Tror Milner blir en viktig brikke

– Jeg er sikker på at alle sammen kommer til å lære mye av ham, sier Liverpools kaptein.

Fredag offentliggjorte manager Brendan Rodgers at sommersigneringen James Milner (29) får rollen som visekaptein allerede i sin første sesong på Merseyside.

Liverpool-kaptein Jordan Henderson (25) beskriver den anvendelige lagkameraten som «en fantastisk spiller», og han tror midtbanemannen vil gjøre andre spillere bedre.

Les også: – Egoistisk å velge Liverpool

– Jeg tror han virkelig kan tilføye noe til laget. Han har god erfaring, er glimrende teknisk og har mange egenskaper. Denne sesongen tror jeg han blir en viktig spiller for oss, sier Henderson til Liverpoolfc.com.

– En herlig tilvekst

Milner har vunnet Premier League med Manchester City to ganger, FA-cupen, ligacupen og FA Community Shield. I tillegg har han bred erfaring fra opphold i Aston Villa, Newcastle og Leeds.

Saken fortsetter under.

VISEKAPTEIN OG KAPTEIN: De to engelskmennene har funnet tonen i Liverpool-laget.

– James har vært en fantastisk spiller i flere år. Jeg tror vi alle har fulgt ham lenge i Premier League, og han har vært en strålende spiller, fortsetter Henderson, og legger til:

– Erfaringen vil bare hjelpe, spesielt de unge spillerne. Han har vunnet troféer og spilt på høyeste nivå for klubb og landslag. Han er en herlig bonus og tilvekst til laget. Jeg er sikker på at alle sammen kommer til å lære mye av ham.

– Det viktigste er å vinne

Under sesongoppkjøringen spilte Milner og Henderson sammen sentralt på midtbanen. Førstnevnte noterte seg for to nettkjenninger i Australia, mens Henderson blant annet markerte seg med en lekker «rabona»-assist i Thailand.

Duoen, som har slått tre målgivende pasninger hver denne sommeren, prater om den individuelle statistikken seg imellom, innrømmer Henderson, men de fokuserer mer på å hjelpe laget best mulig enn å forbedre egne tall.

– Jeg bryr meg egentlig ikke så lenge vi vinner kamper. Det er det viktigste. Hvis vi vinner, er det ingen som går rundt og sier at «han bør score mer». Det handler om det kollektive, og målet er å vinne så mange kamper som mulig. For min del betyr det ingenting hvem som scorer eller får assist – så lenge man bidrar og gir alt for laget, sier Henderson.

Saken fortsetter under.


MÅLFARLIG: Milner fant veien til nettmaskene under oppholdet i Australia. (Video: TV 2)

Fornøyd med de nye spillerne

Milner er blant sju nye spillere Liverpool har kjøpt denne sommeren. I tillegg har Divock Origi (20), som ble kjøpt i fjor, returnert fra utlånet i Lille, og spissen har imponert kapteinen.

– Dere har nok sett hvor gode de har vært i kampene hittil. De er et friskt pust, og de har jobbet ekstremt hardt for å komme inn på, og for å forbedre, laget. Jeg tror helt klart de kommer til å gjøre det, så forhåpentligvis kan vi fortsette slik og starte sesongen bra.

Før kampen mot Stoke i morgen kan Liverpool se tilbake på seks treningskamper under oppkjøringen. Henderson mener pre-season har vært bra til tross for den relativt svake motstanden på banen.

Les også: Slik tippes Liverpool på tabellen

– Vi har jobbet hardt, og med tanke på formen er vi klare for sesongen. Turen til Australia og Asia har gitt god erfaring for hele laget. Det var godt å trene i forskjellige omgivelser, noe jeg tror vil hjelpe oss, og jeg mener vi er klare nå.

Avspark mellom Stoke og Liverpool er søndag klokka 17.00. Kampen vises på TV 2 Sport Premium, og vi følger den som vanlig her på liverpool.no – med spillervurderinger og børs kort tid etter kampslutt.

Ønsker du kampoppdateringer sendt rett til mobilen? Klikk her!