– Dette var som en treningsøkt for Liverpool

Engelsk presse slår fast at Everton ikke møtte opp til Anfield-derbyet.

– Et derby? Dette var mer som en treningsøkt for Klopps livlige røde, slår James Pearce i Liverpool Echo fast.

– Det 226. Merseyside-derbyet kunne like gjerne ha vært spilt på Melwood. Liverpool tok en pinlig enkel seier over Everton, i det som mest lignet en opphauset treningsøkt for Jürgen Klopps lag. De røde varmet opp foran neste ukes semifinale i Europa League mot Villarreal med stil, i en ny kveld for minnebøkene til Kopites.

– En uke etter at Anfield fikk oppleve et av de mest bemerkelsesverdige comebacks i europeisk fotballs historie, knuste Liverpool sine naboer fra andre siden av Stanley Park på underholdende vis. Det var enorm klasseforskjell på lagene, og Klopp kunne nyte sitt første derby, utbroderer Pearce.

På vei i hver sin retning

De to lagenes sesonger er på vei i hver sin retning, slår Ian Ladyman i Daily Mail fast.

– Liverpool kan løpe hele dagen nå som dagene blir lengre. Dette er et nytt overbevisende resultat som vil bidra til at de holder flyten foran semifinalen i Europa League mot Villarreal i neste uke. Ingen ønsker å møte Jürgen Klopps lag for øyeblikket.

LES OGSÅ: – Jeg kunne sagt det var vanskelig, men det var det ikke

– Til sammenligning er Everton på knærne foran sin semifinale mot Manchester United i FA-cupen i helgen. De mangler selvtillit i en slik grad at det kan koste manageren jobben.

Horribel takling

– Liverpool knuste Everton 4-0 i et av de mest ensidige Merseyside-derbyene noensinne, men den fæle skaden til Divock Origi vil trolig stjele overskriftene, skriver James Cambridge i Express.



– Funes Mori fikk direkte rødt kort tidlig i andre omgang, for en horribel takling på Origi, hvor han plantet knottene i foten belgieren sto på, slik at han måtte bæres av banen på båre.

LES OGSÅ: Her forlater Origi banen på båre