– Det er viktig å aldri gi opp

Jordan Henderson hyller lagkameratenes evne til å kjempe, selv når det ser som mørkest ut.

Liverpool lå under 1-0 da de fikk James Milner utvist på Selhurst Park. Men Jürgen Klopps menn klarte likevel å snu kampen, og få med seg alle poengene hjem til Merseyside, mot alle odds.

– Det var en tøff kamp, og spesielt i første omgang var det en krig, sier lagkaptein Jordan Henderson til Liverpoolfc.com.

– Andre omgang startet ikke bra for oss. Vi slapp inn et mål, men etter det syntes jeg faktisk selvtilliten vokste hos oss utover i kampen, og til slutt synes jeg vi fortjente de tre poengene på bakgrunn av sjansene vi skapte, fortsetter Hendo.

– Denne kampen demonstrerte at vi aldri gir opp, og alltid kjemper til siste slutt. Det er noe manageren har banket inn i oss. Etter at han kom til klubben er det noe av det han har understreket gang på gang, at vi skal kjempe helt til kampen er slutt, uansett omstendigheter.

– Jeg følte vi gjorde det, og selv da vi lå under 1-0 med en mann utvist, kjempet vi videre og ble bedre og bedre med ballen utover i kampen. Vi forflyttet oss raskere, skapte flere sjanser, og jeg synes altså vi fortjente å vinne.

Stolte på Benteke

Henderson følte seg, i likhet med hovedpersonen selv, trygg på at Benteke ville sette straffesparket på overtid i mål.

– Jeg har sett ham ta straffespark før, i en straffespark-konkurranse og også på trening. Han er veldig rolig på straffespark, så jeg hadde full tillit til ham.

Etter 3-0 over Manchester City tidligere i uken, pluss gårsdagens seier, ser nå Henderson virkelig frem til å møte Manchester United i 1/8-finalen i Europa League.

– Vi leverte en god prestasjon i midtuken, og den kampen ga oss mye selvtillit. Vi reiste til Selhurst Park med en følelse av at vi kunne vinne kampen. Vi visste det ville bli vanskelig, noe det var til tider, og vi spilte ikke opp mot vårt beste, men tidvis spilte vi veldig bra og klarte å skape noen gode sjanser.

– Roberto scoret på en god avslutning, og så skapte vi en ny sjanse som ga oss straffesparket. Totalt sett var det en veldig bra dag, som vi kan hente mye selvtillit fra.

LES OGSÅ: Historisk seier med Klopp