U21-laget videre i cupen etter ekstraomganger

Liverpool kastet fra seg en tremålsledelse i andre omgang, men Magder Gomes ble matchvinner.

Før kampen:

Dette er sesongens første kamp i U21 Premier League Cup for de røde, og den spilles på bortebane mot et Sunderland-lag som beseiret Liverpool med ett mål i ligaen for en drøy måned siden.

Der stilte imidlertid Liverpool med et svært ungt mannskap, for flere av de sentrale i U21-stallen var involvert med førstelaget. Men i kveld har Michael Beale blant andre João Carlos Teixeira og Jerome Sinclair med på laget.

Teixeira ble ikke tatt med i Europaliga-troppen tidligere denne sesongen, og kan følgelig ikke spille mot Bordeaux kommende torsdag. Derfor er han med U21-laget i Sunderland i kveld.

– Han bidrar med den lille ekstra magien, sier Beale til LFCTV i forkant av oppgjøret, og påpeker at portugiseren har trent med A-laget hver dag selv om han skal være med i ungdomscupen.

Selv forteller 22-åringen at han ønsker å få kampminutter og vise seg positivt frem i forkant av A-lagets ligacupkamp mot Southampton neste onsdag.

Hjemmelaget har for øvrig førstelagsspillerne Danny Graham og Liam Bridcutt i kveldens ellever.

Liverpool U21: Fulton; Whelan, Cleary, Maguire, Hart; Virtue, Chirivella (Trickett-Smith 118); Dunn (M. Gomes 101), Teixeira, O’Hanlon; Sinclair (Brewitt 119). Benk: Firth, Marsh.

Sunderland U21: Stryjek Matthews, T. Robson, Ledger, Brady, Greenwood, Mavrias, Bridcutt, E. Robson, Gooch, Graham.

Kampen på Eppleton i Hetton sparkes i gang klokka 20 norsk tid, og abonnenter på LFCTV kan se den direkte. Kanalen er også tilgjengelig via TV 2 Sumo.

1. omgang:

1. min: Cupoppgjøret er i gang!

3. min: Anspent åpning på kampen. Begge lag løper mye og er aggressive, men det slurves en del med ballen.

6. min: Sunderland angriper, og rutinerte Graham får ballen i boksen, men Liverpool-forsvarerne tvinger ham til å holde igjen avslutningen.

8. min: Liverpool, i anledningen ikledd hvite drakter, har mer ballkontakt og forsøker å etablere et spill på vertenes halvdel.

10. min: Spillet bølger noe frem og tilbake, men det er foreløpig ingen av lagene som kommer til sjanser.

13. min: Graham får plutselig ballen på vei i bakrom, og keeper Fulton er på halvdistanse, men spissen får ikke ballen forbi nærmeste Liverpool-forsvarer.

14. min: Hjemmelaget har et lite initiativ nå. Liverpool står imidlertid solid i den bakre rekken, og Sunderland stopper opp før de når 16-meteren.

17. min: Teixeira prøver å finne seg tid og rom til å skyte fra rundt 20 meter, men en Sunderland-spiller takler ham strålende.

19. min: Liverpool prøver seg ved Teixeira igjen, men denne gangen blokkerer Ledger skuddet.

22. min: Maguire takler bra idet Sunderland forsøker å utnytte slurv i borteforsvaret. Vertene kunne fort kommet alene med keeper.

24. min: 0–1! Maguire sender Liverpool foran fra kloss hold. En kort corner av Teixeira ender hos O'Hanlon, som skrur ballen inn i boksen. Cleary får avsluttet, men Sunderland-keeperen redder strålende. Returen kan han derimot ikke gjøre noe med, og bortelaget leder!

27. min: Teixeira sender gjennom Sinclair, og spissen stormer inn i boksen. Han får sendt av gårde et skudd med venstrefoten, men ballen går over.

27. min: Liverpool styrer kampen nå.

28. min: Det er ikke langt unna 2–0 til Liverpool når en Sunderland-forsvarer takler ballen over egen keeper og eget mål fra 16-meteren.

