Tror Liverpool vinner gruppa

Liverpool trakk i ettermiddag Rubin Kazan, Bordeaux og Sion som motstandere i gruppespillet i Europa League. Jørgen Jalland, som selv har spilt for Rubin Kazan i turneringen, spår at Liverpool vinner gruppa.

Den tidligere Vålerenga-spilleren Jørgen Jalland spilte to sesonger i Rubin Kazan for snart ti år siden, og har fulgt ganske godt med på utviklingen i klubben siden han forlot Russland.

- Jeg spilte to sesonger for Rubin Kazan, i 2005-2006, forteller Jalland til Liverpool.no.

37-åringen fikk totalt 37 kamper for den russiske klubben. 30 i serien og 7 i europacupene.

- Vi havnet blant topp fem begge sesongene jeg var i Russland, og fikk dermed delta i det som nå er Europa League. UEFA-cupen het det jo den gangen. Det ene året røk vi ut etter to knepne tap for Parma, husker jeg. I runden før slo vi ut Bate Borisov med solide sifre.

Rivende utvikling

Jalland forteller at russisk fotball har utviklet seg mye de seneste årene, og Rubin Kazan har siden han selv var i klubben fått en god del erfaring med spill i Europa gjennom Champions League-deltagelse.

- Klubben har imidlertid ikke hatt noen stor suksess i europacupene, selv om de har vært med en god del år, og klubben har dessuten hatt en liten sportslig nedtur den siste tiden. Derfor anser jeg Liverpools muligheter som gode, selv om Rubin Kazan var blant de førsteseedede lagene.

Jalland, som selv er Tottenham-supporter, ønsker Liverpool lykke til i turneringen, og tror at den lange reisen blir det største problemet for spillerne fra Merseyside når de besøker Russland.

- Jeg mener jeg har brukbar oversikt over situasjonen til Rubin Kazan, selv om jeg ikke har fulgt laget så veldig tett det siste året. Tradisjonelt har det vært stor gjennomtrekk av spillere i klubben, og det har vært mange etablerte navn fra europeisk fotball innom dørene, sier den tidligere midtbanespilleren.

- Jeg anser så absolutt Liverpool som stor favoritt i gruppa, og så tror jeg det vil bli ganske jevnt mellom de tre andre lagene. Liverpool bør være et hakk bedre enn de andre i utgangspunktet, avslutter Jalland.