Tre kjappe før Newcastle-kampen

Liverpool.no-redaksjonen om følelsen etter de siste kampene, luksusproblemet på topp og backsituasjonen.

Hvilke følelser og inntrykk sitter du igjen med etter de siste ukene, og hva tenker du om de neste kampene? 

Torbjørn Flatin:
Det er vanskelig å ikke la seg imponere av Jürgen Klopp. Både arbeidsinnsatsen og hvordan laget blir satt opp på, men kanskje først og fremst hvordan han har løftet spillere slik at troppen nå virker sterkere enn den var under Rodgers, selv om det er nøyaktig det samme spillermateriellet. Utfordringen så langt har utvilsomt vært å skape mange nok og store nok sjanser mot lag som parkerer bussen på Anfield, og å ta vare på de mulighetene som kommer. Selv om det er nesten umulig ikke å være optimistisk med tanke på fremtiden synes jeg hovedargumentet foran sesongen fortsatt gjelder med Jürgen Klopp, skal Liverpool komme inn blant topp fire er en avhengig av at angriperne scorer nok mål. Og akkurat nå ser det veldig bra ut med Sturridge på vei tilbake, Firmino i stadig bedre form, Benteke med regelmessige bidrag på scoringslistene og også Divock Origi i gang – men det må fortsette slik.

Einar Kvande:
Ser vi bort fra Crystal Palace-kampen, sitter jeg igjen med en god følelse. På bortebane må det være lenge siden vi har levert så sterke resultater. 3-1 over Chelsea, 4-1 over Manchester City og 6-1 over Southampton er resultater som blir lagt merke til i en hel fotballverden. Det er også hyggelig å registrere at det endelig har begynt å lysne litt når det gjelder skadesituasjonen, så dersom vi nå kan begynne å spille like overbevisende hjemme på Anfield tror jeg dette kan bli riktig så hyggelig. Jeg må innrømme at jeg blir veldig skuffet om vi ikke slår et svakt Newcastle-lag på St James’ Park nå, selv om vi spilte elendig i tilsvarende oppgjør i fjor. De øvrige lagene vi møter den kommende måneden er også på papiret overkommelig motstand, men nå er det jo slik at det er ingenting som blir avgjort på papiret, så det blir spennende å se om vi klarer å leve opp til favorittstempelet mot lag som West Bromwich, Watford, Leicester, Sunderland og West Ham.

Arild Skjæveland:
Det meste er rett og slett berre veldig positivt rundt klubben no. Det har vore nokre veldig gode resultat, men eg klarar ikkje heilt tru at ting har snudd slik at ein no skal kunne forvente å vinne kvar einaste kamp, sjølv om Jürgen Klopp seier at han gjer det. Men akkurat mot Newcastle er alt anna enn siger ein stor nedtur. Slik dei har spelt i det siste kontra Liverpools spel, forventar ein ny storsiger. Det har vore tydeleg at det er mot dei laga som prøver å angripe Liverpool trives best. No veit ein aldri kva ein får mot Newcastle, men ligakampane mot West Bromwich og Watford dei neste helgene vil bli utfordrande sånn sett - når ein igjen skal prøve seg mot lag som ligg lavt, og spesielt Watford som har giftige folk oppe. 

Tor Sandø:
Jeg har ikke landet. Tror vi følger opp mot Newcastle kommende søndag. Nå fikk vi en dårlig start mot Southampton, men når maskineriet kommer i gang, så kjører vi jo over motstanderne. Fantastisk morsomt å se på. Det meste går på skinner og har masse energi og spilleglede. Dette er en sterk kontrast til hvordan det var for bare noen få uker siden. Måtte det bare fortsette. Laget har en del å hente på hjemmebane fortsatt. Klopp nevner Palace-kampen og det er litt rart at vi ikke evner å gjøre det samme på hjemmebane. Det går tyngre når lag kommer til Anfield og legger seg lavt. Dette må være lagets utfordring de kommende ukene. Men City- og Southampton-kampene på bortebane står som påler når det gjelder toppspill. Liverpool må være det laget i Premier League som for øyeblikket har det høyeste toppnivået. Keep going.

Arve Vassbotten:
Hvis man ikke klarer å nyte en slik periode man er inne i nå, bør man selvsagt oppsøke fastlegen. Til og med Klopps pressekonferanser har topp underholdningsverdi. Jeg kommer likevel ikke til å forvente festspill i hver kamp. Den neste koden å knekke nå er hvordan man skal spille mot lag som legger seg defensivt. Jeg føler meg ganske sikker på at Klopp også vil løse opp i den floka de neste kampene, med god hjelp av skadefrie spisser. Hvis vi klarer seier mot Newcastle ligger vi en veldig fin posisjon til å spise oss inn i toppen fram til nyttår. «Antatt dårlige motstandere» finnes, det gjør dessverre ikke «enkle kamper». Derfor er det en stor styrke med en manager som alltid krever hundre prosent. 

LES OGSÅ: Liverpools hattrick-helter

Benteke scorer, Sturridge scorer, Firmino scorer og nå scorer også Origi. Hvem skal klopp bruke på topp på søndag? 

