Utenlandske utlånsspillere

Vi har sett nærmere på de spillerne som ikke har britisk pass, og som Liverpool har på utlån denne sesongen.

Luis Alberto
Den elegante midtbanespilleren har blitt stadig bedre hos Deportivo La Coruna, hvor han har startet seks kamper, vært innbytter to ganger i La Liga, og står oppført med to mål og to assist. En lyskeskade har imidlertid plaget ham den siste tiden.
Alberto kunne virke noe ukomfortabel med intensiteten i engelsk toppfotball, og trolig vil han holde seg i spansk fotball også etter at utlånet til Deportivo er ferdig etter denne sesongen. Hans gode prestasjoner, hvor han bl.a. har kommet med på ukens lag i La Liga, bør kunne åpne for en permanent overgang. Det er usikkert om Deportivo i forbindelse med gjeldende lån har en klausul om mulig kjøp.



Les også: TIL LIVERPOOL FOR Å FÅ BEHANDLING FOR EN SKADE 

Mario Balotelli
Noe av det første Mario gjorde da han var tilbake i Milan var å banke inn et frispark opp i nærmeste vinkel mot Udinese. Siden har det bare blitt to kamper, og det er nå snakk om at skal gjennomføre en operasjon på en plagsom lyske. Rapportene som Milan selv har sendt ut er at Balotelli har trent hardt etter sin gjenkomst i klubben. Ryktet til den fargerike 25-åringen er ikke de aller beste i den røde delen av Merseyside, men det skal likevel bli spennende å se hva Jürgen Klopp gjør når deres veier møtes.



Les også: TROLIG OPERASJON NESTE UKE

Lazar Markovic
Er enda en som har slitt med skadeproblemer. Han skal tidlig ha blitt noe av en publikumsfavoritt i Fenerbahce og den glødende tyrkiske fotballen, men sin store fart og direkte spillestil, men det har altså foreløpig bare blitt med en drøy håndfull med kamper. Han kom også med en suspensjon på to kamper i Europa League, etter utvisningen for Liverpool mot Basel forrige sesong, og har bare fått vært på banen ved én anledning. Fenerbahce ligger som nr. 2 i gruppe A, etter Molde.
Jürgen Klopp hadde nylig en kommentar om utlånsspillere og hvorfor de ikke kunne kalles tilbake, slik han var vant til i Tyskland, og den spilleren han skal ha vært opptatt med å få tilbake på Anfield skal ha vært nettopp Lazar Markovic.

Les også: EN MÅNED PÅ SIDELINJA FOR MARKOVIC

Samed Yesil
Opplever en nokså nøytral tilværelse i sveitsiske FC Luzern, hvor han har vært på banen i åtte kamper, scoret et mål og bidratt med en assist i løpet av 307 minutter. Luzern ligger som nr.5 blant ti lag i toppdivisjonen i Sveits, på plassen bak Sion som Liverpool kjenner til fra Europa League.
Tyske Yesil er blitt 21 år og en vil anta at han vil ha forhåpninger om at landsmannen Jürgen Klopp kan gi ham en sjanse foran neste sesong, etter at han har tilbrakt hele 2015/16 i Luzern.

Sergi Canos
Den sterke og hurtige 18-åringen blir benyttet som innbytter i Brentford, som ligger midt på treet i Championship. Ni ganger har han kommet inn fra benken, og med bare en start. Canos startet meget lovende og har bokført en assist, men virker å ha funnet det vanskeligere å markere seg i det siste.



Taiwo Awoniyi
18-årig nigeriansk spiss som raskt ble lånt ut til FSV Frankfurt, trolig for at han lettere skal få arbeidstillatelse for Liverpool FC senere. Så langt har han ikke fått registrert noen kamper i 2.Bundesliga.

Tiago Ilori
Ble skadet for Portugal under EM for U21 i sommer og som forhindret ham i å bli involvert for Liverpool under pre-season. Det ble isteden gjort en avtale på Anfield om å låne ham ut til Aston Villa for hele 2015/16, hvor Villa også har en klausul om å kjøpe ham for £6-9M og hvor prisen ville avhenge av hvor mye Ilori spilte denne sesongen. Nå har den hurtige og elegant midtstopperen ikke vært i nærheten av førstelaget til bunnlaget i Premier League, og han må bare håpe at den nyansatte manageren Remi Garde gir ham mer tillit enn hva Tim Sherwood gjorde.

Allan Rodrigues de Souza
Eller bare «Allan», som han liker å kalle seg. Ble hentet inn for £500.000 og umiddelbart lånt ut til finske Seinajoen Jalkapallokerho, hvor han rakk å bli seriemester med åtte kamper, to scoringer og fem målgivende. En spennende 18-årig brasiliansk playmaker som trolig vil bli lånt ut igjen på nyåret, også for å styrke Liverpools muligheter til å få arbeidstillatelse for ham.