Vurderte fremtiden etter Real Madrid-benkingen

Steven Gerrard forteller at det presset han til å ta en avgjørelse. Chelsea-fallet svir fortsatt.

Sent i kveld sendes en ny dokumentar på BT Sports, hvor Rio Ferdinand intervjuer Steven Gerrard om hans siste sesonger i Liverpool. Der avslører Liverpool-kapteinen blant annet at han vurderte sin fremtid da Brendan Rodgers satte han på benken på Santiago Bernabeu.

 

- Dette var på den tiden da jeg tenkte mye på hva som var det neste for meg, fordi jeg hadde hatt noen samtaler med Brendan, der han sa han skulle begynne å rotere, og sørge for at jeg følte meg frisk. «Jeg vil ikke at du skal spille tre kamper i uka, fordi du vil bli sliten» og ting som det. Denne situasjonen var litt unik, fordi det var Real Madrid, og jeg ønsket å spille, sier Gerrard i BT-dokumentaren.

 

- Jeg ble fortalt at jeg ikke fikk spille. Med tanke på laget, stallen og forholdet mitt til Brendan aksepterte jeg det. Jeg satt på benken knust, fordi jeg ønsket så gjerne å spille. Det var en av de situasjonene. Det presset meg på sett og vis til å ta en avgjørelse, om å dra og prøve noe annerledes, sier 35-åringen.

 

Suarez kunne ikke erstattes

 

- Nei, for meg var det «mission impossible». Selv etter Torres tenkte jeg at han ville bli umulig å erstatte med en gang. Suarez kom ut av det blå. Jeg visste ikke mye om ham, men han var en fenomenal spiller.

 

- Jeg tenker for meg selv enda. Hvem skal du hente for å erstatte Luis Suarez om du er Liverpool? Du vil få enormt mye penger, men vil den spilleren komme uten Champions League? 

 

Chelsea-fallet svir fortsatt

 

- Jeg hører hva de synger, og tenker du må være hardhudet og ta en del kritikk på veien. Jeg er ikke redd for kritikk eller ufinheter. Jeg forstår hvilke konsekvenser øyeblikket fikk, og det dreper meg. På innsiden dreper det meg, og vil gjøre det lenge.

 

- Jeg tenker for meg selv at dersom jeg hadde vunnet den ligaen, ville det vært glasuren på kaken. Det som hjelper er at jeg har kaken. Jeg oppnådde mange av mine drømmer med et lag som aldri har blitt sett på som favoritt. Jeg har hatt noen utrolige øyeblikk. Jeg har gode minner som vil være med meg for alltid, men det er øyeblikket som alltid vil være vondt helt til jeg dør, fordi dersom jeg hadde fått oppnådd den drømmen ville jeg ha oppnådd det alle mine drømmer med Liverpool. Og gjett om det er vondt.

 

Undervurderte Chelsea

 

- Vi hørte at Chelsea kom til å gjøre en del forandringer, og hadde selvtilliten til å blåse dem av banen, men jeg tror vi undervurderte Mourinho. Han kom og ødelagte kampen.

 

- Det går ikke en dag uten at jeg tenker «hva om det ikke skjedde? Ville ting ha vært annerledes? Ville det ha endt annerledes?»

 

- Kanskje det ville, jeg vet ikke. Selv etter det skjedde etter en halvtime, og vi hadde tid til å få det uavgjortresultatet vi trengte, viste jeg at jeg er uerfaren etter å ikke ha vært med i mange tittelkamper, og at laget var uerfarent. 

 

- Reaksjonen vår var å jage, og prøve gjøre opp for det fæle øyeblikket, og vi gikk oss bort. Vi gikk «gung ho» heller enn å være kontrollerte og kalkulerte i måten vi jaktet utligningen.

Dokumentaren sendes på BT Sports 1 kl. 23.00 norsk tid i kveld, og har tittelen Rio Meets Steven Gerrard.