Vil ha Can på A-landslaget neste sesong

Tyskland-sjef Joachim Löw sier han planlegger å flette Emre Can inn på A-landslaget etter sommeren. Først skal den 21-årige Liverpool-spilleren være med U21-laget til europamesterskapet.

– Jeg foretrekker at de spiller i en turnering med høyt nivå til sommeren, for jeg tror det gjør at de kan ta steget videre. Det var det samme vi så etter U21-EM i 2009, med Sami Khedira, Mats Hummels, Jérôme Boateng, Mesut Özil og Benedikt Höwedes, forteller Löw til pressen, ifølge landslagets nettsider.

Les også: Rodgers: – Et røverkjøp

55-åringen konstaterer samtidig at Emre Can er blant en rekke tyske unggutter som ligger an til å spille for A-landslaget fra neste sesong. Fra før har den svært anvendelige midtbanespilleren spilt mange aldersbestemte kamper for nasjonen som vant verdensmesterskapet i fjor.

– Spillere som Emre Can, Max Meyer, Leon Goretzka og Kevin Volland er enige med Horst Hrubesch (trener for tyske U-landslag, journ. anm.), og de bør spille i U21-EM i juni. Det er allerede planlagt å integrere disse spillerne i A-troppen til neste sesong, sier Löw.

Les også: Can: – Føler at manageren stoler på meg

Nå er Can inkludert i Tysklands U21-tropp til kampene mot Italia (27. mars) og England (30. mars). Denne sesongen har 21-åringen fra Frankfurt fått 31 opptredener og scoret ett mål for Liverpool. Siden nyttår har han vært på banen i samtlige kamper for de helrøde.