Trøbbel i London

Ingen har en bedre statistikk i ligacupen enn Liverpool, og de røde har også spilt bra på Stamford Bridge de siste årene, men semifinaler i London har ikke vært noen suksess.

Noen facts før Chelsea v Liverpool kl 20.45 i kveld:

+ Liverpool må score for å gå til finale og har nettet ved åtte av de siste ni besøkene på Stamford Bridge.

+ De har tapt en av de siste fem bortekampene mot Chelsea, og to av de siste åtte.

+ Liverpool har tidligere vært i 14 semifinaler i ligacupen og tapt tre av dem, siste gang mot Middelsbrough i 1998.

+ Chelsea har vært 11 semifinaler og spilt i seks finaler.

+ Liverpool har vunnet de fire siste semifinalene de har vært med i, og ti av de siste 12.

+ På de 14 bortekampene Liverpool har spilt i semifinalene (det spilles hjemme og borte), har de vunnet seks, spilt to uavgjort og tapt seks.

+ Fire ganger har Liverpool spilt semifinale i London. De vant mot Crystal Palace i 1995, men har også tapt mot Palace og QPR, samt spilt uavgjort mot Arsenal.

+ Siste gang Liverpool spilte ligacup på Stamford Bridge var i november 2011. De røde vant 2-0 etter scoringer fra Maxi Rodriguez og Martin Kelly i 2.omgang. Det var den eneste gangen Kelly scoret for Liverpool, på en kveld da Lucas ble stygt kneskadet og mistet resten av sesongen.

+ På 11 cupkamper på Stamford Bridge har Liverpool vunnet to ganger. Før seieren i ligacupen i 2011 vant de i FA-Cupen i 1986. Begge ganger vant Liverpool trofeet.

+ Fem spillere fra Liverpool har blitt utvist i ligacupen, de to siste mot Chelsea. Emile Heskey måtte ta en tidlig dusj på Anfield i 2001 og Peter Crouch så rødt på Stamford Bridge i 2007.

+ Med unntak av to ganger har Liverpool scoret i sine siste 53 kamper i ligacupen, fra 1998. En av kampene var mot Chelsea i 2007.

+ Fernando Torres er den siste fra Liverpool som har scoret hattrick i denne turneringen, mot Reading for sju år siden. Patrik Berger har det siste hattrick’et mot Chelsea, i 4-2 seieren i oktober 1997. Julio Baptista er den eneste som har scoret hattrick mot Liverpool i ligacupen, i 6-3 seieren til Arsenal i 2007 på Anfield.

+ Steven Gerrard har scoret i fire kamper i semifinalen i ligacupen, i begge kampene mot Watford i 2005 og i begge kampene mot Manchester City i 2012.

+ Gerrard har scoret bare en gang på 38 kamper mot Chelsea, og aldri på 15 forsøk på Stamford Bridge.

+ Lucas og Lazar Markovic er de eneste som har startet i Liverpools tre kamper i ligacupen denne sesongen.

+ Liverpool har vunnet sju av sine siste åtte bortekamper i turneringen. Tapet kom på Old Trafford forrige sesong.

+ Steven Gerrard behøver en scoring for å komme opp i et tosifret antall mål for 10. gang i sin karriere. Han har scoret seks ganger på sine ni siste kamper fra avspark.

+ Jose Mourinho har møtt Liverpool 20 ganger som manager, vunnet ti ganger og tapt fem. Han kan bli den 5. manageren som vinner ligacupen for tredje gang. Brian Clough (4), Alex Ferguson (4), Bob Paisley (3) og George Graham (3) er de andre.

+ Tapet i FA-Cupen på lørdag mot Bradford er det eneste hjemmetapet til Chelsea på de siste 16 kampene, hvor de har vunnet 14 ganger.

+ Før Bradford hadde de bare sluppet inn to mål på 11 hjemmekamper.

+ Michael Oliver dømmer en kamp mellom disse to lagene for første gang.

Kilde: Ged Rea, Liverpoolfc.com