Treårskontrakt for Klopp

Jürgen Klopp ventes å skrive under en treårskontrakt med Liverpool før uken er omme.

De velinformerte journalistene Tony Barrett i The Times og Chris Bascombe i Telegraph er samstemte. Jürgen Klopp blir den neste Liverpool-manageren.

- Etter å ha åpnet forhandlinger med Klopp og hans representanter føler Liverpool seg mer og mer sikre på at 48-åringen vil bli deres neste manager, skriver Barrett.

Times-journalisten melder at Klopp har informert Liverpool-ledelsen om at han vil ha med seg Zeljko Buvac og Peter Krawietz i sin stab. Det øker sannsynligheten for at Sean O'Driscoll og Gary McAllister forsvinner ut Paisley Gates.

Liverpool-ledelsen tror ikke at klubbens transferpolitikk blir noe problem, og de er villige til å gi Klopp siste ord når det gjelder spillerkjøp, slik Brendan Rodgers også hadde. Klopp har også gjennom hele sin karriere jobbet innenfor et komitesystem når det gjelder rekruttering av spillere.

Gerrard-retur?

Barrett skriver at FSG nå har muligheten til å omstrukturere trenerstaben i klubben, noe Times-journalisten tror kan føre til at Steven Gerrard får tilbud om å returnere til Anfield i en trenerrolle. Men dette vil kun bli vurdert dersom Klopp liker tanken på dette.

FSG har ingen planer om å omstrukturere akademiet i Kirkby, og akademisjef Alex Inglethorpe har ikke antydet at han ønsker å forlate stillingen sin, selv om han er en nær venn av Brendan Rodgers.

Barrett skriver at Liverpool har startet samtaler med Rodgers om en sluttpakke, noe som anses som en ren formalitet. Rodgers fløy til Marbellla på ferie i dag, og har latt sine advoktater ta seg av dette. Antagelig vil han få en kompensasjon på rundt 7 millioner pund for de to og et halvt årene han hadde igjen av sin kontrakt.

- En formalitet

Chris Bascombe går så langt som å hevde at utnevnelsen av Klopp som ny manager mot slutten av uken nå synes å være en ren formalitet.

- Det forventes at Klopp vil sette kursen mot Merseyside i løpet av de kommende 48 timene for ytterligere forhandlinger, skriver Bascombe, og antyder at ansettelsen vil bli bekreftet på fredag.

Bascombe melder at Klopp vil få ansette sin egen stab, og nevner, i likhet med Barrett, Peter Krawietz og bosnieren Zeljko Buvac.