Tre kjappe før møtet med Watford

Liverpool.no-redaksjonen om angrepsoppsettet, forventningene til oppgjøret og juleprogrammet.

Med fire fulltreffere er Divock Origi lagets toppscorer i desember. Ville du endret på angrepet fra WBA-kampen og brukt ham fra start mot Watford?

Torbjørn Flatin:
– Nei, under tvil. Christian Benteke skuffet meg mot West Bromwich, men med Sturridge ute ville jeg likevel gitt ham fornyet tillit og heller prøvd å gi ham bedre service.

Einar Kvande:
Nei, personlig ville jeg hatt Divock Origi på innbytterbenken mot Watford også. Jeg ville gitt Christian Benteke en ny sjanse på topp, men ville vurdert Ibe eller Firmino i startoppstillingen i stedet for Lallana. Jeg syntes sistnevnte var svak mot WBA om vi ser bort fra den nydelige assisten på 1-0-målet til Hendo. I utganspunktet ville jeg gitt Ibe sjansen, men så var det dette med den gode kjemien mellom brassene, nå som Coutinho er tilbake. 

Arve Vassbotten:
– Ja, nå synes jeg han har gjort seg fortjent til muligheten. Benteke er helt tydelig ikke i sin beste form, mens Origi endelig har vist at han også kan score mål – og ikke minst avgjørende mål. I tillegg er han langt mer bevegelig på topp. 

Arild Skjæveland:
Divock Origi har vore frisk i det siste, men eg vil likevel helst ha Christian Benteke frå start her. Benteke spelte ingen god kamp mot West Bromwich, men eg trur likevel kampen skal passe han betre enn landsmannen, så får Divock heller vere eit våpen frå benken. Det er svært gledeleg at han har fått vist seg fram i det siste.

Marius Rabben:
– Liverpool kom til så mange avslutninger mot West Bromwich at angrepet, med Benteke, godt kan få prøve seg igjen. Og da er Origi en joker på benken, noe som åpner muligheten for å legge om til to spisser underveis.

Lars Frøsland:
– Jeg tror Liverpool gjør lurt i å behandle dette som en toppkamp. Så langt har jo Liverpool sett best ut med Firmino på topp, i den mye omtalte falske nier-rollen. Jeg vil se et Liverpool som løper Watford i senk, og kjører over dem med intensitet og aggressivitet. Hvis ikke ville jeg gjort litt motsatt, og kjørt to spisser på topp med en diamant på midtbanen. Da med Origi som én av de to.

Tor Sandø:
– Det kunne ha vært en mulighet ja. Meget vel brukt Origi og Benteke som angripere, med Coutinho liggende bak disse. Sturridge kan være en joker som kan være god å ha dersom våre to framme ikke skulle fungere.

Watford, som ligger poenget foran Liverpool på tabellen, står med tre strake seire før møtet med de røde. Hva slags kamp forventer du på Vicarage Road?

Torbjørn Flatin:
– Jeg tror Watford, som ikke slipper inn mye mål, vil spille gjerrig og stole på at de raske spissene ordner opp mye på egenhånd. Liverpool kan forvente å ha ballen mye. Det har ikke passet dem særlig bra denne sesongen, men hvis du ser nærmere på det offensive spillet mot West Bromwich var det ikke så verst. Problemet var at Liverpool slapp inn to mål etter en keepertabbe og at man tapte en duell etter dødball ved første stolpe.

Einar Kvande:
– Vi møter et hardtkjempende lag som gir alt for hverandre, så dette blir slett ikke enkelt. Det blir nok en kamp hvor vi nær sagt som vanlig har ballen mest, men så var det dette med å skape sjanser og ikke minst omsette dem i tellende resultat da. Vi må også se opp for Watfords gode spisser, Ighalo og Deeney. Jeg vil være fornøyd med en ettmålsseier i denne matchen.

Arve Vassbotten:
– Det er imponerende det Quique Flores har fått til med Watford etter opprykket. Det er vel lite tvil om at den viktigste jobben defensivt søndag blir å sørge for at Odion Ighalo og Troy Deeney får minst mulig kontakt med lærkula. De har vært involvert i nesten samtlige av Watfords mål denne sesongen, og er i stand til å straffe oss knallhardt om de får sjansen. At de har såpass med offensive fibre i laget gjør også at Liverpool kanskje får mer rom framover enn vi for eksempel fikk mot West Brom. Vi trenger en ny seier nå. 

Arild Skjæveland:
– Watford har vore gjerrige, og har imponert meg dei gongene eg har sett dei i år. Ikkje berre livsfarlege Deeney og Ighalo, men dei ser ut til å vera eit solid lag. Eg ser for meg det blir litt det same kampbilete som mot West Bromwich. No er eg av dei som meinte den første halvtimen sist søndag var veldig, veldig bra, fram til Mignolet hadde blunderen sin. Speler ein som ein gjorde den første tredelen av kampen er eg veldig trygg på tre poeng likevel.

