Vi presenterer ungguttene

Liverpool har med seg tre 19-åringer og seks 18-åringer på treningsleir. De fleste, som Dan Cleary og Sheyi Ojo, vil i dag trolig få spilletid mot Thai All Stars.

Ryan Fulton, 23.05.96 (19 år) – Liverpool er kjente for ikke å få fram noen keepere fra egne rekker. Veien er også lang for Ryan Fulton, men han har vært en av de bedre juniorkeeperne i klubben de siste årene. Storvokst og med stor rekkevidde vil han trolig være en som fort kan hevde seg på seniornivå, og ble foretrukket fremfor Lawrence Vigouroux til denne turen da utlån av Danny Ward åpnet for en ny tredjekeeper. Oppvokst i Burnley, men med skotsk far har han aldersbestemte landskamper for Skottland.

Joe Maguire, 18.01.96 (19 år) – Kanskje den største overraskelsen, men dårlig med venstrebacker gjør at Maguire nå får en stor sjanse til å vise seg frem under trening og i kamper. Nokså storvokst kan han også vikariere i midtforsvaret og er blitt etablert på Liverpool U21. Solid og pålitelig spiller som er bra taktisk. Likevel ikke blant dem en har størst forhåpninger til blant tenåringene.

Daniel Cleary, 09.03.96 (19 år) – En rolig og sindig ire som er en av de som har hatt størst fremgang på akademiet de siste par årene og som sist sesong dannet et stødig midtstopperpar sammen med Lloyd Jones på U21. En klassisk stoppertype som er god i duellspillet og tar samtidig stadig steg i sitt spill med ballen i beina.

Joe Gomez, 25.05.97 (18 år) – Hentet fra Charlton før sesongen og det er blitt hevdet at det står mellom ham og Tiago Ilori om en plass i førstelagstroppen, hvor «taperen» vil bli lånt ut. Storvokst, men også hurtig og elegant type som gir minner om tidligere midtstoppere i Liverpool som Hansen og Gillespie.

Pedro Chirivella, 25.05.97 (18 år) – «Ferie» for Emre Can og utlån for Jordan Williams bidro trolig til at spanjolen Pedro Chirivella har kommet inn i troppen. En slepen og god pasningsspiller som er god til å holde på ballen. Noe tilbakelent, og en type som det gjerne vil bli stilt spørsmål ved om greier å omstille seg til den mer intense engelske fotballen.


 
Jordan Rossiter, 24.03.97 (18 år) – Det store lokale håpet. Scouseren Jordan Rossiter ville trolig fått noe spilletid mot slutten av forrige sesong om han ikke hadde pådratt seg en lei skade. Debuterte tidligere i Ligacupen mot Middlesbrough med bravur. En helhjertet midtbanespiller som vil elske en utfordring som dette og forhåpentligvis er han helt restituert etter sitt skadeopphold. Vi bare hvisker det, men navnet Steven Gerrard er blitt nevnt…

Sheyi Ojo, 19.06.97 (18 år) – Etterfølger Sterling og Ibe, som et kvikksølv av en flankespiller med fart, teknikk og evne til å skape og score mål. Spørsmål ved fysikken, men vil ha fått verdifull erfaring etter utlån til Wigan forrige sesong. En spiller Liverpool virker å satse mye på.

Harry Wilson, 22.03.97 (18 år) – En av de mange hurtige og tekniske spillerne som Liverpool har på U21 og U18. Harry har allerede debutert på det walisiske seniorlandslaget, nok også av taktiske årsaker slik at man ikke skulle «miste» ham til England. Har et fortrinn i forhold til flere av sine konkurrenter i og med en svært følsom venstrefot som han kan score flotte mål med både fra åpent spill og på dødballer.

Ryan Kent, 11.11.96 (18 år) – Sammen med Cleary kanskje den som hadde størst fremgang forrige sesong. En hardt arbeidende spiller med teknikk, fart og driv, og som kan spille på begge flankene og bak en spiss. Har hatt en tendens til å behøve mange sjanser for å score tidligere, men også det er blitt bedre.



Liverpool U19 fra forrige sesong, inkludert Daniel Cleary (bakre rekke lengst til venstre), Sheyi Ojo (bakre rekke lengst til høyre), Ryan Kent (fremre rekke lengst til venstre), Jordan Rossiter (ved siden av Kent), og Joe Maguire (fremre rekke lengst til høyre).