– De gule kortene kan koste oss dyrt

Jürgen Klopp likte dårlig at tre Liverpool-spillere fikk gult kort mot Manchester United i går.

I Europa League må man sone en kamps karantene når man har samlet tre gule kort. Dersom Dejan Lovren eller Alberto Moreno pådrar seg gult kort på Old Trafford, må de følgelig stå over den første kampen i en eventuell kvartfinale, da de så langt har samlet to gule kort. Gule kort strykes forøvrig etter kvartfinalene.

SE VÅR OVERSIKT OVER SKADER OG SUSPENSJONER

Lovren, Jordan Henderson og Philippe Coutinho fikk gule kort mot Manchester United i går kveld, trass i at Jürgen Klopp på forhånd hadde advart sine spillere mot den kortglade spanske dommeren Carlos Carballo. Henderson fikk til og med sitt kort før det var spilt to minutter av kampen!


 
– Vi trenger ikke kritisere dommeren, for de gule kortene han delte ut hadde ingen betydning for utfallet av denne kampen. Men med tanke på hele turneringen er det et problem når du får en dommer som deler ut så mange kort, uttaler Klopp til Liverpool Echo.

– Det var noen gule kort til begge lag i denne kampen, hvor du undret deg på hvorfor de ble delt ut. Det ble delt ut mange gule kort, og det laget som går videre vil ha et problem i neste runde på grunn av alle disse gule kortene, så det er veldig vanskelig.

– Vi visste ikke helt hvordan vi skulle håndtere det, for vi visste ikke hvorfor han delte dem ut. Du så at Dejan Lovren var nær ved å få et nytt gult kort fordi han ville han en forklaring på hvorfor han fikk det gule kortet. Det er veldig vanskelig for en midtstopper som må spille så lenge med et gult kort, og også for Hendo som fikk det gule kortet så tidlig.

– Som sagt hadde de gule kortene ingen betydning for utfallet av denne kampen, men det laget som går videre vil måtte ta disse gule kortene med seg videre, og det er ikke bra.

LES OGSÅ: Maner laget til å gjenta spillet i Manchester