Torbjørn Flatin:
Det blir spennende å se. Hvis en tar utgangspunkt i at 4-2-3-1 er den foretrukne formasjonen til Klopp vil jeg hevde at det passer verken Sturridge, Benteke eller Origi særlig bra å være ensom spiss i et lag som ønsker å presse høyt oppe. Roberto Firmino synes jeg imidlertid fungerte utmerket i en slik rolle mot Manchester City. Hvis Daniel Sturridge er i nærheten av å være hundre prosent må han imidlertid spille, slik jeg ser det. Og jeg tror brassekameratene Firmino og Coutinho har viktige roller i laget til Klopp. For å prøve å svare på spørsmålet tror jeg Sturridge, Firmino og Coutinho starter hvis alle er spilleklare, mens Benteke kommer inn hvis en av dem ikke er med, og at Origi er andre reserve.

Einar Kvande:
Personlig håper jeg vi går ut i samme formasjon som mot Southampton, men forsøker Benteke og Sturridge på topp. Firmino vil jeg også ha på banen, men Origi tror jeg blir benket igjen, trass i hattricket i Southampton. Origi overrasket veldig positivt i ligacupkampen, men jeg vil likevel foretrekke de mer etablerte spissene mot Newcastle.
 
Arild Skjæveland:
Veldig gledeleg at Divock Origi fekk sitt hattrick, for hos mange var han heilt avskriven. På den eine sida kunne eg tenkt meg å ha gitt eit spisspar som til saman scorar fem flotte mål mot eit toppa Southampton ein ny sjanse mot eit langt svakare Newcastle - men akkurat Christian Benteke har eg veldig tru på mot eit usikkert og ubesluttsomt Newcastle. Lat oss prøva Sturridge og Benteke saman - men Origi som eit alternativ frå benken.
 
Arve Vassbotten:
Det var veldig godt å se ketchupeffekten til Origi på onsdag, men vel så gledelig å se Sturridge-effekten. Og jeg synes også han jobbet godt, slik han må for å spille under Klopp. Hvis Coutinho er ute av kampen, er det bedre bruk for Firmino litt lenger bak, så ville brukt Sturridge fra start. 
 
Tor Sandø:
Ja, si det. Jeg tror jeg ville brukt Sturridge og Benteke og ha Origi som en joker i bakhånda. Eller prøvd Origi som en offensiv bak de to førstnevnte. Belgieren spiller med en helt annen drive og selvtillit nå enn han har gjort tidligere. Han har så til de grader vist at han ikke har vært moden for nivået tidligere. Jeg var nær ved å gi ham opp, men samtidig så var det jo en grunn til at vi hentet ham. Han hadde vist seg som et stort talent. Mot Southampton grep han muligheten til fulle og spilte som en fullmoden spiss. Talentet er uomtvistelig, men forvandlingen er total. Den offensive slagkraften i laget er massiv nå, med Lallana og i tillegg Coutinho som forhåpentligvis snart er tilbake.

Har vi god nok dekning på backene når Moreno og Clyne må hvile eller er ute av andre grunner? 

Torbjørn Flatin:
Nei, etter min oppfatning, selv om Connor Randall har gjort jobben i ligacupen. Spesielt hvis Nathaniel Clyne blir skadet har Liverpool et problem, også fordi han og Moreno bidrar mer i det offensive spillet enn for eksempel Randall. Det vil være logisk at Klopp og hans stab ser på muligheten for å hente inn en back i januarvinduet.
 
Einar Kvande: 
Nei, jeg synes egentlig ikke det. Verken Randall eller Smith gjorde seg bort mot Southampton, selv om jeg tidvis synes at førstnevnte sliter med tempoet og delvis også posisjoneringen. Jose Enrique er selvsagt en mer erfaren back up på venstrebacken, mens Jon Flanagan forhåpentligvis snart er tilbake på høyresiden. Men uansett om de to sistnevnte er skadefrie, synes jeg det er litt tynt bak de nå soleklare førstevalgene Moreno og Clyne.
 
Arve Vassbotten:
Randall hadde en litt rufsete start, men gjorde alt for å spille sikkert utover i kampen. De stadige støttepasningene viste imidlertid tydelig at han ikke har mye å bidra med framover - i stor kontrast til mannen han erstattet. Det blir bra å få Flanagan i gang igjen, men hvor står han etter skaden? Det spilles så mye kamper, og det må være en viss rotasjon, og jeg håper det hentes inn i hvert fall en god venstreback. Smith fortjener ros for en utsøkt assist på onsdag, men jeg tror ikke han holder nivået helt ellers. At Enrique ikke engang får varme benken, viser vel at han heller ikke er et godt alternativ lenger.
 
Arild Skjæveland:
Nei, her er det tynt og må forsterkast. Connor Randall spelte seg opp på onsdag, men dei første 10 minutta viste nok at han likevel ikkje er heilt klar for denne oppgåva. Ein veit aldri kva for ein Jon Flanagan ein får igjen etter så mange månedar ute, og det var veldig leit med Joe Gomez sin kneskade. Kolo Touré er og så skadeutsatt no at ein ikkje kan rekne med han heller i ein backrolle, så dette er nok posisjonen ein er mest utsett no. Ein har jo alltids Emre Can, men det er ikkje optimalt...
 
Tor Sandø:
Godt spørsmål. Jeg synes Randall kom seg veldig etter en trang start mot Southampton. I tillegg har vi Enrique og også Flanagan. Jeg er i tvil, men kanskje bør Klopp vurdere å hente inn en sideback til.