«Bra at LFC har returkampen på Old Trafford»

Jan Mølby om siste ukes kamper mot Manchester City, at han var uenig i hvem som tok straffe når på Wembley, og møtet med Manchester United i Europa League.

Fra sin spalte i Liverpool Echo gjengir vi noe av hva den tidligere danske midtbanespilleren på Anfield har å si:

«Selv om onsdagens seier på Anfield var meget god, så greier jeg ikke helt å la være å tenke at det skulle vært på Wembley».

«I de to ligamøtene mot Manchester City har Liverpool vært tett opp i sin motstander fra første spark av og det har gitt spektakulære resultater. Vi har sett at når du spiller med høyt tempo og legger inn et høyt press mot City, da greier de bare ikke å håndtere det."

"Både fra forrige sesong og denne er det nok bevis til å si at laget til Manuel Pellegrini ikke har energien og mentaliteten til å kunne stå i mot. Dessverre greide vi ikke å utføre den samme planen på Wembley som vi gjorde på Etihad og på Anfield.»

«Vi greide aldri å få overtaket mot City på Wembley, men hva vi fikk se fra Liverpool var kampglød og god fysikk. Vi var det friskeste laget i 2.omgang og store deler av ekstraomgangene, og løp City i senk på onsdag.»

«Den tamme innstillingen til City på Anfield forbløffet meg, da andre resultater gjorde at de hadde en sjanse til å komme tilbake for fullt i tittelkampen. De røde spilte en god kamp, de var sultne og stod sammen. Jon Flanagen satte tonen fra første minutt av, det forundret meg at Pellegrini ikke flyttet Sterling over til andre siden, og typer som James Milner, Adam Lallana og Roberto Firmino førte an i fremste rekke. Det var virkelig godt å se.»

LES OGSÅ: Ble forbanna

«Jeg var trolig ikke den eneste som var litt overrasket over hvem som tok Liverpools straffer på Wembley, og i hvilken rekkefølge. James Milner, som har tatt straffene denne sesongen, skulle ta den femte og siste men det kom aldri så langt. Det samme skjedde meg i 1992 da vi spilte mot Portsmouth (i semifinalen av FA-Cupen), men vi hadde vunnet før det ble min tur. Den gangen var det slik, du hadde de beste skytterne til slutt, men Liverpool har ikke mange med slik erfaring. Jeg mener derfor at de skulle ha latt Milner ta en av de første, mens slike som Lucas, Coutinho, Lallana og også Can ikke tar straffer regelmessig. Det var en risiko.»

«Jeg ser fram til Liverpools dobbeltmøte med Manchester United i Europa League, slik alle som holder med de helrøde bør gjøre. Selv om du tradisjonelt ønsker å spille den andre kampen hjemme, tror jeg at det ved dette tilfellet vil passe oss. Jeg har mer tillit til Liverpool på bortebane enn på Anfield, slik at dersom vi unngår tap i den første kampen mener jeg at vi reiser dit som favoritter. Og jeg vet at jeg frister skjebnen.»