31. min: Samtlige spillere bortsett fra Liverpools keeper står på Sunderlands halvdel nå. Gjestene forsøker å komme seg fri på kantene, men klarer ikke å komme til innlegg.

32. min: Glimrende vending av Sinclair på midtbanen før Bridcutt river han ned og får det gule kortet.

33. min: Teixeira skyter rett på keeper når han får sjansen med venstrefoten fra kloss hold. Der burde 22-åringen doblet ledelsen.

37. min: 0–2! Sinclair avslutter et fantastisk i åpent mål. Teixeira står på skuddhold, men avventer, kikker opp og slår en utsøkt, rolig gjennombruddspasning til Dunn i boksen. Fra skrått hold spiller han på tvers, og Sinclair trenger bare å rulle ballen over streken. Glimrende scoring av Liverpool.

42. min: 0–3! Sinclair scorer igjen, og det er igjen et eminent angrep av Liverpool. Chirivella spiller ballen ut mot høyre, Teixeira hopper over ballen, og Dunn tar over. Scouseren finner Sinclair sentralt, der spissen bredsider inn lagets tredje.

Pauserapport: Det var en nokså jevn åpning på kampen, men Liverpool tok gradvis mer over, og laget dominerte de 25 siste minuttene av omgangen. Teixeira har vært glimrende i en offensiv midtbaneposisjon, mens backene står høyt og er ivrig på kantene. Liverpool har vist prov på strålende pressing uten ballen, og forsvaret har ikke sluppet hjemmelaget til noen klare sjanser. Stor og velfortjent borteledelse halvveis.

2. omgang:

46. min: Den andre omgangen er i gang på Eppleton.

50. min: Virtue presses i bakken i Sunderland-boksen, og han roper på straffe, men dommeren vinker ham opp igjen.

51. min: 1–3! Ethan Robson reduserer. Matthews kommer seg fri på høyresiden og legger ballen inn på bakre. Der dukker Robson opp og setter kontant inn 1–3.

53. min: Godt keeperarbeid av Fulton når han holder ballen fast i duell med en Sunderland-spiller.

55. min: Sunderland har vært det beste laget etter pause. Liverpool sliter med rytmen, og angriperne har vært veldig lite involvert.

57. min: 2–3! Graham sørger for enda mer spenning. Sunderland kontrer mot et ubalansert bortelag, og ballen spilles på tvers på 16-meteren. Umiddelbart sendes den tilbake, og Graham, som står umarkert, får avslutte enkelt, lavt og bra i det nærmeste hjørnet.

60. min: Liverpool prøver å svare med en brukbar kontring. O'Hanlon slår langt mot Sinclair, og utfordrer og skjærer inn. Skuddet er bra, men keeperen redder og avverger retur.

61. min: 3–3! Så kommer utlikningen, og det er Graham igjen. Sunderland slår en lang ball fra forsvaret, og Graham får den i bakrom. Førstelagsspilleren er rolig og setter komfortabelt inn 3–3.

62. min: Sunderland er ekstremt nær ved å ta ledelsen ved Mavrias, men Fulton får en viktig hånd på ballen.

64. min: Liverpool er ute og kjøre. Sunderland styrer kampen fullstendig, og har gjort det hele omgangen hittil.

71. min: Tempoet har falt noe etter utlikningen. Likevel sliter bortelaget, og Beale samler spillerne foran benken for en prat når det er en liten stopp i spillet.

73. min: Dunn forsøker venstrefoten fra distanse. Ballen går en meter utenfor.

77. min: Målscorer Robson skyter et frispark ned i keeperhjørnet, men Fulton redder.

80. min: Teixeira tar frispark fra snaut 20 meter. Skuddet har god retning, men går via muren og utenfor.

81. min: Liverpool har etablert et lite press nå.

83. min: O'Hanlon skyter på keeper fra rundt 20 meter. Ufarlig.

84. min: Robson skyter like utenfor fra skrått hold.

85. min: Blir det uavgjort her, må lagene ut i ekstraomganger.

