte i vinter da Raheem Sterling i praksis gjorde det klart at han ønsket å bli solgt. Jeg er enig med dem som mener det var riktig å la ham gå. Likevel mistet vi et kjempetalent som vi ønsket å beholde. Forrige sesong avsluttet vi borte mot Stoke uten en eneste spiss fra start. Det var en trist dag for Liverpool FC. Søndag kan vi velge mellom Benteke, Origi (utlån i fjor) og Ings - med Sturridge på vei tilbake. Det er en klar forbedring.

Vi har igjen mange offensive alternativer og ikke minst en kriger innenfor 16-meteren, representert med Benteke. Det har jeg savnet. Milner har kanskje vært vår beste i pre-season og ser ut til å finne plassen på laget raskt. I tillegg har vi fått inn spennende unge back, samt en Firmino som forhåpentligvis finner de offensive sambarytmene utover høsten. Magefølelsen min sier at dette er vårt beste vindu på lenge.

 

 

Arve Vassbotten: Det er hentet inn tre spillere som garantert vil gå direkte inn og forsterke laget i Clyne, Milner og Benteke, en mann som raskt kan bli en ny supporterfavoritt i Firmino, og en unggutt som i sommer har vist at han er en seriøs utfordrer for startelleveren i Gomez. Potensielt er det her fem signeringer som raskt vil være med i diskusjonen om å starte kamper. Det virker i det hele tatt som at det har vært en mye klarere plan rundt sommerens overganger enn den foregående. Man har hentet tre erstattere i Bogdan for Jones, Clyne for Johnson og James Milner som en slags erstatter for Steven Gerrard.

 

Både Clyne og Milner ser jeg på som veldig gode signeringer i forhold til det Liverpool trengte nå, og spesielt rutinen til Milner vil bli viktig. Firmino er kanskje det kjøpet som vekker aller mest entusiasme, og det blir veldig spennende å se om han klarer å leve opp til forventningene. Og selv om jeg som mange andre er usikker på hvordan Christian Benteke vil passe inn i laget, er det veldig bra at man har klart å sikre seg det som var på toppen sommerens ønskeliste for Brendan Rodgers. Ings kan også være en joker på spissplass, men jeg ser ikke helt at han vil være den store utfordreren helt ennå - og det samme med Origi. Den som kanskje har overrasket mest i treningskampene så langt er Joe Gomez, som man trodde ble hentet inn for så å bli lånt ut igjen, men som nå er en seriøs utfordrer til Alberto Moreno på vestrebacken. Jeg setter fortsatt et spørsmålstegn ved midtforsvaret, som ikke alltid har vært patent og det at man fortsatt ikke har noen klar makker til Skrtel, og skulle også gjerne sett at man hadde et klarere førstevalg på venstrebacken.

 

Men offensivt kan Rodgers få et luksusproblem når Sturridge er tilbake. Selv om Raheem Sterling er et av de største talentene klubbene har hatt, var det helt nødvendig å kvitte seg med han når situasjonen ble som det ble.

 

Arild Skjæveland: Framleis litt irritert over at ein mista Raheem Sterling, sjølv om det var heilt uungåeleg. Sjølv om Philippe Coutinho kanskje var vår beste spelar forrige sesong, er eg framleis av dei som såg på Raheem Sterling som den med aller størst potensial og ser på det som ein svekkelse at han har forlatt oss. Erstattaren hans Roberto Firmino veit eg lite om, men eg håpar berre han er ein brasse som finn seg til rette som Coutinho, og ikkje fell heilt gjennom som Paulinho eller Kleberson.

 

James Milner er ei kjempesignering, og når han er henta inn for å erstatte Steven Gerrard anno 2015, er det ei klar forsterkning på banen. Det same gjeld Nathaniel Clyne for Glen Johnson, mens ein i Christian Benteke vertfall har fått tak i ein skikkeleg spiss. Han var kanskje ikkje den alle drømte om, men utan Champions League-fotball ser vertfall ikkje eg kven ein heller skulle ha fått. Eg saknar eit skikkeleg midtbaneanker i årets sommarhandel, men Rodgers er ikkje kjent for å henta slike.

 

Håvard Sæle: Stiller meg litt blandet til det. James Milner vurderer jeg som en ypperlig signering; han er en spiller som jeg mener lenge har vært undervurdert. Han er kanskje ikke spektakulær, men han er fotballklok, trygg med ballen og har både rutine og løpskraft. Jeg ser frem til å se ham spille i sin foretrukne rolle sentralt på midtbanen. Roberto Firmino har jeg aldri sett spille, men jeg er veldig positiv fordi 1) han er brasilianer, og det er kult med brasilianere, 2) han ser knallgod ut på YouTube, 3) han er konge på Football Manager og 4) folk som har sett ham spille mener han er kjempegod. De øvrige kjøpene er jeg lunken til. Stikker hodet frem og melder at jeg ikke har noen som helst tro på Christian Benteke. Danny Ings har jeg aldri sett spille, og Nathaniel Clyne vet jeg lite om. Men Joe Gomez er spennende – selv om jeg ikke skal skryte på meg mye kunnskap om ham. Reservekeeper må man ha, men kjøp av reservekeepere er det kjedeligste jeg vet om. Bogdán fyller sikkert rollen helt greit.

