Vil revansjere FA-cuptapet fra Wembley i 2012

Tre år etter finalenederlaget mot Chelsea røper Jordan Henderson at det er noe som fortsatt plager ham. Nå er rødtrøyene imidlertid bare én kamp unna en ny FA-cupfinale, og han er revansjelysten.

Den sesongen spilte Liverpool på nasjonalarenaen tre ganger, og to av dem endte med positivt utfall. Først ble Cardiff beseiret på straffer i ligacupfinalen, og de røde vant sitt første trofé på seks år, så slo laget Everton ut av FA-cupens semifinale. Men finalen, mot Chelsea, endte med et bittert tap.

– Husker tapene best

Henderson sier ifølge lokalavisen Liverpool Echo at han mye oftere tenker på nederlaget mot Chelsea enn seieren og jubelscenene drøyt to måneder tidligere. Det ønsker han å gjøre noe med når Liverpool denne helga har muligheten til å sikre seg en ny finalebillett.

– Tilbakeslag som det inspirerer en til å ønske mer. Man har en tendens til å huske de gangene man taper bedre. Finalen mot Chelsea er noe som alltid stikkes frem for min del, og det ville vært fantastisk å få rettet på det, forteller visekapteinen.

Henderson, med hele 48 opptredener for Liverpool siden sesongstarten i august, har vært med i alle FA-cupkampene hittil denne sesongen. Mot Blackburn i forrige uke møtte han opp til start etter å ha blitt far for andre gang, og han bidro med den målgivende pasningen til Philippe Coutinhos avgjørende fulltreffer.

Les også: – Så fort ungen er ute, kommer jeg tilbake

Nå ønsker han ikke å se særlig lenger frem i tid enn søndag, da Aston Villa står på motsatt banehalvdel foran omtrent 90 000 tilskuere i hovedstaden. Henderson sier han tror på rød jubel dersom laget bare fortsetter i samme spor som de har gjort den siste uka.

– Den store motivasjonen

Landslagsspilleren legger heller ikke skjul på at det ville vært ekstra stort å løfte pokalen over hodet på bursdagen til Steven Gerrard, som returnerer til kamptroppen etter tre kamper på sidelinja. Det er noe spillerne bruker som motivasjon, forteller han.

Saken fortsetter under.

GERRARD I FA-CUPEN: Her kan du se noen av kapteinens beste mål i turneringen. (Video: FA/YouTube)

– Det ville vært helt perfekt for ham. Men det er ikke bra å drømme om det. Som spillere må vi gå ut på banen og gjøre jobben. Det er den store motivasjonen, ikke bare for oss selv og klubben, men fordi Stevie har gitt så mye for denne klubben. Det ville vært skikkelig spesielt å vinne i hans siste år, sier han.

– Men det er ikke noe som bare skjer. Vi er nødt til å prestere og jobbe hardt for hverandre. Gjør vi det, har vi en veldig god mulighet.

Avspark mellom Aston Villa og Liverpool er søndag klokka 16.00. Kampen sendes direkte på TV 2 Sport Premium, og vi følger den som vanlig her på liverpool.no. Ønsker du SMS for lagoppstilling, scoringer og resultat, kan du klikke her!