U18-laget slo Leicester

De røde juniorene stilte med et svært ungt mannskap mot Leicester i dag, men vant kampen selv om de ga fra seg en tomålsledelse. Ovie Ejaria (bildet), Callum Nicholas og Wade Maxwell scoret målene.

Leicester ble nummer sju i sørgruppa, samme plassering som Liverpool fikk i nord, og de kommer inn til oppgjøret fra en seier over Aston Villa forrige helg. Laget er også fortsatt med i FA Youth Cup, men ryker trolig ut etter å ha tapt 0–3 for Manchester City i den første av to semifinalekamper.

Se tabell og statistikk: Slik endte U18-serien

Dagens vertskap tapte for Sunderland i sin play-off-kamp etter det ordinære seriespillet. Neil Critchley, som overvar gårsdagens U21-seier fra benken, stiller med et svært ungt Liverpool-lag – en rekke spillere er fra U16-stallen – mot Leicester i dag.

Ovie Ejaria ble byttet inn for U21-laget i går kvled, men starter likevel i dag. Mich'el Parker, med en fortid i Arsenal, spiller sin første juniorkamp for de røde. Det samme gjør Harvey Whyte. Mer omtalte Yan Dhanda får også en plass i startelleveren, mens målscoreren fra tapet i Sunderland, Wade Maxwell, sitter på benken. Trent Alexander-Arnold er dagens Liverpool-kaptein.

Liverpool U18: Shamal George; Kristóf Polgár, Mich'el Parker, George Johnston; Matthew Virtue, Trent Alexander-Arnold, Harvey Whyte, Yan Dhanda; Ovie Ejaria (Herbie Kane 71), Callum Nicholas; William Marsh (Wade Maxwell 60). Benk: Owen Wheeler, Nathan Sheron, Kris Owens.

1. omgang:

1. min: Kampen er i gang på de rødes solfylte akademi.

3. min: Liverpool har hatt ballen mest innledningsvis, men Leicester varter opp med den første avslutningen. Skuddet fra Rowe går imildertid et godt stykke utenfor.

7. min: 1–0 til Liverpool! En glimrende scoring av Ejaria, som finter vekk tre Leicester-spillere på vei inn i boksen. Han gir seg selv rom foran mål, vender seg fri og bredsider ballen uanstrengt i nettmaskene med venstrefoten. Fantastisk mål av den tidligere Arsenal-spilleren!

9. min: De blå fra Leicester forsøker å svare tidlig. George i Liverpool-buret rydder foreløpig unna innleggene.

10. min: Miles legger bra inn fra høyresiden. Rowe får pannebrasken på ballen ved bakre stolpe, men headingen går ut til femmeter.

12. min: Leicester har vært best etter scoringen. Liverpool presses langt tilbake på egen halvdel.

14. min: Ejaria slår en eminent gjennombruddspasning mot Marsh, og han løper fra forsvaret, men keeperen er våken, løper ut og får kula vekk før angriperen når den.

18. min: Liverpool-stopper Parker får tilsnakk etter en takling midt på banen.

19. min: Dhanda mister ballen rett foran egen boks, og Leicester får etter hvert frispark på 17 meters hold.

19. min: Miles tar frisparket. Ballen går halvannen meter over mål.

26. min: Rødtrøyene spiller seg veldig flott oppover langs høyrekanten, men Virtue blir nok litt for glad i ballen når han velger å skyte med feil fot istedenfor å spille på tvers når han er under hardt press. Avslutningen er ufarlig.

29. min: Nesten-sjanse for Liverpool etter at laget har spilt seg sakte, men sikkert, fremover. Løpene er gode i boksen, men en Leicester-forsvarer leser innlegget fra høyresiden og klarerer.

31. min: Choudhury spiller Rowe fri, og angriperen fyrer av. Skuddet er lavt, men George får en finger på ballen, og den går utenfor.

35. min: 2–0 til de røde! Dhanda slår en utrolig presis pasning over Leicester-forsvaret og mot Nicholas. Angriperen overlister Bramley i buret og dobler ledelsen.

39. min: George er ute og plukker ballen foran hodet til en Leicester-stopper i Liverpools straffefelt. Den unge målvakten har gjort sakene sine svært bra i sin første ligakamp for juniorene.

41. min: Johnston takler strålende i boksen når Choudhury tråkler seg mot mål.

45. min: Dommeren blåser av.

Pauserapport: Neil Critchley eksperimenterer med Liverpool-laget, men de røde har klart seg bra mot fysiske sterke Leicester-spillere. Vertskapet åpnet med å ha ballen mest, og de tok tidlig ledelsen etter et strålende solomål av Ovie Ejaria. Bortelaget tok riktignok mer over etter ledermålet, og ballen har nok befunnet seg mest på Liverpools halvdel så langt, men de har ikke skapt all verden. Mich’el Parker har vært rolig og gjort det bra i midtforsvaret, mens Shamal George står solid i buret. Ejaria dominerer med ballen på midtbanen. Utover i omgangen har Liverpool kommet oftere fremover, særlig på høyresiden, og 2–0 av Callum Nicholas kom etter en lekker assist fra Yan Dhanda. Samtidig er ikke Leicester ufarlige fremover, så dette er ikke vunnet riktig ennå for ungguttene.

