Williams kan få sin Wales-debut

Chris Coleman hinter om at unge Jordan Williams kan få sin Wales-debut i EM-kvalifiseringskampene mot Kypros og Israel.

Ironisk nok er det en skade på klubbkamerat Joe Allen som nå bidrar til å gi Williams sjansen på A-landslaget, bare ett år etter at han debuterte på U21-landslaget mot Litauen. Williams har også spilt for Wales på U17-nivå.

19-åringen er denne sesongen utlånt til Swindon Town, hvor han så langt har spilt fem førstelagskamper. Williams er allsidig, og Swindon har benyttet ham både på midtbanen og i forsvarsrekka denne sesongen.

I tillegg til skaden på Joe Allen må landslagssjef Chris Coleman unnvære Wigan-spilleren Emyr Huws, som har gått ankelskadet siden februar, og David Vaughan som ikke kan delta i de to EM-kvalifiseringskampene av familiære årsaker.

- Et alternativ både i forsvaret og på midtbanen

- Jordan er et alternativ både i ankerrollen på midtbanen og som midtstopper, uttalte Coleman i forbindelse med at han offentliggjorde troppen til de to kvalifiseringskampene i går.

- Jordan er på lån hos Swindon Town for øyeblikket, og får en del spilletid. Vi har studert både ham og vår egen situasjon foran disse to kampene. Begge kampene er svært viktige fotballkamper hvor vi vil føle presset.

- Jordan har spilt på Anfield, og når du spiller for Liverpool er du vant til press, så derfor inkluderte vi ham i troppen.

- Han er en veldig god, ung spiller. Han har spilt for våre yngre landslag, og er en kar vi kan benytte.

En kamp for Liverpool

Williams står bokført med en førstelagskamp for Liverpool. Et innhopp i den dramatiske ligacupkampen mot Middlesbrough i september i fjor. En kamp som Liverpool som kjent vant 14-13 på straffespark-konkurranse. Williams scoret sikkert fra ellevemeteren i straffekonkurransen.

Williams, og en annen utlånt Liverpool-spiller – keeper Danny Ward, reiser til Nicosia sammen med den øvrige Wales-troppen for å spille mot Kypros torsdag 3.september, og returnerer så til Wales for å spille mot Israel i Cardiff lørdag 6.september.

LES OGSÅ: NY KONTRAKT FOR WILLIAMS