«Det var angst til siste sekund»

Bedre flyt i angrepsspillet, men for dårlig til å utnytte sjansene. Her er avisenes dom over nervethrilleren på Anfield.

James Pearce i Liverpool Echo mener Liverpool måtte legge inn «smertefullt hardt arbeid» på veien til ligacupfinalen.

«Istedenfor å varme opp til søndagens ligacupfinale ved vise styrke, måtte de røde streve på en nervøs aften på Anfield», skriver han om 1-0-seieren mot Augsburg.

Større tempo enn i Tyskland

«Liverpool hadde bare seg selv å takke for spenningen og angsten som oppslukte Anfield i slutten av kampen. De skulle ha ledet klart, men sjansesløsing kombinert med brilliant keeperspill av Marwin Hitz, holdt kampen på kokepunktet til siste slutt», skriver Pearce.

Han mener det ikke var ideelt foran søndagen at man måtte bruke så mye krefter i denne kampen.

Pearce ser likevel flere positive ting foran søndagens jakt på sølvtøy: At Liverpool har gått tre kamper uten å slippe inn mål, og at Simon Mignolets selvtillit med det er styrket.

I tillegg påpeker han at det var fine tendenser i angrepsspillet. Spesielt Sturridge, Firmino og Coutinho satte stadig vekk Augsburgs forsvar på prøve, men de kliniske avslutningene manglet.

«Det var ikke enveiskjøring fordi Liverpool spilte seg selv inn i trøbbel til tider. Men når Klopps men angrep så de unektelig farligere ut enn på WWK Arena. I Tyskland var de for trege i både tanker og utførelse, men på hjemmebane beveget de ballen med fart og strakk ut Augsburg ordentlig.»

«Antallet feil økte i takt med nervene, men innsatsen kunne det ikke bli stilt spørsmål ved», skriver Pearce.

LES OGSÅ: Trekning klokka 13 - disse kan Liverpool møte

Nervepirrende for The Kop

«Det var angst til siste sekund», skriver Chris Bascombe i The Telegraph.

«Et tidlig mål virket som en ideell mulighet for Liverpool til å vise klasse og ta seg enkelt videre mens de sparte på kreftene foran Wembley-turen. Isteden ble det den vanlige lettelsen over en knepen hjemmeseier. Det har vært en stund siden en seier på Anfield var noe annet enn en nervepirrende for The Kop.»

Også Bascombe fokuserer på sjansesløsingen, og mener avstanden mellom der Liverpool er nå og hvor de trenger å være er en «romfartsreise unna».

Bare dommeren så det

Tony Barrett i The Times mener Liverpool ble gitt en gavepakke med den unødvendige handsen i feltet, som nærmest bare dommeren fikk med seg.

«Dette var ikke spill som Manchester City vil bli skremt av før ligacupfinalen på søndag», skriver Barrett.

Times-journalisten mener Klopps bekymring før finalen bør være hvor ineffektive Liverpool var.

«Det som bekymret Klopp var mangelen på hensynsløshet som fikk Augsburg til å fortsette å være i kampen mye lenger enn de skulle fått lov til.»

«Liverpool skapte mange sjanser, men klarte ikke å utnytte noen av dem».

Barrett roser Simon Mignolet, som hadde et par gode redninger som hindret det avgjørende bortemålet.

LES OGSÅ: Her er vår spillerbørs etter kampen

Bedre flyt i angrepsspillet

Etter det første målet hadde Liverpool «nok sjanser til å ha fjernet all angst lenge før pause. Men Hitz gode reflekser og et par dårlige beslutninger foran mål holdt spenningen i kampen», skriver Andy Hunter i The Guardian.

«Liverpool var rufsete i forsvar, men i angrepsspillet viste de fordelen med sin første hele uke med trening siden jul. Det var større intensitet og forståelse i angrepsspillet enn det har vært på flere uker. De kjappe kombinasjonene mellom Philippe Coutinho og Daniel Sturridge på venstresiden var en konstant trussel for Augsburgs forsvar».

LES OGSÅ: – Vi fortjente seieren