– Å vinne begge kampene vil endre vår situasjon

Jürgen Klopp mener denne ukens kamper kan ha stor betydning for hvor Liverpool ender på tabellen.

For en uke dette blir for Liverpool. Onsdag kveld venter Arsenal på Anfield, og søndag er det Manchester United som skal stå ansikt til ansikt med The Kop og Klopp.

Før kampene ligger Liverpool seks poeng bak fjerdeplassen, derfor kan denne uka ha mye å si for hvor Liverpool ender på tabellen.

– Vi kan ikke ignorere de store navnene eller viktigheten av disse kampene. Å vinne begge kampene vil endre vår situasjon selvsagt, det samme vil det å tape, men ikke å spille uavgjort, sier Klopp til Liverpool Echo.

 – Først og fremst må vi tenke på hvordan vi spiller, ikke resultatet. Hvis vi har sjansen til å spille vår beste fotball mot Arsenal, burde vi gjøre det. Vi burde ikke fokusere fra første sekund på resultatet.

– Vi burde spille fritt, forsvare oss med mye lidenskap og ha den beste forståelsen offensivt, sier Liverpool-sjefen.

LES OGSÅ: Fire av de fem neste på Anfield

Klopp om presset

Klopp føler ikke noe press selv foran så store kamper som møter ham denne uka.

– Det jeg prøver å gjøre er å skape en atmosfære i laget der vi ikke tenker så mye på forventningene utenfra. Så mange forventer ting av oss. Det er ikke mulig å oppfylle alle, men vi må nå være egne forventninger. Det burde være mulig, sier Jürgen Klopp til Liverpool Echo.

– Da jeg kom hit følte jeg ikke det største presset. Det var ikke slik at jeg ikke kunne puste på Anfield eller at jeg tenkte: «å gud, hvis vi taper vil dette eller dette skje». Det er noe som kommer med erfaring.

– Du må gamble i en kamp. Akkurat nå føler vi at vi virkelig kan utfordre Arsenal.

LES OGSÅ: Vil la spillerne få sesongen på å overbevise