Wright etterlyser mer hensynsløst forsvarsspill

Mark Wright ber Liverpools forsvarsspillere, og spesielt Dejan Lovren, om å bli langt tøffere i den kommende sesongen.

Liverpool-legenden Mark Wright etterlyser mer gammeldags tankegang hos dagens forsvarrspillere i Liverpool.
 
Han er sikker på at Martin Skrtel, Mamadou Sakho og Dejan Lovren har det som skal til teknisk - men mener det trengs en ny innstilling bak på banen. Spesielt Dejan Lovren mener han har mer å gå på neste sesong. 

- Må ofre kroppen

- Han er en god spiller. Pasningsfoten hans er ekstremt bra, og han har ferdighetene. Men kanskje han ikke gjorde nok til at Brendan skulle velge ham hver eneste uke, sier Wright til LFCTV.
 
- Teknisk er han veldig god. Men som midtstopper er jobben din å ødelegge. Det høres nok gammeldags ut, men du må ødelegge. Er det baller som kommer din vei må du vinne dem. Det handler ikke om å skape målsjanser i den andre enden av banen. Det er ikke slik jeg ser forsvarsspillere.
 
- Du må ofre kroppen. Skytes ballen mot ansiktet, så la den treffe deg i ansiktet. Skytes den mot magen, stopp ballen med magen. Du må ta slagene og riste det av deg. Jeg tror kanskje at han til tider ikke gjorde nok av det, sier mannen med 210 kamper i Liverpool-forsvaret mellom 1991 og 1998. 
 
Saken fortsetter under bildet.
TØFFING: Mark Wright var selv en tøffing i Liverpools forsvar, og vil nå se det samme av dagens Liverpool-spillere.

Trekker seg ikke fra taklinger

Han mener John Terry og Vincent Kompany er gode eksempler på hva han mener skal til for å løfte Liverpool forsvarsspill.

- Jeg tror at hvis Liverpool skal være med å kjempe om ligatittelen og vinne ting, er det det som trengs. For se på Chelsea, tror du John Terry trekker seg fra en takling eller en heading? Nei, det gjør han ikke. Gjør Vincent Kompany det? Ingen har sett ham gjøre det, han går etter alt. Og gutta han spiller med er hensynsløse. Og jeg tror Liverpool trenger noe av det.