Trenger nytt sikkerhetssertifikat

Ombyggingen av Main Stand medfører at Liverpool FC trenger et nytt sikkerhetssertifikat fra lokale myndigheter før første hjemmekamp kan spilles mandag kveld.

Bystyrets lisenskomite skal ha møte i morgen, og det er ventet at Liverpool FC da får innvilget den sikkerhetsklareringen som klubben trenger for å arrangere kamper på Anfield under ombyggingen av Main Stand.

Endringen av tribunestrukturen medfører at det sikkerhetssertifikatet som klubben har nå må endres og godkjennes på nytt. Det nåværende dokumentet inneholder referanser til Main Stand slik den så ut før man startet ombyggingen, og må dermed oppdateres før første hjemmekamp i 2015/16-sesongen.

Det nye sertifikatet må inneholde opplysninger om delvis riving av Main Stand, inkludert fjerning av deler av noen rom og endringer av setene på en seksjon av tribunen.

(artikkelen fortsetter under bildet)


 
Liverpool Echo
opplyser at selve sikkerhetssertifikatet også skal overføres fra Mr G V Poynton til Liverpool Football Club and Athletic Grounds Limited.

Representanter for lokale myndigheter besøkte stadionanlegget tidligere i sommer, og rapporterte tilbake til bystyret at de mente at det det nye sikkerhetssertifikatet kunne innvilges.

Nye Main Stand skal etter planen stå ferdig i løpet av 2016/17-sesongen, og vil bestå av tre seksjoner. Den eksisterende tribunen, som vil utgjøre den nedre seksjonen på den nye tribunen, vil få en utvidet spillertunnel, nye reservebenker, en medieplattform og handikap-plasser.

Når tribunen står ferdig vil den ha 8 500 flere seter enn i dag, og Main Stand vil dermed ha plass til over 20 000 tilskuere, noe som betyr at kapasiteten på Anfield stiger til rundt 54 000 tilskuere.

LES OGSÅ: - KAN SNART KONKURRERE PÅ LIKE VILKÅR