U21-laget tapte igjen

En strafferedusering av Harry Wilson (bildet) var ikke nok til å få med seg poeng fra Leicester på King Power Stadium i kveld. Dermed ble mannskapet til Michael Beale passert av vertskapet på tabellen.

Dette var rødtrøyenes andre tap på seks dager. Liverpool, som hadde kjempet seg til tabelltoppen i forrige måned, ligger nå seks poeng bak serieleder Manchester United, og det gjenstår fem seriekamper av sesongen. Leicester ligger på sølvplass, mellom lagene, etter kveldens resultat.

Se tabell, terminliste og statistikk her!

Rødtrøyene åpnet toppoppgjøret best, men Ryan Kent, som startet sin første kamp etter ryggproblemene dette året, skjøt utenfor da han fikk muligheten fra bare sju–åtte meter. De formsterke vertene ble også utfordret av Sergi Canós, og spanjolen viste gode ferdigheter idet han tråklet seg gjennom Leicester-midtbanen, men en god takling hindret ham fra avslutning.

Havnet under

Leicester, med bare ett tap på sine ni siste kamper før kveldens kamp, tok imidlertid ledelsen halvveis inn i første omgang. Laget viste prov på godt pasningsspill, kom seg fremover, og Joe Dodoo bredsidet ballen i nettmaskene via en spiller.

Gjestenes keeper, Lawrence Vigouroux, sto i veien for et nytt baklengsmål kort tid senere, men Leicester hadde fått opp dampen og ga Liverpool problemer. Sisteskansen var igjen på farten da Dodoo dundret til, og de røde var heldige som fortsatt bare lå under med ett mål da førstelagsspiller Danny Drinkwater hamret ballen utenfor etter halvtimen.

Rød sjansesløsing

Men like før pause kom doblingen. Leicester, som tidvis dominerte ballinnehavet, vant ballen høyt i banen ved Louis Rowley, og han spilte frem til Tom Lawrence. Den tidligere Manchester United-spilleren skrudde inn 2–0 fra kanten av sekstenmeteren.

Beales mannskap fikk reduseringen sin omtrent fire minutter ut i andre omgang. Wilson ble lagt i bakken, dommeren pekte på ellevemeteren, og waliseren tok selv ansvar og overlistet Leicester-keeper Ben Hamer fra krittmerket.

SIKKER: Harry Wilson scoret sitt femte ligamål på U21-nivå denne sesongen.

Likevel var det Leicester tok alle tre poengene. Mens Vigouroux ble holdt varm i trøya for de røde, kom Jerome Sinclair til en stor mulighet i motsatt ende. Også amerikanske Marc Pelosi, som kom inn og fikk sine første ligaminutter siden desember, hadde en god sjanse til å utlikne da han kom alene med Hamer, men det ville seg ikke for bortelaget.

Med snaut tjue minutter igjen på klokka, etter mye sløsing av de røde, slo Leicester lufta ut av bortelaget. Under en kontring slo Drinkwater til Dodoo, som satte inn sitt tredje mål på to kamper. Leicester var ikke langt unna å score igjen på overtid, men en god Vigouroux sørget for at det endte 2–1 i East Midlands.

Liverpool U21: Vigouroux; Randall, Cleary, Hart; Canós (Yesil 70), O’Hanlon, Chirivella (Brewitt 77), Kent; Ejaria (Pelosi 61), Wilson; Sinclair. Ubenyttet reserve: Firth.

Neste kamp for rødtrøyene er borte mot Tottenham kommende fredag. Avspark er klokka 20.00 norsk tid, og oppgjøret vises direkte på for abonnementer LFCTV.