Tror på positiv reaksjon og sterk avslutning

Liverpool-manageren var langt ifra fornøyd med spillerne sine før pause, men gir dem skryt for å ha bedret seg etter sidebyttet. Han mener den raske utvisningen kom som et resultat av frustrasjon.

– Jeg var skuffet med den første omgangen. Vi startet med å ligge altfor dypt i banen. De var strålende og fortjente å gå opp i ledelsen. Men spillerne viste utrolig mot og karakter i andre omgang. Selv uten å spille bra, hadde vi en god mulighet.

Det sa Brendan Rodgers i et intervju med Sky Sports, skriver tabloidavisen Daily Mirror. Etter lagets første liganederlag siden desember, der også Manchester United stakk av med poengene, forventer sjefen bedring i sesonginnspurten.

– Visste det ville komme et tap

Åtte kamper er det som gjenstår av Premier League-sesongen. Allerede i neste serierunde venter bronseplasserte Arsenal på Emirates i hovedstaden, og i forkant av hjemmekampen mot Newcastle 13. april står Blackburn på motsatt banehalvdel i omkampen av FA-cupsemifinalen.


ÅRETS FØRSTE SERIETAP: Ett mål var ikke nok til å forhindre 2015s første nederlag. (Video: TV 2)

– Vi trengte litt flaks, men det ville seg ikke. Vi kommer til å få en reaksjon etter denne og avslutte sesongen sterkt. Vi er nødt til å flytte fokuset mot neste kamp, og vi visste det ville komme ett eller to tap på veien mot sesongslutt.

Les også: Spillerbørs: Coutinho ga United mest trøbbel

Nordiren bekrefter at Gerrard, som stemplet seg ut av oppgjøret etter drøyt 40 sekunder på banen, reiste seg i garderoben og ba laget om unnskyldning etter kampslutt. 34-åringen måtte takke for seg etter en duell med Ander Herrera midt på banen.

– Steven beklaget seg overfor spillerne og meg i garderoben. Det var nok frustrasjon; vi hadde ikke en eneste takling i første omgang. Men spillerne klarte å justere seg.

Fem poeng bak fjerdeplassen

Daniel Sturridge reduserte med omtrent tjue minutter igjen på kampuret, og det blåste liv i publikumet på Anfield. Men rødtrøyene klarte aldri å sette inn en siste sluttspurt, og de to Juan Mata-scoringene ble tungen på vektskålen.

Dermed forblir Liverpool på femteplass. Manchester United, med 59, ligger nå fem poeng foran Rodgers’ lag, mens Arsenal har 60 poeng. Poenget bak de røde ligger både Southampton og Tottenham.