Viktig kamp på St Mary's

Liverpools bortekamp mot Southampton på søndag faller inn under kategorien «sekspoengskamp». Det er en kamp som det er utrolig viktig å vinne, og minst like viktig å ikke tape, for begge lag.

Liverpool ligger fire poeng bak Southampton, som innehar fjerdeplassen foran denne kampen. En kamp som kan få svært mye å si for begge lags sjanser til en plass blant topp fire denne sesongen.

Liverpool går til matchen på sørkysten vel vitende om at de kun har tapt en av sine 17 siste kamper, og ikke har tapt en ligakamp siden midten av desember.

- Vi krysser nå av kamp etter kamp, og med bare 13 ligakamper igjen å spille vil det være et langt steg på veien om vi får en seier i denne kampen, slo Brendan Rodgers fast under sin pressekonferanse i dag.

- Vi har respekt for Southampton og det arbeidet de har gjort denne sesongen. Men vi vet at vi for øyeblikket innehar både kvalitet og selvtillit til å få et godt resultat der. Klarer vi å vinne kampen, og dermed bare være poenget bak dem, tar det oss til en tabellposisjon som vi ønsker å være i, der vi nærmer oss topp fire etter en veldig vanskelig start på sesongen. Vi vil fortsette å forsøke å nærme oss topp fire steg for steg.

- Dette blir en viktig kamp. Det er en svært viktig kamp for begge lag. I fjor reiste vi til Southampton vel vitende om at vi behøvde en seier, og spilte veldig, veldig bra. Southampton har vært fantastiske denne sesongen. Ronald Koeman har kommet inn og gjort en utmerket jobb der.

- Alle så spillerne de mistet i sommer, men de har holdt det gående i fem sesonger nå egentlig. Etter at de rykket ned til League One har de jobbet seg tilbake, først til Championship og deretter til Premier League. Denne sesongen har de sett ut som et etablert Premier League-lag, som har fortsatt å jobbe veldig bra. De er fortjent inne blant topp fire, fordi de har spilt veldig bra og har noen enestående spillere.

- Vi vet dette blir en vanskelig kamp, men vi vet vi har verktøyet som kreves for å spille bra og vinne på bortebane mot hvem som helst.

- Prestasjonsnivået og formen til våre spillere er bra. Vi har gjort 18 mål i løpet av det siste kvarteret av kampene, noe som viser karakterstyrke og gode holdninger. Men vi får ikke se denne troppen på sitt beste før til neste sesong.