– Det var aldri i tankene mine å forlate LFC

Christian Benteke vurderte aldri seriøst tilbudet som kom fra den kinesiske superligaen i januar.

I går scoret spissen som Liverpool kjøpte for 32,5 millioner pund sist sommer sitt første mål for klubben siden 30.desember, etter at han startet på benken for sjette kamp på rad.

Divock Origi synes å ha passert landsmannen Benteke på Jürgen Klopps rangeringsliste over sine spisser, men Benteke selv har aldri vært inne på tanken om å forlate Liverpool.

– Det har ikke streifet tankene mine å forlate klubben. Jeg ønsket ikke å dra i januar, siteres 25 år gamle Benteke av Express.

– Jeg har fortsatt store nok ambisjoner og nok karakterstyrke til å kjempe meg gjennom vanskelige perioder. Jeg gir ikke opp så lett. Jeg vil kjempe til siste slutt, bedyrer den belgiske landslagsspilleren.

– Situasjonen min er ikke enkel, men jeg må være klar når det er bruk for meg. Det er i de tyngste periodene at virkelige krigere viser seg frem. De tøffe gutta, som er målbevisste.

Aksepterer konkurranse om plassene

– I løpet av en karriere vil du ha høydepunkter, men du vil også ha vanskelige tider. Det må du være forberedt på. Jeg må ta vare på hver sjanse jeg får, hvert minutt manageren gir meg. Ett minutt, fem minutter, ti minutter, en halvtime. Divock Origi jobbet hardt i går, så det var litt enklere for meg når jeg kom utpå.

– Selvsagt er jeg frustrert over at jeg ikke får starte, men slik er fotballen. På søndag var åtte av de 11 som startet landslagsspillere. Så det er ikke hvem som helst jeg konkurrerer med. Jeg må bare akseptere at det er konkurranse om plassene.

I går startet altså Origi på Bentekes bekostning.

– Det er managerens valg. Kanskje trenger han Divock mer enn meg nå. Kanskje han trenger meg i andre kamper. Jeg vet ikke. Kanskje trenger han Daniel Sturridge.

– Jeg har ikke pratet med manageren, og spurt ham hvorfor jeg ikke spiller. Jeg venter bare på at jeg får sjansen. Jeg føler meg i god form. Jeg jobber veldig hardt på treningsfeltet, og ønsker bare å være klar nå manageren har bruk for meg.

Benteke har gjort vinnermål for Liverpool mot Bournemouth, Leicester, Sunderland og nå altså mot Crystal Palace i Premier League denne sesongen, og han gjorde også vinnermålet mot Bordeaux i Europa League.

– Det er minst 12 poeng. Dersom jeg kan score avgjørende mål, er det enda bedre. Jeg liker å hjelpe laget oppover tabellen. Det er en fornøyelse.

LES OGSÅ: – Jeg følte meg sikker på å score