2. omgang:

46. min: Hjemmelaget tar avspark.

49. min: Leicester har åpnet hakket bedre enn de røde.

51. min: King avslutter fra fem meter etter en corner, men Johnstson takler strålende i skuddøyeblikket. Nytt hjørnespark.

52. min: George er ute i feltet og plukker corneren.

54. min: Ballen spretter over Alexander-Arnold, og King fosser fremover. Parker er litt på etterskudd, men Polgár får en fot på ballen idet spissen skal avslutte. Corner til gjestene.

54. min: King reduserer for bortelaget! 2–1. En Leicester-spiller skrur hjørnesparket inn mot første stolpe, og aktive King holder Johnston unna i boksen. Headingen går i det nærmeste hjørnet for spissen.

58. min: Liverpool har ikke kommet helt ut av startblokkene etter pause. Leicester styrer kampen på akademiet i Kirkby for øyeblikket. De røde gjør seg klare til å bytte.

60. min: Marsh har fått spille en hel time etter åtte uker på sidelinja. Nå byttes angriperen ut. Maxwell kommer inn.

64. min: 2–2! Leicester utlikner etter nok en corner. Rødtrøyene klarer aldri å få ballen vekk. George redder på streken, men innbytter Knight header etter hvert ballen over alle og i mål.

68. min: Vertskapet har knapt vært over midtbanen etter pause.

71. min: Ejaria er sliten og byttes ut. Dette er den tredje kampen hans denne uka. Midtbanespilleren kom inn for U21-laget så sent som i går. Kane får de tjue siste minuttene.

72. min: Bailey gir nesten Leicester ledelsen. Flankespilleren får ballen på venstresiden og skyter. George står på feil fot, men ballen trillet noen centimeter på utsiden.

73. min: Liverpool får umiddelbart sjansen til å score selv. Dhanda er fri på høyresiden, stormer innover og spiller uegoistisk på tvers. Pasningen er imidlertid litt upresis.

75. min: 3–2! Whyte spiller gjennom Maxwell, og Leicester-keeperen feilberegner når han stormer ut for å klarere. Maxwell passerer ham, beholder roen og setter ballen i det tomme buret.

77. min: Kjempebra utspill av George, som umiddelbart setter i gang en Liverpool-kontring etter en dødball for gjestene. Fra venstrekanten vippes ballen inn mot Kane, og innbytteren header over en utrusende Bramley. Ballen spretter mot mål, men går på feil side av stolpen.

79. min: Dhanda skyter utenfor med utsiden av høyrefoten.

85. min: Liverpool bruker god tid på alle innkast de får. Flere Leicester-spillere begynner å bli frustrerte.

88. min: Leicester-spill Choudhury får en advarsel etter gjentatte forseelser.

90. min: Nytt gult kort, denne gangen til en i helrødt. Kane får det etter å ha taklet Fox.

90. min: Langt innkast fra Choudhury inn i boksen. Knight er igjen oppe fra sin stopperplass og får avsluttet. Kjemperedning av George.

90. min: Ny fantastisk redning av Liverpools sisteskanse. Johnson får ballen i boksen, ser opp og klinker til. George hindrer utlikning.

90. min: Fox rykker forbi to Liverpool-spillere og skyter fra drøyt tjue meter. Ballen går i tverrliggeren!

90. min: Det er over, og rødtrøyene har vunnet kampen!

Sluttrapport: Seieren satt langt inne etter at Liverpool ga fra seg 2–0-ledelsen fra den første omgangen. To scoringer etter corner gjorde at Leicester fikk lønn for det høye presset de satte inn i tjue minutter etter sidebyttet. Rødtrøyene slet med å holde på ballen, og de var knapt over midtbanestreken frem til Herbie Kane kom inn for en sliten, men god, Ovie Ejaria. Da åpnet oppgjøret seg mer opp, og sjansene kom på løpende bånd for begge lag. Kvarteret før slutt kom seiersmålet. Harvey Whyte spilte innbytter Wade Maxwell igjennom, Leicester-keeperen stormet frem og feilberegnet, Maxwell passerte ham, var rolig og scoret enkelt. Leicester ga aldri opp, men klarte ikke å overliste Shamal George flere ganger. Sisteskansen, som presenterte seg med en rekke gode utspill, reddet Liverpool gang på gang i sluttminuttene. Et tverrliggertreff på overtiden av overtiden var det nærmeste gjestene kom. Dermed har Liverpool én seier og ett tap i play-off-serien.