U18 slo Derby på bortebane

Liverpool U18 vant i dag 3-2 over Derby på bortebane, takket være ett mål av Toni Gomes og to scoringer av Ben Woodburn.

Liverpool tok ledelsen 17 minutter ut i første omgang, etter at et innlegg fra høyre traff Derbys Michee Mbuti og rullet over målstreken. Derby har rapportert scoringen som et selvmål, men Liverpools Toni Gomes hevder han var sist på ballen. Dette ble den eneste nettkjenningen før pause.

Ben Woodburn øket Liverpools ledelse til 2-0 tjue minutter ut i annen omgang med en avslutning på bakre stolpe etter en kontring, og bare fire minutter senere la samme mann på til 3-0 etter at Derbys keeper måtte gi en retur.

Vertene kom så med en sluttspurt, og gjorde to mål på seks minutter. Først satte de et straffespark i mål i det 80.minutt, og seks minutter senere lurte Jakobsen Liverpools offside-felle og skjøt hardt i nettaket.

Nærmere kom ikke Derby, og dermed kunne Liverpools unge gutter bokføre sin tolvte kamp på rad uten nederlag. De røde ligger nå på tredjeplass i Barclays U18 Premier League North, med 31 poeng på 15 kamper. Dermed er man fire poeng bak Everton og ett poeng bak Manchester City. Sistnevnte har dog en kamp mer spilt enn de to Merseyside-lagene.

– Det var veldig vanskelige spilleforhold. Det var veldig sterk vind, men guttene skal ha honnør for måten de håndterte det på. Trass i det dårlige været hadde vi noen veldig gode perioder i kampen, og spilte tidvis god fotball, sier trener Neil Critchley til Liverpoolfc.com.

– Det var hyggelig å se at Ben fikk et par mål, og Toni hevdet at han var sist på ballen ved den første scoringen. Derby satte oss under press mot slutten, og fikk to sene mål, men vi klarte å sikre oss seieren.

– Spillerne skal ha honnør for den gode resultatrekken de har nå. I dag manglet vi spillere som Adam Phillips, Bobby Adekanye og Yan Dhanda. Forhåpentligvis vil de være tilbake til miniderbyet mot Everton neste lørdag, avslutter Critchley.

Liverpools lag: George, Lewis, Owens (Johnston 85), Masterson, Parker, Coyle (Griffin 70), Kane, Alexander-Arnold, T Gomes, Ejaria, Woodburn.