– Blant mine beste derby-opplevelser

Lucas Leiva rangerer gårsdagens 4-0 seier over Everton som et av de beste Merseyside-derbyene han har vært involvert i.

Brasilianeren har vært i klubben i ni år, og har fått en god del lokaloppgjør på CV-en. Selv utmerket han seg med en strålende målgivende pasning i forkant av Daniel Sturridge sin 3-0 scoring.

– Dette derbyet er der oppe som ett av de beste. Vi kontrollerte kampen og jaktet flere scoringer, etter at de fikk en mann utvist, sier Lucas til Liverpoolfc.com.

– Mot slutten sank tempoet litt, men vi kontrollerte kampen. Vi gjorde kanskje ikke det de 10-15 første minuttene, da Everton fikk noen sjanser på kontringer, men etter det syntes jeg vi var det beste laget, fortsetter midtbanespilleren.

– Jeg mener det var en fortjent seier. Det var spesielt, ettersom det var det første derbyet med Jürgen som manager. Vi er alle glade, og forhåpentligvis klarer vi å holde den gode formen gående, for vi har fortsatt mye å spille om denne sesongen.

– Viktig å komme så høyt på tabellen som mulig

Med gårsdagens seier klatret Liverpool til sjuendeplass på Premier League-tabellen, to poeng bak West Ham og fem poeng bak Manchester United. De to nevnte lagene har imidlertid spilt en kamp mer enn Liverpool.

– Vi ønsker å komme så høyt på tabellen som mulig. Vi vet det er viktig. Vi ønsker å spille europacup neste sesong, og dersom vi kan sikre oss en plass gjennom plasseringen i Premier League, er det strålende, for Europa-ligaen er for åpen til å satse bare på den. Vi har sjansen, men vi vet ikke om vi kommer til å vinne den.

– Vi må bare stå på videre. Troppen er i god forfatning, alle spillere spiller bra og vi får gode resultater, så alt er positivt. Men i fotball vet vi at ting forandrer seg veldig fort, så vi må bare holde nervene i sjakk og være fokuserte.

GJENOPPLEV LIVERPOOLS FIRE MÅL HER