Vil bli Aberdeens nummer 1

Danny Ward har ikke dratt til Aberdeen for å sitte på innbytterbenken.

Liverpools utlånte keeper Danny Ward holdt nullen i gårsdagens treningskamp mot St Johnstone, hvor han spilte andre omgang. Nå tar han mål av seg til å bli Aberdeens førstekeeper kommende sesong.

- Førstelagsfotball er noe jeg har hatt behov for de par siste sesongene, men i Liverpool har jeg ikke fått det. Derfor ser jeg frem til utfordringen her, sier Ward til Daily Mail.

- Det er alltid hyggelig å vite at du er ønsket hos en klubb, og når du har signert en så lang kontrakt som jeg har betyr det forhåpentligvis at jeg inngår i Liverpools fremtidsplaner, sier 22-åringen om det faktum at han signerte en ny langtidskontrakt med Liverpool i forrige uke.

Fokuserer på Aberdeen

- Men akkurat nå fokuserer jeg på å spille bra for Aberdeen denne sesongen. Det er ikke bestemt hvem som blir førstekeeper ennå, men jeg har ikke dratt opp hit for å sitte på benken, det er sikkert. Hele poenget med å komme hit er å imponere, gjøre det bra for Aberdeen og få spille en god del kamper.

Ward synes det er litt uklart hvor han befinner seg på rangstigen i Liverpool akkurat nå.

- Det er vanskelig å si. Adam Bogdan har kommet til klubben, mens Brad Jones har dratt. Mitt fokus denne sesongen er å gjøre det bra i Aberdeen.

- Jeg satt mye på benken for Liverpools førstelag forrige sesong, og fikk noen kamper på utlån hos Morecambe i League Two, noe som var bra for meg.

- Jeg har spilt i et par preseason-kamper for Liverpool tidligere, og det har vært det. Forrige sesong spilte jeg for reservelaget og noen kamper for Morecambe. Forhåpentligvis vil jeg få mer spilletid denne sesongen. Det vil bety mye for utviklingen min om jeg får spille fast førstelagsfotball.

Hadde tilbud fra Football League

- Brendan Rodgers sa jeg skulle dra til Aberdeen, nyte oppholdet, og spille kamper. Forhåpentligvis gjør jeg det bra her. Jeg snakket med Brendan på telefon i forrige uke, og vi har snakket flere ganger om at jeg måtte ut på lån i løpet av de siste par sesongene. Men det har ikke blitt noe av, grunnet forskjellige årsaker, som suspensjoner og skader. Jeg er glad for at jeg har fått sjansen nå.

- Jeg hadde et par tilbud om å spille på lån i Football League, men så snart jeg fant ut at Aberdeen var interesserte i meg var det bare en klubb jeg ønsket å slutte meg til.

- Her får jeg spille i toppserien i Skottland, og Aberdeen gjorde det veldig bra sist sesong. Jeg får spille europacupfotball som en bonus, og fansen her oppe er veldig lidenskapelige og elsker fotball, så dette er noe jeg ser frem til.

- Dette blir et veldig viktig år for min utvikling. Det er greit å varme benken i Liverpool. Det har sine fordeler, men det er ikke noe du ønsker å gjøre hver uke. Du ønsker å spille fast, foran masse publikum på en stor scene, og det er hva jeg nå ser frem til.

LES OGSÅ: SER FOR SEG EN FREMTID I LIVERPOOL