– De beste talentene bør ikke lånes ut

Liverpools manager legger ikke skjul på at han ønsker en ny løsning for klubbens utlånssystem.

Massive skadeproblemer har fått Jürgen Klopp til å se mot Liverpools utlånte spillere, og bare i løpet av januar har både Ryan Kent, Sheyi Ojo og Tiago Ilori blitt hentet tilbake.

Samtlige er aktuelle for FA-cupkampen mot Exeter i morgen kveld, ifølge Liverpool Echo.

– Må se på det i sommer

Klopp mener samtidig at klubbens mest fremtredende talenter i utgangspunktet bør fortsette utviklingen sammen med de røde, ikke på utlån hos diverse klubber. Etter sesongen skal tyskeren gjennomgå planen for utlån av Liverpool-spillere.

TILBAKE I RØDT: Ilori (venstre), Ojo og Kent har alle returnert til Melwood etter utlån.

– Lånesystemet er noe vi må se på i sommer. De beste talentene bør være i klubben, slik at de kan utvikle seg, forteller 48-åringen til pressen.

Les også: Skeptisk til utlånsmodellen

– Det er viktig at vi tar tilbake vår egne spillere, som med Kent, Ojo og Tiago. Disse er våre spillere, og vi er inne i en situasjon (med skader). Etter min mening bør de beste talentene bli værende i sin egen klubb, så kan de spille sammen for U21 og utvikle seg som et lag, slik at man alltid har de andre rundt seg.

– Det er slik jeg tenker det bør være. Nå henter vi dem tilbake, og det er en stor mulighet for guttene. Offensive vinger og en midtstopper er interessant for oss akkurat nå.

• Se fullstendig oversikt: Utlån, lån, kjøp og salg

Liverpool følger også nøye med andre spillere gjennom vinterens overgangsvindu. Det er allerede bekreftet at Marko Grujic fra Beograd-klubben Røde Stjerne har signert, men 19-åringen blir værende i Serbia ut sesongen.

– Ikke enkelt

Tidligere har Klopp sagt at han vil fokusere på den nåværende stallen, ikke bruke krefter på spillere som ikke er Liverpools eiendom, men de elleville skadeproblemene kan tvinge rødtrøyene til å handle.

Les også: Nok en spiller ute med hamstringskade

– Sannheten er selvfølgelig at vi må reagere på situasjonen. Det er vanskelig å finne kvalitetsspillere. De må være i en vanskelig situasjon i deres klubb. Vi er nødt til å finne den perfekte løsningen. Det er ikke særlig enkelt. Men vi må holde øynene åpne på markedet, sier Klopp.

– Exeter har et bra lag

På programmet er det Exeter fra nivå fire som venter Liverpool i neste kamp, allerede fredag kveld. Exeter-back Christian Ribeiro tror merseysiderne kan få problemer med underlaget, og Klopp forventer heller ingen enkel FA-cupkamp.

– Jeg så Exeters siste kamp i går, og banen deres er ikke i best mulig stand. De har et bra lag. Kvaliteten til spillerne deres er det ikke noe tvil om; de er alle profesjonelle. Garderobene vil være veldig små, har jeg hørt. Vi blir kanskje ikke der inne så lenge, sier han.

Les også: Reservepreget lag mot Exeter