– Du har en jobb å gjøre i et derby. Det er å vinne

Jürgen Klopp var frustrert etter tapet for Manchester United. Les hva han så på pressekonferansen her.

– Vi spilte ikke dårlig, men alle kan se at hvis vi skal være fornøyd, trenger vi å få et resultat.

– Det føles veldig surt. Det er et derby, og i et derby har du én jobb å gjøre: Det er å vinne. Det er eneste måte å bli fornøyd på etter kampen, sa Jürgen Klopp etter kampen.

– Jeg tror Manchester United vil si at de ikke spilte så godt, men at de vant og derfor er veldig fornøyd. Vi spilte bedre, men føler oss frustrerte på grunn av resultatet. Mye vi gjorde i dag var bra, og vi skapte sjanser, men var dårlige på avslutningene.

– Det var ikke nok tid til på komme tilbake i denne kampen. Nå er det frustrerende, slik det bør være. Men vi må jobbe videre. 

Gjorde flere feil på målet

Manchester Uniteds mål kom etter 78 minutter da fire spillere markerte Fellaini, som likevel fikk headet Matas korte corner i tverrliggeren. På returen fikk Wayne Rooney stå helt alene og dundret ballen i nettet.

– På målet mistet vi Fellaini - det gikk i tverrliggeren. Så mistet vi Rooney - det ga mål. Det var tre feil ved målet, og det er selvsagt for mye mot et lag med individuell kvalitet som Manchester United, sier Klopp. 

Reprisen viser at Jordon Ibe ikke følger Juan Mata når han løper ned mot hjørneflagget for å motta den korte corneren, dermed får han god tid til å legge et perfekt innlegg mot Fellaini. Lucas glipper så markeringen på Wayne Rooney, og går isteden mot ballen og Fellaini. Dermed ble Rooney stående helt alene på returen og hadde all verdens tid til å sette avslutningen knallhardt bak Mignolet. 

Spissen var vårt minste problem i dag

David de Gea ble kåret til kampens beste spiller av Sky Sport etter kampen. Klopp var mer opptatt av Liverpools dårlige avslutninger, enn hans redninger. 

– De Gea hadde noen gode redninger, men vi hadde flere dårlige avslutninger, og de hadde en god avslutning og vinner 1-0. 

På spørsmål om Firmino er den rette spissen for Liverpool svarer Klopp:

– Vårt minste problem i dag var spissen vår. Jeg synes Firmino gjorde en god kamp igjen. Han kan spille i den posisjonen og er en ordentlig spiss når han spiller der. Jeg vet ikke hvem du vil sammenligne ham med, men han hadde ingen problemer i den posisjonen. Vi skapte våre sjanser, og det er for lett å si at om man hadde hatt en annen spiller i den posisjonen ville vi scoret, sier Klopp.

– Vi hadde en god kamp mot Arsenal, men slapp inn for mange mål. I dag spilte vi ikke dårlig, men vi trenger resultat og vi får dem ikke ofte nok. Det er sannheten. 

Scoringsproblemet er ganske klart i Liverpool med 25 mål på 22 seriekamper. 

– Vi må jobbe med det vi har. Vi kunne hatt Christian Benteke i startoppstillingen, men han var på benken. Det handler ikke bare om avslutningene, man må ha alternative måter å spille på. Jeg synes ikke vi savnet en spiss, sier Klopp.

– Vi kan snakke om denne kampen, men jeg vil ikke snakke om vanlige problemer i fotball. Alle lag  har disse problemene. Det er min jobb å hjelpe dem å komme oftere i klare scoringssituasjoner, sa Klopp før han avsluttet pressekonferansen. 

LES OGSÅ: Her er vår spillerbørs etter kampen