– Det er ikke en avgjørelse for fremtiden

Jürgen Klopp forstår at Christian Benteke er i en tøff periode, men maner ham til å jobbe på trening.

– Situasjonen for spillere er ikke alltid på den lyse siden. Timing er alt. Christian var ikke i sin beste periode av Liverpool-karrieren for fire eller fem uker siden. Det var åpenbart. Så kom Daniel Sturridge tilbake, og da måtte vi tenke gjennom hva vi skulle gjøre, om vi skulle sette Daniel innpå som innbytter eller la ham starte.

Det forteller Liverpool-manageren når han forklarer hvorfor Benteke sliter med spilletiden, ifølge Liverpool Echo. Den belgiske spissen ble ikke inkludert i verken ligacupfinalen eller de to møtene med Augsburg. Sist han var på banen, var da han kom inn etter 74 minutter mot Aston Villa borte.

– Må akseptere det

Klopp sier at hva slags type kamp det er, gir ham «det beste rådet» for hva han bør gjøre med laguttaket.

– Jeg kan ikke bare si «han trenger minutter, kjør på». Det er ikke pre-season. Det er en ordentlig turnering hele tiden, sier tyskeren, som forklarer hvordan man kan kjempe seg tilbake på laget:

– Det eneste en spiller, ikke bare Christian, kan gjøre i en situasjon som dette, er først og fremst å akseptere det på en positiv måte. Ikke tenk: «Takk Gud for at jeg slipper å ha press på meg på benken. Ikke snakk om det og si: «Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre.» Svaret er tren så bra du kan. Og han er på god vei, sier Klopp.

– Ingen andre alternativer enn å jobbe

Benteke, med syv mål, er fortsatt delt toppscorer for Liverpool denne sesongen, sammen med Philippe Coutinho. Med seks i ligaen har klubbens dyreste spiller noensinne like mange fulltreffere som Roberto Firmino.

Les også: – Prøver for hardt noen ganger

– Det er ikke et perfekt tidspunkt for Christian, og samtidig er Divock (Origi) tilbake. Du må alltid tenke: «Hvem kan jeg hjelpe akkurat nå, og hvem kan hjelpe oss akkurat nå?» Spesielt som spiss må du jobbe her og nå. Man kan komme inn, spille bra og score, og alt vil forandre seg umiddelbart, sier manageren.

– Det er ikke en avgjørelse for fremtiden; det er bare en avgjørelse for nå. Det er nok ikke så gøy for ham, det vet jeg. Selvfølgelig er det sånn. Det eneste man kan gjøre, er å jobbe. Det er ingen andre alternativer.

– Ingen har sagt at Sturridge er ute

Benteke kan få sjansen sin allerede mot Manchester City på Anfield i kveld, men Klopp ville ikke utelukke Sturridge, som slet med krampe etter 120 spilleminutter på Wembley søndag kveld.

Les også: Sturridge skuffet over påstander

– Jeg må vente. Frem til nå er det ingen som har fortalt meg at han er ute. Så lenge ingen forteller meg at han ikke har noen muligheter, må jeg tenke på hva jeg skal gjøre, forteller Liverpool-sjefen.

Klopp utdyper hvorfor han ikke kan bekrefte nå om Sturridge er frisk nok til å starte igjen i kveld:

– Om ti år, når jeg drar, kan jeg kanskje vise dere e-postene jeg fikk etter en kamp som dette fra den medisinske avdelingen, med hvert eneste problem. Det er noen få ting du er nødt til å vite, og det er noen ting du ikke ønsker å vite. Du tenker «herregud». Du må ha gått litt på universitet for å forstå det, og jeg er bare en manager. Alt forandrer seg i løpet av en time eller to, en dag eller en natt. Vi skal restituere oss og se hvem som er tilgjengelige.