Marius Rabben:
– Mange vonde dueller, Liverpool med klart mest ballbesittelse, og to offensive lag. Watford har sluppet inn færre mål enn for eksempel West Bromwich og Manchester City, og alle har sett hva Ighalo er i stand til på topp, så dette er helt klart et potensielt bananskall. Jeg blir overrasket om Liverpool vinner komfortabelt.

Lars Frøsland:
– Jeg forventer en svært tøff kamp. Watford har vist at de kan spille god fotball, og med den formsterke Ighalo på topp er jeg sikker på Liverpool får kjørt seg. Rødtrøyene må i hvert fall opp mange hakk fra de tamme forestillingene mot WBA, Sion og Newcastle. Dette er en ganske åpen kamp, og ingen lett match å spille på oddsen.

Tor Sandø:
– Jeg frykter denne. Watford har noen giftige spisser som virkelig har blomstret denne høsten. Det kan bli en utfordring for vårt forsvar. Nå har Liverpool en fantastisk bortepoeng og jeg håper Klopps team knekker koden og vet hvordan de skal knekke koden.

Dette er siste Liverpool-kamp før julaften. Er du optimistisk foran romjuls- og nyttårsprogrammet?

Torbjørn Flatin:
– Ja, nå kommer to kamper hvor Jürgen Klopp får omtrent ei uke foran hver kamp til å forbedrede sitt lag. Det bør gjøre godt. Jordan Henderson vil ventelig stadig bli bedre etter å ha kommet tilbake fra skade, og Philippe Coutinho det samme. Det er vel lov til å håpe at en kan få se Daniel Sturridge i løpet av jula også(?)

Einar Kvande:
Jeg var optimist med tanke på alle kampene i desember, men det har ikke gått så bra som jeg håpet og trodde på forhånd. På papiret enkle kamper har vist seg å ikke være så enkle likevel. Nå frykter jeg at denne trenden skal fortsette inn i julen og det nye året. Man forventer liksom 12 poeng av 12 mulige når motstanderne heter Watford, Leicester, Sunderland og West Ham, men vi kan fort måtte nøye oss med halvparten om trenden fra de siste ukene vedvarer.

Arve Vassbotten:
På papiret for noen måneder siden så det ut som et veldig hyggelig juleprogram med Liverpool-øyne. Nå viser det seg at topplaget i Premier League kommer på besøk på Boxing day, og så venter et lag som har fått med seg noe fra alle toppkamper, rett over nyttår. Det ligger i hvert fall an til at man skal få opp pulsen selv på late juledager både mot Leicester, Sunderland og West Ham. Kan ikke annet enn å være optimistisk med Klopp på sidelinjen, og har troen på 7 poeng. 

Arild Skjæveland:
Må innrømme at eg er litt bekymra for Leicester-kampen. Dei ser rett og slett glimrande ut, så me får håpa nokon Everton-spelarar er hyggelege nok til å fyre opp Jamie Vardy på laurdag, slik at han får sitt femte gule kort og må sone på Anfield. Vardy og Mahrez må stoppast, men det er ikkje berreberre. Sunderland borte blir tøft no som Sam Allardyce har fått banka inn nokre av dei kjipe ideane sine som sikkert gjer at dei redder plassen, mens West Ham ser ut til å ha mista litt av piffen etter at dei mista glitrande Payet. Eg er eigentleg ganske positiv. 10 poeng av 12 moglege på dei fire neste!

Marius Rabben:
– Jeg er litt skeptisk. Leicester har vært Premier Leagues beste lag til nå, så det blir alt annet enn enkelt, mens Sam Allardyce har fått noenlunde kontroll på Sunderland-forsvaret. Og nyttårskampen er mot West Ham, som vant 3–0 på Anfield i august. Det kan gå alle veier, men jeg tror ikke det ender med full pott.

Lars Frøsland:
– Ja, jeg er i grunnen det. Klopp-feberen har enda ikke forsvunnet (for min del). Jeg er mer optimist enn jeg har vært på lenge, til tross for de svake prestasjonene de seneste kampene. Klopp må riktignok få fart på målscorerne. Laget spiller helt greit, skaper sjanser, men i avslutningsøyeblikkene er vi ikke gode nok. Klarer Sturridge å riste av seg skaden, øker det lagets sjanser til poeng betraktelig… Men det er kanskje for mye å be om? 

Tor Sandø:
– Både og. Da vi hadde knust Manchester City og skulle inn i en periode med antatt svakere motstand, var optimismen stor. Nå har kampene mot Newcastle og WBA fått oss noe ned på bakken. Formlaget og serielederne Leicester er første lag ut og her er det ikke bare å hente poengene. Her skal forsvaret vårt få kjørt seg mot lagets fartsfylte angripere. Sunderland og West Ham er heller ikke lett. Er i det hele tatt litt ambivalent til dette. Det bør bli alt, men vi kan bli sittende igjen med ingenting. Det siste vil dog være både skuffende og overraskende. Vi satser på at Klopp og spillerne er opp, lar de feteste kalkun- og ribbestykkene være i fred og valser over motstanden og skaffer de ni poengene som vil bli så godt å ha med seg inn i det nye året.