87. min: Liverpool-stopper Cleary ligger nede og må ha behandling. Etter hvert går han av banen for egen maskin, og det ser ut til at han kan fortsette. Det var høyre kne som hadde fått seg en smell.

88. min: Cleary er på banen igjen.

90. min: Dunn avgjør nesten på overtid. Scouseren, som nå har spilt 90 minutter for første gang siden skadeavbrekken, skjærer inn fra venstre og skyter ballen like utenfor det lengste krysset.

Ordinær tid er over. Dermed skal lagene ut i ekstraomganger.

Liverpool, som avsluttet bra etter en ellers dårlig gjennomført omgang, har foreløpig ikke foretatt noen bytter.

1. ekstraomgang:

91. min: Dommeren blåser i gang kampen igjen.

92. min: To kjempesjanser for Liverpool på rappen. Først kommer Chirivella fri og skyter forbi keeperen. En Sunderland-forsvarer redder på streken. Så viser Teixeira utsøkt teknikk når han holder på ballen i boksen. 22-åringen sklir i avslutningsøyeblikket, men keeperen fomler nesten ballen i mål. Noen spillere mener ballen er over streken, men dommeren vinker spillet videre.

94. min: Kampen bølger virkelig frem og tilbake nå. Sinclair er ikke langt unna for gjestene, mens Sunderland nesten kommer til en god sjanse like etter.

97. min: Mange slitne spillere nå, og det gjøres en del feil. Chirivella tar en for laget når Sunderland får en kontringsmulighet.

101. min: Madger Gomes kommer inn for Dunn.

103. min: Nytt frisparkforsøk av Teixeira. Denne gangen går skuddet over.

105. min: Begge lag er tydelig slitne nå. Det går ikke fort i banespillet.

Sidebytte: Liverpool har vært hakket bedre dette kvarteret, og de er uheldige som ikke leder etter to tidlige kjempesjanser.

2. ekstraomgang:

106. min: Liverpool tar avspark, og det gjenstår ett kvarter av kampen. Dette skal avgjøres i kveld, så står stillingen seg ut oppgjøret, blir det straffesparkkonkurranse.

108. min: Teixeira utfordrer fra venstre, kommer seg fri og skyter en liten halvmeter utenfor den nærmeste stolpen.

112. min: 3–4! Gomes sender Liverpool i ledelsen! Innbytteren spilles gjennom, og med friske ben finter han seg flott fri fra oppasseren. Han kommer til slutt alene med keeper, og ballen settes lavt i mål.

112. min: Målscoreren får kortet fordi han river av seg trøya i gledesrus.

115. min: Liverpool har på ingen måte lagt seg bakpå etter ledermålet, men det går ikke fort for øyeblikket, med to svært slitne lag.

118. min: Chirivella har fått krampe, og han byttes ut umiddelbart. Inn kommer Trickett-Smith.

119. min: Maguire feller bakerste mann og får direkte rødt kort!

119. min: Sinclair ofres, og Brewitt kommer inn.

120. min: Liverpool-keeper Fulton redder når Sunderland får avsluttet fra veldig kloss hold etter en corner. Veldig viktig av sisteskansen.

120. min: Tre og et halvt minutt på overtid blåser dommeren av, og Liverpool er videre i cupen!

Slutt!

Sluttrapport: For et vanvittig drama under flomlysene på Eppleton. I likhet med Istanbul-dramaet for ti og et halvt år siden ledet det ene laget 3–0 til pause, men bare kvarteret ut i andre omgang sto det 3–3. Her var det imidlertid Liverpool som ledet, men Sunderland slo tilbake. Gjestene spilte bra før pause, spesielt de 25 siste minuttene, men den andre omgangen var bekmørk og må gå i glemmeboka for Liverpools del. I ekstraomgangene hadde de imidlertid overtaket igjen, og det var en sprø kamp med mange sjanser. Slitne ben senket tempoet voldsomt, men innbytter Gomes utnyttet muligheten da det gjensto åtte minutter. Liverpool avanserer dermed i U21 Premier Leauge Cup.