 

Marius Rabben: Klubben har som ventet vært veldig ivrig på markedet etter den pinlige serieavslutningen, og jeg vil si meg fornøyd med utfallet. Benteke er utvilsomt mye bedre enn det Liverpool hadde tilgjengelig på topp forrige sesong, Clyne blir kanskje en enda større forbedring på høyrebacken, og Milner kommer til å fylle litt av tomrommet etter Gerrard. I tillegg viste Firmino mye positivt i generalprøven. Liverpool kommer helt klart styrket ut av sommervinduet.

 

 

Er laget godt nok for å gjenerobre en plass blant topp fire?

 

Einar Kvande: Hjertet sier det, men hjernen forteller meg noe annet.

 

Torbjørn Flatin: Hodet mitt sier nei, men jeg er i minste mer optimistisk nå enn da sommeren startet. Følelsen er at det skal ikke så mye til før Liverpool kaprer en av de fire første plassene, og da er det nærliggende å tro at scoringsformen til Christian Benteke og helsen til Daniel Sturridge vil bety mye i så måte.

 

Tore Hansen: I utgangspunktet må vi overraske for å truet topp 4. Vi starter i utgangspunktet bak Champions League-plassene. Det er likevel ikke mye som skal til for å kjempe oss inn helt i toppen. Vi gjorde det for to år siden og kan klare det igjen. Jeg er kanskje mest kritisk til forsvaret vårt. Vi mangler en kynisk stoppertype - eventuelt et midtbaneanker som ligger og holder troppene sammen. En kriger alle hater å spille mot og som gir trygghet rundt seg. Veldig ofte får motstander komme helt inn til vår 16-meter før vi begynner å støte. Da er det ofte for sent og vi kommer på etterskudd. Jeg føler det offensive må klaffe allerede fra start hvis vi skal henge med i toppen. Vi må score mål igjen, ellers kan det bli en ny middelmådig sesong.

 

Arve Vassbotten: Tja. Det kommer veldig an på hva som kommer av overganger til spesielt Arsenal, Manchester City og Manchester United fram til overgangsvinduet stenger. Jeg er likevel langt mer optimistisk for det nå, enn jeg var på tampen av fjorårssesongen. Jeg synes det er kjøpt inn veldig riktig type spillere i sommer, og mener Liverpool sammen med Manchester United har lyktes best på overgangsmarkedet så langt. Men er det noe fjoråret viste, er det hvor vanskelig det er å få samspillet til å sitte fra start med mange nye ansikter. Så hjertet sier ja, hodet sier nei, mens magen bare er nervøs før seriestart. Men jeg lar hjerte vinne i tabelltipset under.

 

Arild Skjæveland: Hadde eg fått spørsmålet i månadskiftet mai/juni ville eg ropt nei! No vil eg heller seia tja.

 

Håvard Sæle: Jeg er naiv optimist. Foruten Chelsea tror jeg ingen av de antatt bedre lagene er så gode som mange skal ha det til, så det skal være fullt mulig å hamle opp med dem. Liverpool trenger så klart litt flyt, men lagene til Brendan Rodgers har vist at de er vanskelige å stoppe når de først får seiersmaskineriet i gang. Nøkkelen blir å tette igjen bakover. Fremover på banen har Liverpool spillere som kan avgjøre kamper på egenhånd. Det er superbarnslig, men det hadde vært moro å snyte Manchester City for topp fire!

 

Marius Rabben: Det er vanskelig å spå uten å ha sett alle lagene i en Premier League-kamp ennå, men jeg tror ikke det. Og det skyldes at nivået på topp-fire-lagene trolig er høyere enn på lenge, så Liverpool har ikke tid til å vente på at alle forandringene i elleveren skal klaffe. Chelsea er fortsatt solide, Arsenal har virket skummelt gode hele kalenderåret, og Manchester-lagene er sterke.

 

 

Hvordan ser din topp 6-tabell ut?

 

Einar Kvande:

1. Arsenal

2. Chelsea

3. Manchester United

4. Manchester City

5. Liverpool

6. Tottenham

 

Torbjørn Flatin:

1. Chelsea
2. Manchester City
3. Manchester United
4. Arsenal
5. Liverpool
6. Tottenham

 

Tore Hansen:

1. Manchester City

2. Arsenal

3. Chelsea

4. Manchester United

5. Liverpool

6. Tottenham

 

Arve Vassbotten:

1. Chelsea

2. Manchester United

3. Arsenal

4. Liverpool

5. Manchester City

6. Tottenham

 

Arild Skjæveland:

1. Manchester City

2. Arsenal

3. Chelsea

4. Manchester United

5. Liverpool

6. Tottenham

 

Håvard Sæle:

1. Chelsea

2. Arsenal

3. Manchester United

4. Liverpool

5. Manchester City

6. Tottenham

 

Marius Rabben:

1. Chelsea

2. Arsenal

3. Manchester City

4. Manchester United

5. Liverpool

6. Tottenham