Tre kjappe før Rubin Kazan

Liverpool.no-redaksjonen om Chelsea-kampen, laget mot Rubin Kazan og spillere som har blomstret og visnet under Klopp.

Hva er du mest fornøyd med etter Chelsea-kampen? 

Torbjørn Flatin:
Liverpool har vært gode uten ball under Jürgen Klopp, og arbeidsinnsatsen har vært upåklagelig. På Stamford Bridge fikk en også det beste eksempelet på at moralen og troen er blitt styrket, ved først å spille seg inn i kampen igjen etter en tidlig kalddusj, for så å komme tilbake og vinne. Det har vært en sjeldenhet de siste månedene. Det indre forsvaret har blitt stadig bedre, men det aller mest positive mot Chelsea var at Philippe Coutinho igjen var en matchvinner og at det også ble langt større angrepskraft etter at Christian Benteke kom innpå.

Einar Kvande:
Tre poeng og sterk vinnervilje. Det er lenge siden det har vært så artig å være Liverpool-supporter som det var på «brua» sist lørdag. Fryder meg også over at Phillippe Coutinho ble bedre og bedre utover i kampen, og fant veien til nettmaskene igjen, og at Christian Benteke begynner å finne tonen med sine lagkamerater.

Arild Skjæveland:
Det er mykje. Kanskje mest resultatet, for uansett kva form Chelsea var i, har Liverpool kun ein gong tidlegare slått eit Mourinho-lag i ligaen. Då spelte Ferreira og Essien midtstopparar, og det var på Anfield. Det var gledeleg at ein endeleg scora fleire i ein kamp, og forsvaret ser betre ut enn på lenge.

Arve Vassbotten:
«We must turn from doubters to believers», sa Klopp da han sådde sine første frø av håp dagen han tok over som manager. Men ingen ting dreper tvil som en seier mot en storklubb. Og for meg var det det som drepte troen på Rodgers etter hvert mangelen på nettopp seiere i kamper som virkelig betydde noe ekstra. Nå ikke bare tror vi og spillerne at LFC kan vinne viktige og avgjørende kamper - vi vet det. Og med denne snuoperasjonen, kan vi kanskje få tilbake følelsen fra 2013/2014, om at uansett om man havner under, vet vi at Liverpool kan snu det.  

Tor Sandø:
At vi endelig klarer å avgjøre en kamp til vår fordel. Etter en lang rekke med uavgjorte kamper gjorde det godt med en trepoenger, og ekstra godt at det var mot en av de store. Og i tillegg at våre beste spillere virkelig sto fram.

Lars Frøsland:
Først og fremst at vi snudde kampen. LFC har normalt slitt fryktelig etter de har kommet under, men denne gangen lot ikke spillerne seg affisere. Det mentale har vært en stor svakhet, kanskje er det på vei til å snu? Det er tydelig at Klopp har kommet med noen kloke ord i etterkant av Southampton-kampen, der LFC så helt knust ut etter Manés scoring. I tillegg var det spennende å se den kreative løsningen med Firmino som «falsk 9er». Det kan være et godt alternativ når Benteke og Sturridge er utilgjengelige. En annen ting som imponerte meg var måten LFC presset på. Ikke nødvendigvis intensiteten, men det virket som det var en plan og struktur bak det. Jeg var selv på kampen, og kan fortelle om en fantastisk stemning. LFC-fansen har ikke laget så mye støy siden vårsesongen 2013/14.

Hvilke endringer ville du gjort til Rubin Kazan? 

Einar Kvande:
Ikke så mange egentlig. I forhold til startoppstillingen mot Chelsea ville jeg foretrukket å starte med Benteke på topp, og satt James Milner på benken. Jeg ville også ha vurdert å gitt Jordon Ibe en sjanse fra start igjen. Synes han var positiv mot Bournemouth og i innhoppet mot Chelsea. Da kanskje på bekostning av Adam Lallana. Joe Allen inn for å la Lucas Leiva få hvile litt er et tredje bytte jeg ville ha vurdert, men Benteke i stedet for Milner er det eneste jeg definitivt ville ha gjort av sportslige grunner. De to andre byttene er mer med tanke på å hvile spillere.

Torbjørn Flatin:
Nå ser jeg at Klopp har tatt med seg alle de beste spillerne til Russland, og det overrasker meg for å være ærlig. Nå liker jeg Europa og også Europa League, og dette er en kamp som kan bli helt avgjørende for Liverpools avansement eller ikke. Likevel, selv om min gode kollega Einar Kvande hele tiden går for det beste laget (he-he) roterer «alle» managerne hos de største klubbene, og som er involvert i mange turneringer, i dag. Jeg ville trodd at Christian Benteke ville ha blitt holdt hjemme, kanskje sammen med Lucas og en fra den bakre fireren. Nå har nok Jürgen sett det samme som meg, at seire mot Rubin og Bordeaux i de to neste kampene gir garantert avansement, men jeg krysser samtidig fingre og alt jeg har for at det ikke kommer en baksmell i form av skader eller et lag som virker slitent mot Palace på søndag.

