«Allens aksje har steget raskt de siste månedene»

Les hva avisene skriver etter seieren over Watford.

Før kampen mot Watford gjorde Jürgen Klopp det klart i kampprogrammet at det var strengt forbudt å snakke om finalen i Basel i sesonginnspurten i Premier League. James Pearce i Liverpool Echo mener likevel finalen gjennomsyret det meste rundt Anfield søndag.

«Turen til Basel var aldri langt unna noens tanker på en dag med en rutinemessig seier mot Watford. Salgsbodene utenfor Anfield solgte t-skjorter med finalen, the Kop sang om finalen og lagoppstillingen gjorde det klart at en viktigere kamp kommer.»

LES OGSÅ: – En profesjonell prestasjon

Ettermiddagste

«Tempo, intensiteten og lydnivået var en verden unna den sinnssyke stemningen på Villarreal-besøket tre dager tidligere», skriver Pearce, og nevner at Klopp selv omtalte kampen som «ettermiddagste»

Pearce mener det b-pregede mannskapet denne gangen leverte varene, i motsetning til mot Swansea for en uke siden. Spesielt trekker han fra Joe Allen.

«Waliserens aksje har steget raskt de siste månedene med hans beste og mest stabile form i Liverpool-karrieren.»

«Allen bidro med en injeksjon av energi og klasse som Liverpool trengte for å kontrollere midtbanen. Kevin Stewart, som slet mot Swansea for en uke siden, så mye tryggere ut med den erfarne midtbanespilleren ved sin side», skriver Pearce og mener Allens sjanser for ny kontrakt styrkes for hver uke.

LES OGSÅ: – Vi skulle spille «Joe Allen-fotball»

En annen som får ros er Liverpools andre målscorer Roberto Firmino.

«Firminos forbedring gjennom hans første sesong i engelsk fotball har vært utrolig.»

«Klopp har fått det beste ut av ham, og nå ser han ut til å være verdt hver eneste penny», skriver Pearce om mannen som nå har 11 mål denne sesongen.

Handlet om å gjøre jobben

«Det er ikke alle seiere som kan være definerende for sesongen eller som viser vei mot en lysere fremtid. Det er dager der det bare handler om å gjøre jobben», skriver Tony Barrett i The Times i innledningen til sin oppsummering av kampen.

Også Barrett legger vekt på Joe Allens innsats og hvordan han viser sin verdi. «Selv om han nå tilsynelatende er en spiller for troppen, så var Allens profesjonalitet og kvalitet iøynefallende igjen.»

«Siden kontrakten hans går inn i sitt siste år, har Allen valgt et godt tidspunkt å finne formen på, selv om førstelagsfotball fortsatt er mer et håp enn garantert.»

LES OGSÅ: Her er vår spillerbørs etter kampen

Får ikke plass på museum

«Denne rutineseieren får kanskje ikke plass i klubbens museum, men den har sikret at Liverpool har fornyet mulighetene for en plassering i topp seks», skriver Dominic King i Daily Mail.

King mener Simon Mignolets redning på Odion Ighalos forsøk etter 55 minutter ga fasiten på hvordan kvelden ville ende.

«Det ville blitt et mer komfortabelt resultat om Jordon Ibe og Christian Benteke ikke hadde sløst med gode sjanser foran The Kop.» «Men det hadde egentlig ikke så mye å si. Dette var den mest komfortable ettermiddagen Klopp har opplevd siden han kom for å åtte måneder siden».

Leksjon i å miste konsentrasjon

«Til tross for innsatsen Sheyi Ojo la ned, og Liverpools dominerende ballinnehav ble det ikke mange store sjanser, men de var mye mer kliniske med de sjansene som faktisk kom. Watford fikk en leksjon i å miste konsentrasjon i Premier League», skriver Andy Hunter i The Guardian. 

«Motstanderne ble satt under så mye press at de til slutt slo sprekker, etter at Joe Allen og Philippe Coutinho ledet det høye presset som gjorde til og med publikum slitne», skriver David Maddock i The Mirror. 

«Så snart Watford skrudde av, ble de straffet», skriver Maddock og mener begge målene kom etter konsentrasjonsproblemer i bortelagets forsvar. 

LES OGSÅ: Klopp beklaget uttalelsen om billettløse fans