Uavgjort igjen for Kolo

For andre gang denne uka endte det 1–1 for Elfenbenskysten og Kolo Touré i Afrikamesterskapet. Nå gjenstår det én av gruppespillet, og laget har fortsatt gode muligheter for avansere.

Liverpools erfarne midtstopper spilte hele kampen i Elfenbenskysten-forsvaret mot Mali i går. Bakary Sako skjøt sistnevnte i ledelsen etter bare syv minutter på Nuevo Estadio de Malabo i Ekvatorial-Guinea. Det ble slått et innlegg over Touré og forsvaret, og Sako satte ballen kontant i nettmaskene på halv volley.

Som mot Guinea i åpningskampen lå Elfenbenskysten under til pause og et stykke ut i andre omgang. Nå tok det hele 87 minutter før utlikningen kom, og det var innbytter Max Gradel fra Saint-Étienne som ga «Elefantene» det ene poenget med en lav avslutning.

Dermed har alle kampene i Afrikamesterskapets gruppe D endt 1–1 når det nå gjenstår én kamp av gruppespillet. Elfenbenskysten møter Kamerun om tre dager, samtidig som Mali spiller mot Guinea.

Lagene som kommer på første- og andreplass i gruppa går videre til kvartfinalene. De spilles lørdag 31. januar og 1. februar, før semifinalene blåses i gang 4. og 5. februar. Finalen i Afrikamesterskapet spilles 8. februar, og bronsefinalen avgjøres dagen i forveien.