Arild Skjæveland: 
Det hadde vore fint om ein fekk seg ein siger her, og har forstått at Rubin Kazan har hatt en tøff sesong sjølv om dei var brukbare på Anfield. Philippe Coutinho med to mål sist, men trur eg ville plassert han på benken og spart han til Palace-kampen, for sjølv om han var effektiv så ser han litt sliten ut. Divock Origi kan godt få starte igjen, med Christian Benteke som ein mogleg joker frå benken som i dei to siste ligakampane.

Arve Vassbotten: 
Det vil helt sikkert bli noen rotasjoner med Lovren inn for Sakho, og kanskje Allen inn for Lucas, men med tanke på at det er en landskamppause rett rundt hjørnet håper jeg vi ikke får for mange bytter. Vi kan nå bygge momentum med å sikre en etterlengtet seier i Europa League, og den tredje seieren på åtte dager. 

Tor Sandø:
Ikke mange. Greit at kampprogrammet er tett og at sentrale spillere trenger hvile. Kanskje Bogdan kan få tillit etter en god kamp i siste runde av ligacupen. Håper på startplasser for spillere som Lucas, Benteke og Firmino. De trenger «å holde det gående» etter en god kamp mot Chelsea. Kanskje bør også Lovren få muligheten til å spille på seg selvtillit.

Lars Frøsland:
LFC bør vinne kampen, samtidig er noe rotasjon å forvente. Personlig ville jeg satt inn Lovren, Allen og Ibe. Origi kan erstatte Benteke så tidlig som mulig, etter at seieren forhåpentligvis er spikret. Jeg mener Clyne, Lucas og kanskje Firmino (grunnet mye spilletid etter skade) fortjener en hvil.

Er det noen spillere du synes har blomstret eller visnet i Klopps system i forhold til under Rodgers?

Torbjørn Flatin:
Det mest synlige for meg er at Klopp har brukt Emre Can og Adam Lallana i posisjoner som passer dem bedre enn hva tilfellet ofte var under Rodgers. Jeg har hele tiden ment at den beste posisjonen til Can er sentralt på midtbanen ved siden av et anker, mens Lallana har spilt mer sentralt enn han ofte gjorde tidligere. Det har løftet dem begge. Jeg ser folk nevner Moreno og Sakho, og spesielt sistnevnte har vært meget bra under Jürgen Klopp, men de spilte også bra i de siste kampene med Rodgers hvor det ble gått over til en bakre firer. Lucas har i tillegg overrasket meg positivt som midtbaneanker under det til tider intense presset med Klopp. Den som ser ut til å ha trukket det korte strået er James Milner, som bokstavelig talt ikke lenger er «sentral». Jeg kjøpte vel heller ikke begrunnelsen om at Joe Allen ble byttet ut ved pause mot Rubin fordi han hadde pådratt seg et gult kort. Lucas var nær et rødt mot Chelsea men ble likevel værende på banen og inntrykket er at Klopp ikke verdsetter Allen særlig høyt.

Einar Kvande:
Jeg har blitt mektig imponert over hvordan Alberto Moreno har blomstret under Klopps ledelse. Jeg tror ikke det har så mye med Klopps system å gjøre, men Philippe Coutinho har vært inne i en bølgedal formmessig, men Chelsea-kampen bar bud om bedre tider fra den kanten. Mot Chelsea synes jeg også James Milner var relativt svak, og ting tyder på at han også er inne i en bølgedal for tiden.

Arild Skjæveland: 
Adam Lallana hadde eg omtrent gitt opp for ein månad sidan, men han ser ut som ein heilt ny spelar under den nye manageren. Lucas Leiva er ein annan. Det ser ut til at ein no har ein manager som ser at rollen hans er viktig, og då blomstrar han. Moreno er ein annan, men eg tør nesten ikkje nevna han etter at han igjen mista konsentrasjonen eit augneblink mot Chelsea, som førte til baklengsmålet.

Arve Vassbotten:
Som jeg har vært innom før, synes jeg Benteke kommer mye mer til rette i Klopps system, fordi han hele tiden har andre rundt seg. Lucas er en spiller som stadig vekk kommer tilbake når han er blitt avskrevet. Så også nå. Det blir feil å si at Origi har visnet, men han har i hvert fall vist at han ikke klarer å fylle hullet etter Benteke/Sturridge. 

Tor Sandø:
Litt tidlig å si, kanskje, men Lucas er en spiller jeg synes har blomstret. Overraskende fordi han er en av de jeg kanskje så som en av de første spillerne ut døra under Klopp.  Sidebackene er mer med. Firmino tror jeg også vil markere seg mer etterhvert. Usikker på om det har noe med Klopp å gjøre, men Milner har vært fryktelig dårlig etter en god start i den røde trøya.

Lars Frøsland:
Det er ikke mange enkeltspillere som har stagnert etter Klopp kom inn. Faktisk kan jeg ikke komme på noen (For eksempel Milner har vært svak en stund, uavhengig av trenerbyttet). Av de spillerne som har blomstret vil jeg særlig trekke frem Moreno. Han har vært strålende, til tross for manglende inngripen da Ramires scoret på lørdag. Can, Lucas, Mignolet og Ibe er også verdt å nevne. (Sakho var bra også før Klopp kom inn, for dem som mener jeg har glemt ham.) Firmino og Benteke ser også svært lovende ut under Klopp, men jeg vil gjerne se dem litt til før jeg konkluderer med noe.