Wisdom videre i FA-cupen

Seks av ni utlånte Liverpool-spillerne fikk spilletid i går, hvor Andre Wisdom kom seg til femte runde i FA-cupen, mens Sebastián Coates må ut i omkamp. João Carlos Teixeira ute med sykdom i dag.

João Carlos Teixeira spilte ikke FA-cupkampen for Brighton mot Arsenal i ettermiddag på grunn av sykdom. Premier League-gjestene tok ledelsen ved Theo Walcott etter halvannet minutt på sørkysten, før Mesut Özil sørget for at det stod 2–0 ved sidebyttet. Brighton reduserte kort tid inn i andre omgang, men Tomás Rosicky dunket inn 3–1 på volley like før timen. Brighton reduserte igjen og skapte en viss spenning mot slutten, men Arsenal gikk videre i turneringen.

Samtidig startet Málaga med Luis Alberto i bortemøtet med Athletic Club, og han ble byttet ut etter 72 minutter. Da hadde tidligere Liverpool-forsvarer Mikel San José headet vertskapet i føringen på San Mamés. Seks minutter etter at Luis Alberto gikk av banen, utliknet Javi Guerra fra kloss hold. Kampen endte 1–1. Málaga ligger som nummer syv i La Liga, seks poeng bak Villarreal på plassen foran.

Senere på kvelden fikk Iago Aspas se en svært underholdende fotballkamp fra benken da hans Sevilla besøkte Valencia søndag kveld. Daniel Parejo ga hjemmelaget en tomålsledelse i løpet av den første drøye halvtimen, før Carlos Bacca reduserte på straffespark. Samme mann brant et forsøk fra ellevemeteren fem minutter senere, og Valencia gikk i garderoben med 2–1 på lystavla. Javi Fuego la på til 3–1 kort tid ut i den andre omgangen. Aspas ble byttet inn i det 80. minutt, men klarte ikke å forhindre Sevillas første ligatap etter nyttår.

I går fikk Andre Wisdom en ny kamp under beltet for West Bromwich, som avansere i FA-cupen. De spilte mot Birmingham på bortebane, og to scoringer av Victor Anichebe i første omgang var nok til å vinne kampen på St. Andrew’s Stadium. Jonathan Grounds reduserte riktignok for vertene før pause, men Wisdom og lagkameratene holdt nullen de 45 siste minuttene.

Samtidig endte det med omkamp for Sebastián Coates og lagkameratene i Sunderland, etter at Fulham stakk av med et uavgjortresultat i nordøst. Coates pådro seg gult kort, men var på banen gjennom hele den målløse FA-cupkampen.

Jack Dunn, Lloyd Jones og Kevin Stewart fikk alle starte for Cheltenham hjemme mot Luton. Hjemmelaget tok ledelsen ved Zack Kotwica etter tjue minutter, men Luton utliknet bare minuttet senere. Stillingen stod seg resten av kampen, og det endte med poengdeling. Dunn ble byttet ut på overtid.

Liverpools ferskeste utlånssoldat, Connor Randall, fikk ikke debutere for Shrewsbury denne helga. Høyrebacken var riktignok med i kamptroppen, og han så oppgjøret mot Stevenage på hjemmebane fra benken. Vertene kom tidlig under, men slo tilbake og ledet etter hvert kampen. Gjestene rakk å utlikne før pause, og det så lenge ut til å ende med poengdeling. Men tre minutter før slutt sørget spissen James Collins for at Shrewsbury ligger på andreplassen etter 27 serierunder.

Tiago Ilori er fortsatt skadet i låret, og han var ikke med i Bordeaux-troppen hjemme mot Bastia i går kveld. «Jeg skulle ønske jeg kunne være der», skrev portugiseren i en lykkeønskning til laget sitt via Twitter. Kampen endte uten scoringer.

Lille tapte hjemme for Monaco i går ettermiddag. Divock Origi var tilbake i kamptroppen etter lyskeskaden som har holdt spissen ute i noen kamper, men han satt på benken gjennom hele ligaoppgjøret. Dimitar Berbatov ble matchvinner for bortelaget drøyt ti minutter etter sidebyttet på Stade Pierre-Mauroy. Lille ligger nå nede på 13.-plassen i den franske toppdivisjonen.

Bologna og Rafael Páez vant 2–1 borte mot Virtus Entella. Den unge midtstopperen, som kom til Liverpool fra Real Madrid i sommervinduet forrige sesong, spilte hele kampen i Bologna-forsvaret. Vertene tok ledelsen sent i første omgang, men en scoring før og rett etter pause sørget for en knapp borteseier. Páez’ lag bekler sølvplassen i italienske Serie B, seks poeng bak ligalederne fra Carpi.