Tre kjappe før West Bromwich

Liverpool.no-redaksjonen snakker om Europaliga-satsingen, midtbanen og kampen mot West Brom.

Bør Liverpool toppe laget og satse på å vinne Europa League? 

 

Torbjørn Flatin:

– Europa League kan bli den beste sjansen til å komme til Champions League, og en pokal ville uansett vært gjevt å sette i skapet, så definitivt ja. Nå ble laget nokså mye toppet av Klopp i gruppespillet også, og det virket som at han genuint ønsket å bli vinner av gruppa. Nå vet jeg ikke om forskjellen på standarden til de klubbene som er seedet og useedet ble noe særlig forskjellig, men det gjør at Liverpool får returen i 1/16 finalen på Anfield – og det må regnes som en fordel. På papiret er vel Midtjylland den «enkleste» motstanderen, mens jeg sportslig sett helst vil vente med Borussia Dortmund eller et av de spanske lagene.

 

Arve Vassbotten:

– Ubetinget, ja! Men som Klopp har predikert, vil ikke alltid toppet lag nødvendigvis være de beste spillerne på papiret, men spillerne som er i best form til enhver tid. Hvor store sjansene man skal ta med rotasjonen kommer selvsagt også an på hvem man trekker. Det ligger liksom i lufta at det blir Borussia Dortmund i neste runde, med alt det vil innebære av journalistiske poenger. Jeg håper nok heller at man trekker et lag som Midtjylland, for å få en enklere vei videre i turneringen. 

 

Arild Skjæveland:

– Kjem litt an på kven ein møter. Er motstanden Midtjylland kan ein kanskje sleppe unna med eit noko redusert mannskap akkurat i den første runden - men når ein først er komen til utslagsrundane kan ein godt toppa det og gå for det. Det gjenstår haugevis med kampar før ein eventuell finale, men når vinnaren får Champions League-plass, så bør motivasjonen god stor nok. Klubben har vel vunne denne turneringa tre gonger, og med fire ville ein gått opp som mestvinnande saman med Sevilla som har vore voldsomme her dei siste ti åra.

 

Lars Frøsland:

– Jeg liker selvsagt tanken på å vinne EL, og jeg mener Klopp har funnet en fin balanse. Han stiller med sterke mannskap, men roterer kanskje mer enn han hadde gjort i PL. Jeg er ikke enig med dem som overhodet ikke vil satse, og kaller det en uviktig turnering. Husk også at EL-vinneren får CL-plass. Jeg håper på enkel motstand i neste runde, så et møte med Midtjylland kunne vært moro.

 

Einar Kvande: 

– Ja! Med en direkte plass i gruppespillet i Champions League er tross alt premien for å gå til topps i Europa League gjevere en  for en 4.plass i ligaen. Håper på Midtjylland i neste runde, både med tanke på reiseavstand og overkommelig motstand.

Marius Rabben:
– Det er en glimrende mulighet til å både vinne en tittel og komme seg til Champions League, så ja, jeg håper Liverpool satser på Europaligaen – men med måte. Det beste hadde vært om de kunne unngått storkanoner som Dortmund så lenge som mulig, slik at man kunne spart litt av kruttet med tanke på ligaen. Uansett synes jeg Klopp har løst det bra hittil. En kort tur til Danmark og Midtjylland kunne passet greit i 16-delsfinalen.
 

Tor Sandø:

– Ja, vi bør toppe laget. Men vi har også hatt suksess med å la ungguttene få sjansen i disse kampene. Smith, Brannagan og Randall er gode eksempler på dette.

 

 

Med kaptein Jordan Henderson tilbake - hvordan bør Liverpools midtbane se ut?

 

Torbjørn Flatin:

– Trolig Lucas bak Can og Henderson. Milner vil jeg uansett bruke ute på siden hvis han skal være på laget.

 

Arve Vassbotten:

– I en kamp som mot West Brom ville jeg nok starter med Can og Henderson, for å få flere offensive bidrag når man antakeligvis vil stange mot en vegg av forsvarsspillere. Mot et mer offensivt anlagt lag synes jeg Lucas er et sikrere valg enn Can. Tyskeren har fortsatt en tendens til å skru av motoren enkelte ganger iløpet av kampen, og da blir det ofte farlige situasjoner ut av det.  I 4-2-3-1 ville jeg latt Can og Henderson spille sentralt, og med Firmino, Coutinho og Lallana offensivt. Velges 4-1-4-1 ville nok Milner fått plass på bekostning av Lallana, og med Can i den dyptliggende rollen. 

