– Det er ingen piknik å spille mot oss

«Utrolig vanskelig» er Jürgen Klopps vurdering av Dortmund som motstander, men han har likevel en advarsel til sin tidligere klubb. Marco Reus på sin side frykter Liverpools angrep.

Etter sju år som manager på Westfalenstadion, returnerer Jürgen Klopp til sin tidligere hjemmebane som Liverpool-manager neste torsdag.

– Dette kommer ikke til å bli en indre kamp mellom min gamle og min nye kjærlighet.

– Det vil ikke være et problem for meg. Før jeg gikk til Borussia Dortmund, hadde jeg et godt forhold til Mainz 05 ,og jeg bygde likevel et veldig intenst forhold til Borussia Dortmund, sier Klopp i intervju med flere tyske publikasjoner.

– Nå har jeg allerede vært her i Liverpool i et halvt år. Det har vært en veldig varm velkomst, og jeg har blitt kjent med fantastiske personer. Fotball er heldigvis annerledes enn i livet ellers - man kan elske flere, sier Klopp.

– Utrolig vanskelig kamp

Borussia Dortmund har ikke tapt noen kamper i 2016, og har vunnet 13 av sine 15 kamper. De eneste klubbene som har holdt Klopps tidligere arbeidsgiver til uavgjort er Hertha Berlin og Bayern München.

I serien ligger de fem poeng bak Bayern, selv om de har plukket hele 64 poeng - men den avstanden er krympet med tre poeng på nyåret.

– Vi er alle klar over hvor utrolig vanskelig denne kampen er for oss. De er favoritter i denne turneringen, men vi vil også være med litt lenger.

– Vi må være modige. Måten Dortmund spiller på krever enorm respekt. Å si nå at vi har en hundre prosent plan om hvordan vi skal slå Dortmund ville vært litt latterlig. Men på en god dag, og når vi gjennomfører planen vår, har vi en sjanse. Det er ingen piknik å spille mot oss. Vi har vist det flere ganger før, sier Klopp.

Lo høyt da de skulle møte Klopp

Selv om det selvsagt er mye fokus på at Klopp returnerer, så innrømmer 48-åringen også selv at han gleder seg til gjensynet med stadion og folket i Dortmund.

– Jeg møtte mange utrolig folk i BVB, og mange av den jobber der fortsatt. Jeg var superfornøyd i Dortmund, og jeg ser selvsagt fram til å dra tilbake, sier Klopp.

Borussia Dortmunds angrepsspiller Marco Reus ønsker ikke at fokuset på kampen skal være på møte med Jürgen Klopp.

– Vi lo da vi hørte nyheten fordi det da ble klart at den gamle manageren ville returnere hjem. Men vi sa med en gang at det ikke er «Dortmund mot Klopp», men «Dortmund mot Liverpool», sier Reus ifølge ESPN.

Reus er likevel klar på at også Dortmund må vise seg fra sin beste side for å slå Liverpool.

– Hvis vi sparer oss bare noen prosent har vi ikke en sjanse. De har et godt lag, og spesielt i angrep har de gode spillere.

LES OGSÅ: – Mario er en ekstraordinær spiller