 

Arild Skjæveland:

– Er veldig begeistra for Lucas og jobben han gjer - og ser ingen som andre kan ta den rollen i troppen akkurat no. Ein har prøvd før med ubalanserte midtbanar i kampar ein skal køyre over motstanderen og angripe, men eg trur ikkje ein er klar for ein midtbane av berre Jordan Henderson og Emre Can, eller Henderson og Milner. Henderson inn for Can, eller send Milner ut på kanten der han er best.

 

Lars Frøsland:

– Jeg ser gjerne en konstellasjon med Henderson, Emre Can og Lucas Leiva. Milner må vike plassen, og kan være en god backup. Milner viste at han kan gjøre en forskjell fra benken i sin tid i Man City. Det sagt håper jeg Klopp ønsker å styrke kvaliteten på midtbanen i de kommende vinduene.

 

Einar Kvande: 

– Henderson vil jeg ha inn, og det går ut over Milner/Lucas. Can og Henderson som de bakerste i et 4-2-3-1 med Coutinho, Firmino og Ibe/Lallana som de tre foran. Etter mitt syn bør bare en av  Lucas, Allen og Milner være på banen til enhver tid, da de blir for like som spillertyper, og i min idealoppstilling finner jeg ikke plass til noen av dem.

Marius Rabben
– Jeg ville først og fremst byttet Henderson inn for Milner. Midtbanen i seg selv ville jeg variert fra motstander til motstander, men Henderson, Can og Lucas hadde nok vært de mest sentrale. Jeg er også en liten fan av Allen, så han er en fin rotasjonsspiller.

 

Tor Sandø:

– Vil gjerne ha Henderson, Lallana og Coutinho, med Lucas som anker. Coutinho er ypperlig å ha liggende bak angriperne, med Lallana også bidrar med fart og stort arbeidsfelt på midten. Milner sliter med formen og Henderson er heller ikke helt kampfit, så de kan vel i en overgangsperiode veksle litt. Det er det som er så fint med laget nå. I tillegg til disse har man Allen og Rossiter som kan gå inn og gjøre en god jobb.

 

 

West Bromwich er søndagens motstander. Hva tenker du om kampen?

 

Torbjørn Flatin:

– At det blir en kamp hvor Liverpool tålmodig må prøve å finne et hull i hermetikkboksen kalt en dyp bakre firer og så en dyp midtre femmer satt opp av Tony Pulis. Jeg ville brukt Christian Benteke på topp med bevegelige folk rundt ham, to av Coutinho, Lallana og Firmino, og fått spillere som Henderson, Can og/eller Milner til å slå innlegg fra sidene. Nå er alle kamper for Liverpool viktige, ikke minst i Premier League, men det hadde vært særdeles vesentlig å komme inn på vinnersporet igjen og ikke komme noe lenger etter topp fire.

 

Arve Vassbotten:

– Ny vanskelig kamp, der Liverpool må stå for spillet og finne åpningene. Den delen av spillet har vi så langt ikke fikset så bra under Klopp. Håper selvsagt Coutinho og Firmino skal finne tilbake til samspillet de hadde mot Man City. Tror det er boksåpneren vi trenger. 

 

Arild Skjæveland:

– Det blir nok tøft og frustrerande om ein ikkje får eit tidleg mål som sender Tony Pulis sin kampplan ut vindauget. Hadde ikkje Philippe Coutinho vore klar igjen hadde eg nok vore veldig småskeptisk og halvvegs førebudd på ein nedtur i ein heimekamp ein «må vinne». Kampen mot Sion var ikkje all verda, men no har eg god tru på at ein skal kunne slå West Brom på søndag.

 

Lars Frøsland:

– Det er en must win-kamp, der alt annet enn tre poeng er en gigantisk skuffelse. Skal Liverpool være med og kjempe om en topp fire-plassering finnes det ingen unnskyldning for ikke å slå WBA på Anfield. Jeg håper vi får se Coutinho fra start. Han har vært dypt savnet.
 

Einar Kvande: 

– Lagene til Tony Pulis er vanskelige å bryte ned. Frykter dette blir en ny kamp der vi stanger og stanger mot en motstander med alle mann bak ballen. Håper på en 1-0 seier som mot Swansea, for jeg kan ikke se for meg at dette blir noen sjansebonanza.

Marius Rabben:
– Det er en kamp som fort kan ende uten mål. Jeg frykter alltid lavtliggende lag for Liverpools del, og det hjelper ikke på når Tony Pulis er manageren. Et typisk kampbilde er Liverpool med ballen, West Bromwich tett i og rundt egen boks, og få sjanser og kontringer imot. Det beste som kan skje, er et tidlig Liverpool-mål. Jeg tipper 0–0.
 

Tor Sandø:

– At det blir særdeles spennende. Vi har slitt med lag som ligger bakpå på Anfield. Og at spillerne endelig må slå til med en komfortabel seier hjemme. Men det blir vanskelig, det viser kampene mot Crystal Palace og Newcastle.